ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ , ΑΣΚΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ - για τη Μακεδονία μας

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - Κύρια Πύλη Εισόδου

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - Πρωτοβουλία για την Ελληνική Γλώσσα!

εφημερίδα

για τα μέλη του Νοιάζομαι και επιλεγμένους αποδέκτες

Φύλλο 7o - Ιούλιος 2004 μ.Χ

 

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

 
 

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

:: Ο ΘΩΡΑΚΑΣ του ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ βασιλιά της Μακεδονίας στην ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ των Ολυμπιακών Αγώνων!

:: 4.000.000.000 τηλεθεατές θα δουν τον θώρακα της αλήθειας!!!

:: Τα νομίσματα -ντοκουμέντα της Ελληνικότητας των Μακεδόνων!

:: ΘΕΑΓΕΝΗΣ: ο Μακεδόνας Υπεραθλητής!

:: ΣΤΑΔΙΟ: η Ολυμπιακή μονάδα μέτρησης!

:: ΝΙΚΗ:Το περίφημο άγαλμα του Παιωνίου από τη Μακεδονία!

:: Ο Μακεδόνας συγγραφέας του "Λουκή Λάρα" που αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες!!!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΒΙΚΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ο Δημήτριος Βικέλας - εξάδελφος του Παύλου Μελά!

Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΛΟΓΙΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Ο Δημήτριος Βικέλας, είχε πατέρα Μακεδόνα, τον Εμμανουήλ Βικέλα από τη γραφική Βέροια και μητέρα την Σμαράγδα Μελά από τη ξακουστή και ευλογημένη ηπειρώτικη οικογένεια των Μελάδων. Η μητέρα του ήταν αδελφή του ανεπανάληπτου Λέοντος Μελά, του συγγραφέα του έξοχου βιβλίου ΓΕΡΟΣΤΑΘΗΣ που για γενιές γαλούχησε τα ελληνόπουλα!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο άλλος αδελφός της οικογένειας, ο σπουδαίος Μιχαήλ Μελάς που διετέλεσε και Πρόεδρος της Εθνικής Εταιρίας και Δήμαρχος Αθηνών, ήταν ο πατέρας του μεγάλου εθνικού ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά!!! Επομένως ο Δημήτριος Βικέλας και ο Παύλος Μελάς - αν και με διαφορά στην ηλικία - ήταν ξαδέρφια!!!

Ο Δημήτριος εντούτοις γεννήθηκε στην όμορφη Ερμούπολη της Σύρου. Είχε μια απίστευτη κλίση στα γράμματα από μικρός, μια πρωτοφανή δίψα, την οποία διατήρησε αμείωτη ακόμα και όταν χρειάστηκε να εργασθεί στο Λονδίνο για 24 ολόκληρα χρόνια στον εμπορικό οίκο των Μελάδων!

Στη συνέχεια ανεξάρτητος οικονομικά μπόρεσε να αποσυρθεί στο Παρίσι, για να αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου στα γράμματα.

Εκεί μετέτρεψε το σπίτι του σε κέντρο των Φιλελλήνων λογίων και πρόθυμο σταθμό βοήθειας κάθε Έλληνα σπουδαστή που έφθανε εκεί από την τυραννισμένη μα ελεύθερη πια ως τη μέση πατρίδα.

Δημήτριος Βικέλας - η ευγενική ψυχή που συνέγραψε το "Λουκή Λάρα"!

Από τα έργα του ξεχωρίζει ο διάσημος και περίφημος "Λουκής Λάρας" -το πρώτο διήγημα του Νεοελληνικού Κράτους που ωστόσο είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα - που εκδόθηκε το 1879 και μεταφράστηκε σε πάρα πολλές γλώσσες!!!

Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ

Την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων την είχαν ήδη επιχειρήσει από το 1859 έως το 1888 οι εθνικοί ευεργέτες Ευάγγελος & Κωνσταντίνος Ζάππας έπειτα από τις εμπνευσμένες ποιητικές εκκλήσεις του ποιητή Παναγιώτη Σούτσου. Ωστόσο οι Ζάππειες Ολυμπιάδες δεν είχαν μεγάλη επιτυχία εξ αιτίας της γενικότερης δυσπιστίας & της γνωστής μας κακομοιριάς… (Όλα τα …Ελληνικά έρχονται και θα μας έρχονται ..απ΄ έξω)

Στη Δύση όμως η αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων κυκλοφορούσε ως πολύ σοβαρή ιδέα από τον Γάλλο βαρώνο Πιέρ Ντε Κουμπερτέν που συνεκάλεσε Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο στο Παρίσι καταφέρνοντας να αποφασίσουν οι σύνεδροι την τέλεση διεθνών Ολυμπιακών Αγώνων, τονίζοντας τη μεγάλη παιδαγωγική επίδραση του αθλητισμού στο χαρακτήρα των νέων, όπως γινόταν στην αρχαία Ελλάδα.

Αποφάσισαν μάλιστα η πρώτη Ολυμπιάδα να γίνει στο Παρίσι στα 1900!

Αμέσως τότε σηκώθηκε ως εκπρόσωπος του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου ο Δημήτριος Βικέλας και με το κύρος που είχε, πρότεινε με δική του εντελώς πρωτοβουλία να γίνουν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα! Για να αλλάξει μάλιστα την προειλημμένη απόφαση, επικαλέστηκε τούτα τα λόγια: "Υποστήριξα τα δικαιώματα της Ελλάδας για την επανεγκαθίδρυση ενός ελληνικού θεσμού. Πράγματι, όπως το έθεσε ο Βίκτορ Ουγκό, ολόκληρος ο πολιτισμένος κόσμος έχει μια κοινή προμήτορα (γιαγιά), αλλά εμείς (οι Έλληνες) την έχουμε μητέρα μας. Γι' αυτό είμαστε κατά κάποιον τρόπο οι θείοι των άλλων λαών. Αυτό είναι το μόνο μας πλεονέκτημα, εάν είναι πράγματι πλεονέκτημα. Από εκεί ορμάται το αίτημά μου οι αναβιωμένοι Ολυμπιακοί να ξεκινήσουν από το ελληνικό μας έδαφος".

Το κύρος, η προσωπικότητα και τα λόγια του Δημήτριου Βικέλα έπιασαν τελικά τόπο και η απόφαση άλλαξε. Οι πρώτοι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ θα γινόταν το 1896 στην Αθήνα!!! Χάρη στο Δημήτριο Βικέλα!!!

Βέβαια τα άθλια οικονομικά του Κράτους δεν επέτρεπαν σχεδόν τίποτε και ο Τρικούπης ξέκοψε το ζήτημα όταν το έθεσε πίσω στην Αθήνα ο Βικέλας. Μα εκείνος δεν παράτησε τα όπλα. Και πάλεψε να τους πείσει όλους. Πάλεψε σαν Ολυμπιονίκης! Και τα κατάφερε! Τα καταφέραν όλοι οι Έλληνες μαζί!

Φυσικά ο απλός λαός δέχθηκε με ενθουσιασμό το νέο, γιατί ήταν ένα όνειρό του από τον καιρό του Ζάππα. Και έτσι όλοι οι Έλληνες βοήθησαν και περισσότερο από όλους ο μεγάλος ηπειρώτης ευεργέτης Γεώργιος Αβέρωφ από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Γεώργιος Αβέρωφ - Μέγας Εθνικός Ευεργέτης >> θωρηκτό Αβέρωφ >> Παναθηναϊκό Στάδιο κ.α.

Χάρη στην τεράστια οικονομική συνεισφορά του έγινε το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου έγιναν το 1896 οι πρώτοι Σύγχρονοι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ!

Ο Βικέλας (στο κέντρο) Πρόεδρος της πρώτης ΔΟΕ!

