ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Με αφορμή την Εθνική Συμμετοχή της Ελλάδος με Ξένη Γλώσσα στο Διαγωνισμό της Γιουροβίζιον και εν όψει της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, αισθανόμαστε την ανάγκη να υπενθυμίσουμε ότι:

Η Ελληνική Γλώσσα αποτελεί το μοναδικό ΜΕΓΑΛΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ της Ανθρωπότητας!

Η Ελληνική Γλώσσα είναι πολυτιμότερη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, διότι αυτή δημιούργησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Η Ελληνική Γλώσσα είναι πολυτιμότερη του Παρθενώνα, διότι αυτή έχτισε τον Παρθενώνα στην Ακρόπολη της Αθήνας!

Η Ελληνική Γλώσσα είναι πολυτιμότερη των Τεχνών και των Επιστημών, διότι αυτή γέννησε τις τέχνες και τις επιστήμες!

Η Ελληνική Γλώσσα είναι πολυτιμότερη της Παιδείας, διότι αυτή είναι η μητέρα της Παιδείας!

Η Ελληνική Γλώσσα είναι πολυτιμότερη του Πολιτισμού, διότι αυτή έδωσε και διέδωσε τον Πολιτισμό!

Κάνουμε λοιπόν ΕΚΚΛΗΣΗ προς τις Κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου, προς όλους τους Έλληνες και Φιλέλληνες, προς τους ανθρώπους των τεχνών και των επιστημών, προς τους βουλευτές και ευρωβουλευτές, τους ευαίσθητους εκδότες και τους έντιμους δημοσιογράφους, στον εκπαιδευτικό κόσμο, τους συνθέτες, τους στιχουργούς, τους ηθοποιούς, τους καλλιτέχνες

να σεβαστούν, να υπερασπίσουν και να ζωογονήσουν την Ελληνική Γλώσσα (γραφή, σκέψη, λόγο) με συγκεκριμένα μέτρα που παρακάτω προτείνουμε:

ΘΕΩΡΟΥΜΕ δε, ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ η Εθνική Συμμετοχή μας με Ξένη Γλώσσα στη Γιουροβίζιον (ξέχωρα από τις ικανότητες και τις μεγάλες προσπάθειες των ερμηνευτών)

Θεωρούμε ότι αποτελεί θλιβερό τριτοκοσμικό "ιθαγενισμό" το γενικότερο φαινόμενο του να διακριθείς, αρνούμενος το "σπίτι το φτωχικό", που σε ανέθρεψε χιλιάδες χρόνια τώρα "στις αμμουδιές του Ομήρου"!

Θεωρούμε ότι όλο το κλίμα της ξενομανίας, της ξενολαγνείας και ξενοζωίας, αποτελεί τεράστιο εμπόδιο στην προσπάθεια του Εκπαιδευτικού Κόσμου να ριζώσει την αγάπη για την Ελλάδα, τον Πολιτισμό, την Ιστορία, την Πίστη και τη Γλώσσα μας, στις καρδιές και τα ενδιαφέροντα των μαθητών κάθε ηλικίας, με ολέθριες επιπτώσεις στην πνευματική, ηθική, οικογενειακή και επαγγελματική τους πρόοδο!

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΥΛΩΝΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ενός ΕΘΝΟΥΣ! Η εξασθένιση, η εγκατάλειψη και η κατεδάφισή της ενέχουν τον κίνδυνο της πνευματικής, πολιτισμικής και οικονομικής υποδούλωσης και της εθνικής εξαφάνισης...

ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ της Ελλάδας και ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, που τόσες υποθήκες έχει εγγράψει με τις πρόσφατες κινήσεις και δηλώσεις του περί Παιδείας και Πολιτισμού, να προχωρήσει στην άμεση ζωογόνηση και υπεράσπιση του Γλωσσικού μας Πολιτισμού, με σειρά άμεσων μέτρων όπως:

