Ο ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΠΕΤΖΑΧΟΥΡ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ

ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ, που συνέβη σε τέως Μουσουλμάνο πλούσιο Σαουδάραβα στη Συρία, αφηγείται στη συγκλονιστική επιστολή του (δείτε εδώ το ακριβές περιεχόμενο) ο Καθηγούμενος της Μονής των Ποιμένων στο Μπετζαχούρ της Βηθλεέμ στην Παλαιστίνη π. Ιγνάτιος!

 

Ο εν λόγω Σαουδάραβας είχε πάει μαζί με την στείρα σύζυγό του ταξίδι τουριστικόστη Συρία και εκεί έμαθε από τον οδηγό τους και ξεναγό, για τα μεγάλα θαύματα που κάνει η Παναγία Σαϊντανάγια έξω από τη Δαμασκό στα άτεκνα ζευγάρια. Τότε σα σπρωγμένος από θεία δύναμη, αν και μουσουλμάνος ως τότε, έσπευσε αμέσως με τη γυναίκα του στην Παναγιά, τάζοντας 20.000 $ στον οδηγό και 80.000 $ στο Μοναστήρι, εάν έκανε παιδί!

 

ΕΜΕΙΝΕ ΕΓΓΥΟΣ

Πράγματι η γυναίκα του κατάπιε με σεβασμό το φυτιλάκι από τοκαντήλι που καίει ακοίμητο μπρος στη θαυματουργή Εικόνα και όταν γύρισαν στη Σ. Αραβία ω του θαύματος, η στείρα έμεινε έγγυος!!!

Μόλις δε γέννησε ο υπερευτυχισμένος πάμπλουτος Σαουδάραβας, τηλεφώνησε στον οδηγό εκείνο στη Συρία και κανόνισε να τον περιμένει στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, για να πάει να κάνει το τάμα του!

 

Η ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Πράγματι ο οδηγός τον περίμενε, αλλά όχι μόνος του. Είχε οργανώσει τη δολοφονία και ληστεία κατά του Σαουδάραβα, που ήξερε πως θα είχε πάνω του μια ολόκληρη περιουσία!!!

Πράγματι οι αδίστακτοι απήγαγαν με το ταξί τον Σαουδάραβα, τον πήγαν σε ερημική περιοχή και τον έσφαξαν κυριολεκτικά, διαμελίζοντας σε κομμάτια το πτώμα του για να μην αναγνωριστεί!!!

 

ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΗΚΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ

Στη συνέχεια έβαλαν τα κομματιασμένα ανθρώπινα μέλη στο πορτ-μπαγκάζ και ξεκίνησαν για άλλη περιοχή, όπου θα τα πετούσαν ώστε να εξαφανιστούν για πάντα!

 

Όμως επάνω στον αυτοκινητόδρομο ανεξήγητα η μηχανή χάλασε και ένας περαστικός είδε από το πορτ μπαγκάζ να στάζουν αίματα και αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία!

Οι αστυνομικοί έφτασαν αμέσως στο ακινητοποιημένο όχημα και διέταξαν να ανοίξει το πορτ μπαγκάζ! Μα μόλις άνοιξε, πετάχτηκε έξω ολοζώνταντος ο διαμελισμένος νεκρός Σαουδάραβας, δείχνοντας ράμματα σε όλο του το σώμα και λέγοντας πώς η Παναγιά τον ανέστησε με τη δύναμη του Υιού της και του έραψε θαυματουργικά το κομματιασμένο σώμα!!!

Οι εγκληματίες έχασαν τα λογικά τους και κλείστηκαν αλυσοδεμένοι σε ψυχιατρικές φυλακές!

Ο Σαουδάραβας έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο πρώτο θέμα σε όλο τον Συριακό και Αραβικό τύπο, με βεβαιώσεις ιατρών για τα θεία ράμματα! Πρόσφερε δε στο Μοναστήρι της Παναγίας Δέσποινας όχι 80.000, αλλά 800.000 $ και διαλάλησε παντού το ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, παρόμοιο με εκείνο που είχε ακριβώς κάνει, με τη δύναμη του Χριστού, ο ʼγιος Μηνάς, σε ευλαβή προσκυνητή που διαμελίστηκε από τον αδίστακτο εκείνο ξενοδόχο!

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο του π. Ιγνατίου

σ.σ. Αναζητούμε και την αραβική ιστοσελίδα που περιέχει τις φωτογραφίες του Σαουδάραβα

Ππαρακαλούμε να μας βοηθήσει κάποιος που γνωρίζει Αραβικά στο Διαδίκτυο

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ (ΣΑΪΝΔΑΝΑΓΙΑ)

Το μοναστήρι της Παναγίας Σαϊνδνάγια, χτίστηκε το 547 μ.Χ. από τον ευσεβή Αυτοκράτορα Ιουστινιανό, όταν στρατοπέδευσε στην περιοχή προετοιμαζόμενος να πολεμήσει τους Πέρσες. Τότε και ενώ ο διψασμένος στρατός μας είχε ξεμείνει από νερό και βρισκόταν σε απελπιστική θέση, βλέπει ξαφνικά ένα ελάφι να ανεβαίνει σε ένα ψηλό λόφο και τρέχει να το κυνηγήσει! Σαν έφτασε στην κορυφή, είδε έκπληκτος άφθονο γλυκό, πόσιμο νερό, ενώ στη θέση του ελαφιού φάνηκε μέσα σε λαμπρό φως η Παναγιά και ακούστηκε η φωνή της, που του ζητούσε να χτίσει εκεί επάνω, μια Εκκλησία προς τιμήν της, προς τιμήν της Κυρίας Θεοτόκου!