 Ο Δημήτριος Βικέλας, η ψυχή της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, έγινε ο πρώτος Πρόεδρος της γνωστής μας ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή), όπως φαίνεται και στη φωτογραφία (με το Β ο Βικέλας, με το Κ ο Κουμπερτέν)

Περίφημη ήταν και η προσωπική Βιβλιοθήκη του Μακεδόνα λόγιου την οποία κληροδότησε στην πόλη του Ηρακλείου, στην Κρήτη, διότι τότε γινόταν οι ανασκαφές και ερχόταν στην επιφάνεια τα θρυλικά ανάκτορα της Κνωσσού, που σκορπίσαν ρίγη ενθουσιασμού στην ανθρωπότητα!

Η μικρή Ελλάδα, κατασυγκινημένη, με δάκρυα χαράς μέσα στη φτώχεια της, έβλεπε να βγάζει η γη τους μεγάλους θησαυρούς των προγόνων, λες και γιόρταζαν και εκείνοι και έφερναν δώρα, ανάκτορα, σπαθιά, τοιχογραφίες και κίονες, στα παιδιά τους, που σηκώσαν περήφανα το κεφάλι από το ζυγό της δουλείας και με την ευχή της Παναγιάς ελευτερώθηκαν! Και βάδιζαν τώρα τον τιμημένο δρόμο του ελεύθερου κράτους, ανάμεσα στα άλλα ελεύθερα κράτη του κόσμου!

Νοιάζομαι

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Noiazomai.agrino.org

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Noiazomai.tripod.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Noiazomai@lycos.com

Η εφημερίδα αυτή στέλνεται δωρεάν στα μέλη του Νοιάζομαι

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΩΡΑ

Κάθε άρθρο δεν εκφράζει αναγκαστικά το Νοιάζομαι. Την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο συντάκτης του

   

ΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Ο ΘΩΡΑΚΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Ο περίφημος θώρακας του Φιλίππου Β΄, που βρέθηκε άθικτος στις Αιγές (Βεργίνα) από τον Ανδρόνικο!!!

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ είναι μεγάλη δασκάλα και κρύβει πάντα εκπλήξεις! Θετικές μεν για εκείνους που με δίψα ακολουθούν τα γνήσια χνάρια της, αρνητικότατες δε για εκείνους που με πονηρία προσπαθούν να σβήσουν τα αληθινά βήματά της!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Ελλάδος, που θα ξαναγίνουν για δεύτερη φορά - μετά από εκατό χρόνια - στην Αθήνα, είναι η ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ της ΙΣΤΟΡΙΑΣ, να παραδώσει δωρεάν ένα αρχαίο και ελληνικό, ένα σπουδαίο, παγκόσμιο μοναδικό μάθημα στη διεθνή κοινή γνώμη, που έχει δεχθεί αμέτρητες σελίδες μιας μεγάλης απάτης!

Η πλαστογραφία και η συνεχιζόμενη προπαγάνδα σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν παραγκωνίσει και καλύψει την αλήθεια της Μακεδονίας, του Αλεξάνδρου, του Αριστοτέλη, του Φιλίππου, σε τέτοιο βαθμό, ώστε και τα πιο έγκυρα περιοδικά, ΜΜΕ, ακόμα και σενάρια κινηματογραφικών ταινιών, να βασίζονται από άγνοια στις κατασκευασμένες "πηγές" των Σκοπιανών (ή Βαρδασκιανών -Vardarska - όπως αυτοαποκαλούνταν μέχρι τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο)!

Τώρα λοιπόν, που η ΙΣΤΟΡΙΑ με μεγαλοπρέπεια θα έρθει να καθίσει στο αρχαίο θρονί της, την Ελλάδα, τη μάνα των Ολυμπιακών Αγώνων, τώρα είναι η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, να ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Πώς θα γίνει αυτό;

ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ!!!

Το Νοιάζομαι, παρακολουθώντας στενά το θέμα, προτείνει τα εξής:

Στην ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, να εισέλθει στο Στάδιο και να ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ - μπροστά στις 77.000 φιλάθλους του Σταδίου και 4.000.000.000 (4 δισεκατομμύρια) τηλεθεατών από όλο τον κόσμο που θα παρακολουθούν ζωντανά την Τελετή - ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ Ο ΘΩΡΑΚΑΣ του ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β΄, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου!!!