 1. Να εφαρμοστεί αμέσως ο Νόμος για τις ξενικές επιγραφές των καταστημάτων! (δίνοντας λογικό χρόνο και κίνητρα στους επαγγελματίες. Το μέτρο αυτό θα κινητοποιήσει έναν ολόκληρο μηχανισμό γλωσσικής παιδείας σε ευρεία φάση. Διότι, από την άλλη πλευρά, δεν είναι δυνατόν να γίνονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην κοιτίδα τους την Ελλάδα και να περιφρονείται τόσο η Ελληνική Γλώσσα που τους γέννησε, καθώς τα πάντα θυμίζουν Αμερική και Αγγλία!!!)
 2. Να δημιουργηθούν Γλωσσικές Πύλες για την Ελληνική Γλώσσα, άμεσα στο Διαδίκτυο, όπου θα υπάρχουν όλα τα βασικά κείμενα των Ελλήνων από την Αρχαιότητα έως τώρα, με πρωτότυπο και νεοελληνική απόδοση, λεξιλόγια, λεξικά, ερμηνείες, ετυμολογίες, συνώνυμα και άλλα, όλα δηλαδή τα εργαλεία χρηστικά βαλμένα για την ανάκτηση, μελέτη και κατανόηση της Γλώσσας σε όλες τις εκφάνσεις. Επίσης Γλωσσικές Τηλεφωνικές Πύλες χωρίς χρέωση με εξειδίκευση στην Αρχαία, Βυζαντινή - Εκκλησιαστική γλώσσα, δηλαδή Τηλεφωνικά Λεξικά, απόλυτα ενημερωμένα!
 3. Να διαμοιραστούν Δωρεάν σε όλους τους Έλληνες αρχίζοντας από τα Σχολεία, οι καλύτερες Ελληνικές Γραμματοσειρές που υπάρχουν, κλασσικές, αρχαϊκές, βυζαντινές, καλλιγραφικές, πολυτονικές, ώστε να χρησιμοποιηθούν στην πράξη και να αγαπηθούν τα ελληνικά γράμματα και η οπτική εντύπωσή τους! Ο διαμοιρασμός μπορεί να γίνει με τη βοήθεια Εφημερίδων και την υποστήριξη χορηγών.
 4. Να μπουν τα αρχαία ελληνικά ως μητρική γλώσσα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το Νηπιαγωγείο, με κατάλληλη ευχάριστη και χαριτωμένη μέθοδο!
 5. Να μπουν κείμενα των μεγάλων ποιητών, λογοτεχνών, των Πατέρων, καθώς και τα απομνημονεύματα των Ηρώων μας στα σχολεία και να θεσμοθετηθεί για όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης η Ημέρα του Ομήρου, η Ημέρα του Σωκράτη, η Ημέρα του Πλάτωνα, η Ημέρα του Αριστοτέλη, η Ημέρα του Ευαγγελιστή Λουκά, η Ημέρα του Χρυσοστόμου, η Ημέρα του Μεγάλου Βασιλείου, η Ημέρα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, οι Ημέρες των Δασκάλων του Γένους, η Ημέρα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, η Ημέρα του Ρήγα Φεραίου, η Ημέρα του Κολοκοτρώνη, η Ημέρα του Μακρυγιάννη, η Ημέρα του Διονύσιου Σολωμού, η Ημέρα του Λέοντος Μελά, η Ημέρα του Παλαμά, η Ημέρα της Πηνελόπης Δέλτα, η Ημέρα του Καβάφη, η Ημέρα του Παπαδιαμάντη, η Ημέρα του Σεφέρη, η Ημέρα του Ελύτη!!! (Είναι τραγικό, αλλά σχεδόν σε κανένα σχολείο δεν υπάρχει ούτε καν η φωτογραφία των μεγάλων Νομπελιστών ποιητών μας Σεφέρη και Ελύτη!!!)...
 6. Να δοθούν από το Σεπτέμβριο σε όλους τους μαθητές, γονείς και Εκπαιδευτικούς οι κανόνες της πολυτονικής γραφής λέξεων, για προαιρετική και ελεύθερη, κατά βούληση, αρχικώς εφαρμογή (χωρίς να λαμβάνεται βαθμολογικά υπόψη). Σε πρώτη φάση μπορεί να εφαρμοσθεί π.χ. ένας λογικός κανόνας, ότι δεν υπάρχουν άτονες λέξεις!.. Είναι, θεωρούμε, δικαίωμα του κάθε μαθητή και πολίτη, να έχει τους ορθούς κανόνες και κανονισμούς της Γλώσσας του και να αποφασίζει αν και πως θα τους εφαρμόσει.
 7. Να ετοιμαστεί και να δοθεί ΔΩΡΕΑΝ σε όλους μαθητές Εσωτερικού και Εξωτερικού, το πιο εύχρηστο και εμπεριστατωμένο Υπερλεξικό της Ελληνικής Γλώσσας, πλήρως ετυμολογικό και ερμηνευτικό με σύντομο ανθολόγιο ρητών από σοφούς και λόγιους άνδρες κατά θέμα, λέξη ή έννοια! Αυτό θα είναι η πιο μεγάλη ΔΩΡΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Ταυτόχρονα θα δίδεται και σε Ψηφιακό Δίσκο για Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές!
 8. Να γίνει σύσταση αρχικά σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να χρησιμοποιήσουν ελληνικές λέξεις και γραφές για την ονομασία τους.