Και έτσι, ο βασιλιάς μας έδωσε αμέσως εντολή να σχεδιάσουν το Ναό οι αρχιτέκτονες. Όμως ο καιρός περνούσε και εκείνοι δεν μπορούσαν να καταλήξουν στο σχέδιο.

Τότε εμφανίστηκε πάλι η Παναγία, αυτή τη φορά στον ύπνο του Ιουστινιανού και του έδειξε το σχέδιο του Μοναστηριού της, λέγοντας πως εκείνη θα ήταν η προστάτιδά του!!!

Και βάση εκείνου του σχεδίου χτίστηκε τελικά από τον ευλαβή Ιουστινιανό το καστρομονάστηρο της Παναγιάς στη Σαϊντανάγια της Συρίας!!!

 

Η Ορθόδοξη αυτή Μονή της Συρίας είναι γυναικείο Μοναστήρι, που εορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου, κατά το Γενέθλιον της Θεοτόκου! Σαϊντανάγια δε, θα πει Δέσποινα!

 

 

Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς - El Chagoura όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι, που σημαίνει «η διάσημη» - είναι έργο του Ευαγγελιστού Λουκά και ήρθε εδώ πολλά χρόνια αφότου κατασκευάστηκε η Μονή από τον Ιουστινιανό.

Συγκεκριμένα, προς το τέλος του όγδοου αιώνα, κάποιος Έλληνας μοναχός ονόματι Θεόδωρος, στο ταξίδι του προς τους Αγίους Τόπους, σταμάτησε για ανάπαυση στη Μονή. Φεύγοντας για Ιεροσόλυμα, η σεβαστή Ηγουμένη της Σαϊνδνάγια του ζήτησε να αγοράσει από εκεί κάποια συγκεκριμένη πολύτιμη και λεπτή, μικρή εικόνα της Θεοτόκου!

Ο Μοναχός όμως ξέχασε τελείως το ζήτημα και αφού προσκύνησε στους Αγίους Τόπους, ξεκίνησε να γυρίσει πίσω.

Όμως δεν είχε φύγει μακριά, όταν απότομα τον σταμάτησε μια άγνωστη φωνή λέγοντάς του: "Μήπως έχεις ξεχάσει κάτι στην Ιερουσαλήμ; Αυτό που σου ζήτησε η Ηγουμένη;" !!!

 

Ο Μοναχός επέστρεψε τότε αμέσως στα Ιεροσόλυμα και βρήκε την όμορφη Εικόνα του Θεοτόκου που του παρήγγειλε η Ηγουμένη και την αγόρασε!

Κατά τη διάρκεια δε του ταξιδιού πίσω στη Μονή, έμεινε κατάπληκτος από τα θαύματα που γινόταν μέσω της Εικόνας! Διότι ενώ τη μια φορά τους επιτέθηκαν αδίστακτοι ληστές και την άλλη άγρια κτήνη, ο Θεόδωρος κράτησε με δέος τη συγκεκριμένη Εικόνα της Παναγίας προσευχόμενος στη Χάρη της και ω του θαύματος, σώθηκαν δυο φορές και αυτός και το υπόλοιπο καραβάνι από τρομερό κίνδυνο!!!

 

Επιστρέφοντας λοιπόν στη Μονή και γνωρίζοντας πόσο πολύτιμη και θαυματουργή θεία χάριτι ήταν η συγκεκριμένη Εικόνα της Θεοτόκου, αποφάσισε να παρακάμψει τη Σαϊντνάγια και να τραβήξει με πλοιάριο για την Αίγυπτο!

Σηκώθηκε όμως μια τόσο άγρια θύελλα, που θα βυθιζόταν και αυτός μαζί με το σκάφος, οπότε αμέσως τον έλεγξε η συνείδησή του και αποφάσισε να γυρίσει την Εικόνα στη Σαϊντνάγια.

 

Έτσι, βγήκε πάλι στην ακτή και έφτασε τελικά στο Μοναστήρι. Έμεινε τέσσερις ημέρες εκεί, αλλά πάλι του ήρθε μια ακατανίκητη επιθυμία – πειρασμός, να κρατήσει για δική του τη θαυματουργή Εικόνα! Έτσι το επόμενο πρωί μαζί με την Εικόνα της Παναγίας Δέσποινας πήγε να φύγει κρυφά, αλλά ω του θαύματος! Ένας αόρατος τοίχος σαν από πολλές πέτρες έφραξε ξαφνικά την πόρτα της Μονής!!!

Με αστείρευτα τότε δάκρυα, έπεσε και ζήτησε μεταμελημένος συγνώμη από την Ηγουμένη, ομολογώντας την πράξη του, αλλά και δοξάζοντας το Θεό και ευχαριστώντας την Παναγιά, που τόσα μεγάλα θαύματα τον αξίωσε να δει μέχρι τότει!!!

Από εκείνη την ημέρα, η ιερή Εικόνα έχει παραμείνει στη Μονή, όπου καταφθάνουν χιλιάδες προσκυνητές από όλη την Ανατολή και τη Δύση!

 

Πλαίσιο κειμένου: NOIAZOMAI ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ 
                     ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ

_____________________________________________________________________________________________

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