Πώς συνδέεται η Μακεδονία με την Ολυμπιάδα;

ΟΛΥΜΠΟΣ ο εν Μακεδονία

Όλυμπος, το άπαρτο κάστρο της Μακεδονίας

Οι αρχαίοι Έλληνες παρότι είχαν άγνοια περί του αληθινού Θεού - τον οποίο γύρευαν οι φιλόσοφοι με αποκορύφωμα τον Σωκράτη- εν τούτοις είχαν σεβασμό στην έννοια του θείου. Θεώρησαν ότι οι νομιζόμενοι θεοί θα βρίσκονταν στο ψηλότερο βουνό, που η πανύψηλη κορυφή του χάνεται πολλές φορές από σύννεφα, που ξεσπούν συχνά σε δυνατές καταιγίδες με φοβερά αστραπόβροντα…

Το βουνό αυτό ονομαζόταν ΟΛΥΜΠΟΣ και ο ΟΛΥΜΠΟΣ ήταν και είναι στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

ΑΡΧΑΙΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Προς τιμή λοιπόν των νομιζόμενων ΟΛΥΜΠΙΩΝ αποφάσισαν να δώσουν ΑΓΩΝΕΣ στο χώρο του Ολυμπίου Διός (Ολυμπία), όπου θα μπορούσαν φυσικά να συμμετάσχουν όλοι οι ομογενείς, δηλαδή όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ.

Και επειδή ακριβώς εκ του Μακεδονικού ΟΛΥΜΠΟΥ, οι δήθεν θεοί προσονομάσθηκαν ΟΛΥΜΠΙΟΙ, έτσι και οι ΑΓΩΝΕΣ ΟΝΟΜΑΣΘΗΚΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ!

Ερ: Ποια ήταν η πιο σπουδαία Ολυμπιάδα στον κόσμο;

Απ: Αυτή που γέννησε το Μέγα Αλέξανδρο!!!

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, η βασίλισσα της Μακεδονίας

Η πιο μεγάλη Ολυμπιάδα στην Ιστορία ήταν τελικά αυτή που γέννησε το Μέγα Αλέξανδρο! Η Ολυμπιάδα! Η καταγόμενη από τη γενιά του Αχιλλέα! Η ανιψιά του βασιλιά των Μολοσσών της Ηπείρου Αρρύβα! Η Πριγκίπισσα της Ηπείρου! Η σύζυγος του Φιλίππου Β΄! Η βασίλισσα της Μακεδονίας!

Τι σχέση είχε τελικά ο Φίλιππος με τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ο φίλος των ίππων, ο με τους ίππους ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ

 Στα αγωνίσματα με άλογα - ιπποδρομίες και αρματοδρομίες - στεφανωνόταν με κότινο (ολυμπιακή νίκη) όχι ο αναβάτης ή ο ηνίοχος που τιμόταν με άλλο τρόπο, αλλά ο ιδιοκτήτης των αλόγων.

Ο Φίλιππος - όπως φανερώνει το όνομά του - ήταν πράγματι φίλος των ίππων, των αλόγων! Και εξέθρεφε άλογα για τους μεγαλύτερους Αγώνες του Κόσμου, τους Ολυμπιακούς!

ΤΡΙΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ

Και όχι μόνο τα άλογά του πήραν μέρος στην Ολυμπία, αλλά έγινε ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ!!! Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄, ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!!!

Το Φιλίππειο, που έκτισε ο Φίλιππος στην Ολυμπία, μετά τη μάχη της Χαιρώνειας

  1. Το 356 π.Χ. στην 106η Ολυμπιάδα, με κέλη (ιπποδρομία με άλογο ενός έτους)!
  2. Το 352 π.Χ. στην 107η Ολυμπιάδα, με τέθριππον (άρμα με τέσσερα άλογα - βλέπε δίπλα το αρχαίο νόμισμα)!
  3. Το 348 π.Χ. στην 108η Ολυμπιάδα, με τέθριππον!