 9. Να θεσμοθετηθεί η υποχρεωτική πολυτονική γραφή των λέξεων από όλα ανεξαιρέτως τα έντυπα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, από το 2006! Προαιρετικά, όποιος εκδότης επιθυμεί, να μπορεί από τώρα να προχωρήσει με κατάλληλα κίνητρα...
 10. Να εφαρμοσθεί η υποχρεωτική γραφή, σε κάθε είδος προϊόντος που κυκλοφορεί στην Ελλάδα, στην Ελληνική Γλώσσα (από το 2006 σε πολυτονική γραφή).
 11. Να εφαρμοσθεί στην πράξη η υποχρεωτική κυκλοφορία Οδηγιών Χρήσης στα Ελληνικά σε κάθε εισαγόμενο προϊόν στην Ελλάδα! Στην εξωτερική συσκευασία θα φέρει ειδική σήμανση ότι περιέχει οδηγίες στα Ελληνικά! Προϊόν που δε θα φέρει σαφείς, ευκρινείς και καθαρές Οδηγίες στα Ελληνικά, θα κατάσχεται υπέρ του Δημοσίου, ενώ στον αγοραστή θα επιστρέφονται άμεσα τα χρήματα αγοράς από τον πωλητή! (Από το 2005)
 12. Να υποχρεωθούν από το 2005 τα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα σε εκπομπή ελληνικού προγράμματος κατά 70% και σε εκπομπή τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων σε αρχαία γλώσσα, υποτιτλισμένου, κατά 10% του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων!
 13. Να θεσμοθετηθεί ότι όλες οι Εθνικές Συμμετοχές της χώρας σε Διοργανώσεις, Διαγωνισμούς κλπ θα γίνονται στην Ελληνική Γλώσσα!
 14. Να οργανωθεί ο Πανεθνικός Διαγωνισμός Τραγουδιού (Δημοτικού, Λαϊκού, Έντεχνου), όπου θα μπορούν να πάρουν μέρος σε Ελληνική Γλώσσα πόλεις ή κοινότητες από κάθε ελληνική γωνιά του κόσμου και θα μπορούν να ψηφίζουν οι Έλληνες από την Ελλάδα, την Κύπρο και κάθε πόλη του Εξωτερικού!!! Ο νικητής θα διοργανώνει την επόμενη χρονιά στην πόλη του το Διαγωνισμό, που θα μεταδίδεται απευθείας και δορυφορικά παντού!!! Ο Διαγωνισμός μπορεί κάλλιστα να ονομαστεί Ολυμπιάδα Ελληνικού Τραγουδιού και να θεσμοθετηθεί ανάμεσα σε άλλα το ανώτατο Ειδικό Βραβείο "Στέλιος Καζαντζίδης", που θα ψηφίζεται μόνο από το κοινό, τηλεφωνικά και αφού συγκεντρώσει το τραγούδι ως σύνολο 1.000.000 ψήφους από Έλληνες όλου του Κόσμου! Σε Ειδική Κατηγορία Τραγουδιού, θα διαγωνίζονται υποψήφια ελληνικά τραγούδια για τη Γιουροβίζιον. Ο νικητής θα εκλέγεται απ ΄ευθείας από τους Έλληνες του Κόσμου, με τηλεφωνική ψηφοφορία και εκείνο το νικητήριο σε (ελληνική γλώσσα τραγούδι) θα στέλνεται τελικά στη Γιουροβίζιον! Το πρώτο Ελλαδικό από μέρος της Ελλάδος, το πρώτο Κυπριακό από μέρους της Κύπρου!
 15. Τέλος, ζητούμε ανάμεσα στα άλλα, να μπουν σε κάθε τάξη της Εκπαίδευσης, κείμενα στις υπέροχες διαλέκτους της Ελληνικής Γλώσσας, δηλαδή στην Ποντιακή, την Κρητική και την Κυπριακή και για να γνωρίσουν οι Έλληνες τον αστείρευτο γλωσσικό, τοπικό πλούτο και να ταξιδεύσουν με τις ολόδροσες διαλέκτους μέσα στο Αρχιπέλαγος της Ελληνικής, γνωρίζοντας και απολαμβάνοντας τη γνήσια λαϊκή, γλωσσική ομορφιά, που πάντα θα γεννά, ποιητές, καλλιτέχνες, λογοτέχνες, δημιουργούς, γλωσσοπλάστες εκεί στις υπέροχες και παραδεισένιες αμμουδιές του Ομήρου!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, είναι ο Παρθενώνας!

Δεν έχει δικαίωμα κανείς να τον κατεδαφίσει!!!

***

Υπογράψτε - Βελτιώστε - Προτείνετε

"Τη γλώσσα, μου έδωσαν ελληνική. το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου.

Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου"

Οδυσσέας Ελύτης ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

πρωτοβουλία Νοιάζομαι

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

ΨΗΦΙΣΤΕ την ΕΚΚΛΗΣΗ στην "ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" του Ν

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ και ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ

Πνευματικά Δικαιώματα Κωνσταντίνος Κάλφας 2003 - 2004 μ.Χ.