***

4 ΔΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΣ ΔΟΥΝ ΓΙΑ 3 ΛΕΠΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ - Να παρουσιαστεί ο θώρακας του ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, του Έλληνα βασιλιά της Μακεδονίας, στο Ολυμπιακό Στάδιο, κατά την ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ!!!

ΣΕ 4.000.000.000 - 4 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ - υπολογίζονται οι ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ που θα παρακολουθήσουν ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ - ΖΩΝΤΑΝΑ την ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ της Ελλάδας!!!

4 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ, που ΘΑ ΔΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ σύμφωνα με την πρότασή μας ΤΟΝ ΘΩΡΑΚΑ του ΕΛΛΗΝΑ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β΄, του ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, που ΕΓΙΝΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ!!!

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ!!! Γεγονός που από μόνο προκαλεί τεράστια συγκίνηση καθώς η πραγματική Ιστορία των ΑΓΩΝΩΝ γίνεται χειροπιαστό στολίδι στα μάτια της ανθρωπότητας!!!

ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΔΟΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!!!

ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΜΕΡΟΣ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΚΑΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΗΡΕ ΜΕΡΟΣ, ΜΑ ΕΓΙΝΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ! ΑΡΑ ο Φίλιππος ήταν οπωσδήποτε Έλληνας, καθώς και οι Μακεδόνες του, καθώς και ο γιος του, ο Μέγας των Ελλήνων Αλέξανδρος!!! Άρα οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!

Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ υπολογίζεται να διαρκέσει ΤΡΕΙΣ ολόκληρες ΩΡΕΣ! Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ! ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ, από ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ! Τρία λεπτά για τη συγκίνηση της Οικουμένης! Για την Αλήθεια του Πολιτισμού μας! Για το οριστικό ξεσκέπασμα της δόλιας πλαστογραφίας! Για την τιμή στους Αρχαίους Έλληνες Ολυμπιονίκες! Μια στιγμή, τρία λεπτά, που θα εμπνεύσουν όλη τη γη! Μια στιγμή των Ελλήνων! Μια στιγμή δική μας!

***

ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και κατά το διάστημα που τελούνταν οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ στην Αρχαία Ολυμπία και παρά την κρισιμότητα της κατάστασης που αντιμετώπιζε ο κυρίως Μακεδονικός μας Στρατός στην Ασία, ο Αλέξανδρος και οι Στρατηγοί του διέκοψαν τις πολεμικές επιχειρήσεις, τηρώντας την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ, που άρχιζε ένα μήνα πριν τους Αγώνες!

ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ

Το 324 π.Χ., ένα χρόνο πριν πεθάνει ο Αλέξανδρος, γινόταν Ολυμπιακοί Αγώνες. Στους Πανέλληνες Αθλητές, Φιλοσόφους, Διανοούμενους, Καλλιτέχνες και άλλους Επισήμους και απλούς θεατές, είχε φυλαγμένη ο Έλληνας Βασιλιάς μιαν έκπληξη!

Είχε στείλει λοιπόν εγκαίρως από την Ανατολή, ειδικό απεσταλμένο, ώστε να διαβάσει μπροστά στο κατάμεστο Στάδιο, μπροστά σε όλους τους Έλληνες, το διάταγμα της γενικής αμνηστίας, προς τους εξορίστους!!!

Δείτε το πολύ καλό αφιέρωμα του ΑΠΕ

***

ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΘΕΑΓΕΝΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΥΠΕΡΑΘΛΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΣΟ 1.400 ΦΟΡΕΣ ΝΙΚΗΤΗΣ !!!

Στο όμορφο Μακεδονικό νησί, τη Θάσο με τον περίφημο οίνο, μια μέρα γύρω στα 500 π.Χ. ένα παιδάκι εννέα μόλις χρονών, γυρνούσε από το σχολείο του στο σπίτι. Κατά τη διαδρομή, συνέβη να περάσει μπροστά από ένα χάλκινο άγαλμα, που απεικόνιζε κάποιον νομιζόμενο θεό. Τόσο του άρεσε τότε εκείνο - φαίνεται ο γλύπτης είχε κάνει σπουδαία δουλειά - ώστε το παιδί το σήκωσε από τη θέση του, το έβαλε στον ώμο και το πήρε σπίτι του!!!

Θύελλα σηκώθηκε τότε στην πόλη. Μεγάλη ασέβεια και προσβολή το θεώρησαν οι κάτοικοι και θέλαν να τιμωρήσουν με θάνατο το φταίχτη. Κάποιος όμως προχωρημένος στην ηλικία και με μεγάλο αξίωμα ανάμεσα στους πολίτες, δεν άφησε να πειράξουν το μαθητή, αλλά έδωσε εντολή να ξαναφέρει το εννιάχρονο αγόρι το βαρύ, ασήκωτο κυριολεκτικά άγαλμα από το σπίτι του στην αγορά, πιθανόν για να δουν με τα μάτια τους αν ήταν ποτέ δυνατό ένα παιδάκι της τρίτης δημοτικού θα λέγαμε σήμερα, να σηκώνει ένα τέτοιο απίστευτο βάρος.

Ο Θεαγένης, σα να ήταν το πιο απλό πράγμα στον κόσμο, αμέσως πήρε το άγαλμα στον ώμο και το έφερε στην αγορά, μπροστά στα μάτια του πλήθους που έμεινε άφωνο για τη δύναμη του μικρού!!!

Από τότε η δύναμη του Μακεδόνα Θεαγένη έγινε ξακουστή σε όλη την Ελλάδα, ενώ η θέληση του παλικαριού όταν μεγάλωσε, το οδήγησε στην Ολυμπία! Στους μεγαλύτερους Αγώνες του Κόσμου!

Ο Θεαγένης στην 75η Ολυμπιάδα του 480π.Χ. νίκησε στην πυγμή (η πυγμαχία ήταν ελληνική εφεύρεση και μάλιστα υπάρχει η περίφημη τοιχογραφία της Θήρας με δύο πυγμάχους, που έχουν

Τοιχογραφία 3.500 χρόνων, που δείχνει πόσο παλιό ελληνικό άθλημα είναι η πυγμή - πυγμαχία! Βρέθηκε στη Θήρα!

τυλιγμένα τα χέρια τους! Η τοιχογραφία, είναι του 1.550 π.Χ., οκτακόσια σχεδόν χρόνια πριν την ημερομηνία της πρώτης γραπτώς γνωστής Ολυμπιάδας του 776 π.Χ.!!! Βέβαια ένας ολόκληρος λαός, δασκαλεμένος από ταινίες της …Άγριας Δύσης, ονομάζει την πανάρχαια ελληνική πυγμήμπόξ… (Τι κρίμα τα σχολεία να γίνονται τα δεκανίκια της άγνοιας… Ενώ θα έπρεπε να είναι φωτοβόλοι κίονες της γνώσης… να δίνουν στα παιδιά και στους γονείς γνώσεις τέτοιες, που γεμίζουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά, αρετή και σοφία, επίγνωση και δημιουργία, τόλμη και εφευρετικότητα… Σαν τα πλοία που ετοιμάζονται για μεγάλο ταξίδι στα λιμάνια και φορτώνουν εκλεκτές τροφές και καθαρό νερό, ελέγχονται, φρεσκοβάφονται και καλογυαλίζονται, έτσι τα σχολεία θα έπρεπε να φροντίζουν να φορτώσουν τα παιδιά τα χρήσιμα και εκλεκτά για να πετύχουν στο ταξίδι της ζωής, να αντέξουν τις φουρτούνες, να καταλαβαίνουν τον καιρό, να γνωρίζουν από μακριά τον ύφαλο και το σκόπελο, να ξανοιχτούν θαρραλέα στο πέλαγο, να ανοίξουν τους δικούς τους καινούριους δρόμους στην άγνωστη κατοπινή ιστορία της ανθρωπότητας! Να κρατήσουν ψηλά στο κατάρτι ελεύθερη τη σημαία της Ελλάδας και βαθιά στην ψυχή τιμημένη την εικόνα του Χριστού και της Θεοτόκου)…

Ο Θεαγένης νίκησε επίσης στην 76η Ολυμπιάδα του 476π.Χ. νίκησε στο παγκράτιο (συνδυασμός πυγμής και πάλης!

Ο Μακεδόνας Θεαγένης, πήρε μέρος σε πολλούς άλλους επίσης αγώνες: στα Πύθια, στα Νέμεα, στα Ίσθμια.

Στη ζωή του, ο Έλληνας υπεραθλητής γεύτηκε τόσες νίκες όσες κανένας ίσως άλλος, αφού συνολικά στεφανώθηκε 1.400 φορές ως νικητής, όπως παραδίδει ο Παυσανίας!!!

Πηγή: Η ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΒΩΝΑ, Μαλλιάρης Παιδεία, σελ. 62 -63

     

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Νόμισμα με το Φίλιππο Β΄ στεφανωμένο, σε ανάμνηση της Ολυμπιακής του νίκης το 356 π.Χ.

ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ 2.300 ΕΤΩΝ

Νόμισμα με τον ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ Φίλιππο Β΄ , εις ανάμνηση της νίκης του το 356 π.Χ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

::::

ΦΙΛΙΠΠΟΥ - Νόμισμα με τον κέλη (άλογο) που νίκησε ο βασιλιάς της Μακεδονίας στην Ολυμπιάδα του 356 π.Χ.!

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

Σε εκείνη την Ολυμπιάδα του 356 π.Χ., την 106η, είχε πρωτεύσει ο κέλης του Φιλίππου, το άλογο με μικρόσωμο αναβάτη όπως φαίνεται και στο μακεδονικό νόμισμα, που φέρει στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ (ας το βλέπουν οι παραχαράκτες) το όνομα του Ολυμπιονίκη ΕΛΛΗΝΑ βασιλιά της Μακεδονίας ΦΙΛΙΠΠΟΥ!!!

::::

Εκπληκτική αναπαράσταση του τεθρίππου του Φιλίππου σε αρχαίο νόμισμα!

ΤΟ ΤΕΘΡΙΠΠΟΝ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

Στις Ολυμπιάδες του 352π.Χ. - την 107η δηλαδή - και του 348π.Χ. - την 108η - πρώτευσε το τέθριππον (τέσσερις ίπποι με ηνίοχο - πολύ δύσκολο αγώνισμα) και πάλι του Φιλίππου Β΄, κάνοντάς τον τρεις συνολικά φορές Ολυμπιονίκη, μια τεράστια δηλαδή διάκριση!!!

***

ο μεγάλος ολυμπιονίκης του παγκόσμιου πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

"Φιλίππω δε άρτι Ποτίδαιαν ηρηκότι τρείς ήκον αγγελίαι κατά τον αυτόν χρόνον . η μεν Ιλλυριούς ηττάσθαι μάχη μεγάλη διά Παρμενίωνος, η δε Ολυμπίασιν ίππω κέλητι νενικηκέναι, τρίτη δε περί της Αλεξάνδρου γενέσεως"

Πλούταρχος

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ;

Ότι καθώς ο Φίλιππος πολιορκούσε τη στρατηγική θέση της Ποτίδαιας στη Χαλκιδική, τρεις ταυτόχρονα του έφτασαν ευχάριστες ειδήσεις:

1. Ότι ο γενναίος Στρατηγός του ο Παρμενίωνας νίκησε τους Ιλλυριούς

2. Ότι είχε γίνει Ολυμπιονίκης αφού ο κέλης του ήρθε πρώτος στην Ολυμπιάδα του 356 π.Χ.

3. Ότι τέλος - το πιο χαρμόσνυνο - η γυναίκα του Ολυμπιάδα, είχε γεννήσει γιο! Τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ!

Δείτε το μικρό μας αφιέρωμα στο Μέγα Αλέξανδρο!

Δηλαδή ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ γεννήθηκε από μητέρα Ολυμπιάδα, κατά την Ολυμπιάδα του 356 π.Χ.!!!

Ίσως γιατί έμελλε να γίνει ο αστεφάνωτος ΜΕΓΑΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελληνικής Γλώσσας, που ως τα βάθη της μακρινής Ανατολής έσπειρε, μέχρι τη Βακτριανή!!!

***

ΚΑΒΑΦΗΣ

"Και την Κοινήν Ελληνικήν Λαλιά ως μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ως τους Ινδούς"

Κωνσταντίνος Καβάφης

ΨΗΦΙΣΤΕ - ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

***

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ

Το αυθεντικό Στάδιο με το στίβο του στην Ολυμπία!!! Εδώ έγιναν όλοι οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες!

Το Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, είχε μήκος στον καθαρό αγωνιστικό του χώρο 192, 27 μέτρα. Αυτό το μήκος καλούνταν ΣΤΑΔΙΟ και ήταν από τις κύριες μονάδες μέτρησης των Ελλήνων!

Ήταν δηλαδή σε όλους γνωστό και οικείο το μήκος αυτό λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων και έτσι καθιερώθηκε για μεγάλες αποστάσεις. Π.χ. δέκα στάδια απόσταση. Ή έτρεξαν πέντε στάδια…

***

ΠΙΝΔΑΡΟΣ

"Όπως την ημέρα δεν υπάρχει πιο ζεστό και πιο φωτεινό αστέρι στον ουρανό από τον ήλιο, ομοίως δεν υπάρχει μεγαλύτερη αθλητική συνάντηση από αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων"

Πίνδαρος

***

ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΠΑΙΩΝΙΟΥ

Ανακατεσκευασμένο αντίγραφο της Νίκης του Μακεδόνα Παιωνίου!

Ολοκληρωμένο αντίγραφο του περίφημου αγάλματος της ΝΙΚΗΣ που υπήρχε στην Ολυμπία - κοντά στο άγαλμα του Ηρακλή - έργο του μεγάλου Μακεδόνα γλύπτη Παιωνίου, από την αρχαία Μένδη της Χαλκιδικής (κοντά στο Ποσείδι, στο πρώτο πόδι, ονομαστή για τα εκλεκτά κρασιά της)!

***

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η ηλεκτρονική ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

στην ουσία των εξελίξεων, στο πλευρό του Πολιτισμού

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΤΩΡΑ - ΔΩΡΕΑΝ!

ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΑΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ, χωρίς συνημμένα! ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΤΩΡΑ ΔΩΡΕΑΝ!!!

***

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

4.000.000.000 ΑΜΕΣΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

Αν έπρεπε να επικοινωνήσουμε (έτσι λέγεται η διαφήμηση) με 4.000.000.000 ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ από διαφορετικές χώρες, με διαφορετικές γλώσσες, διαφορετικές ηλικίες, διαφορετικά φύλα, διαφορετική θρησκεία, πολιτισμό, μόρφωση, οικονομική και κοινωνική θέση, ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΣΤΙΓΜΗ για να τους μεταδώσουμε το μήνυμά μας, θα χρειαζόταν να ξοδέψουμε το μισό τουλάχιστον προϋπολογισμό της Ελλάδας!!!

Στους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στην ΑΘΗΝΑ, αυτή η τεράστια και πανμοναδική δυνατότητα μας δίδεται ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Χιλάδες ξένα Μέσα Ενημέρωσες, χιλιάδες δημοσιοφράφοι, χιλιάδες τηλεοπτικά δίκτυα, δεκάδες Πρακτορεία Ειδήσεων, εκατοντάδες τεράστιας κυκλοφορίας Εφημερίδες, ολόκληρος ο διεθνής στόλος των ΜΜΕ, θα μεταδώσσει με ήχο, εικόνα, φωτογραφία, περιγραφές την ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, που έχει την αποκλειστική μοναδικότητα να γίνεται στη χώρα που γέννησε και αναβίωσε την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, χάρη στους αρχαίους Έλληνες, τους νεώτερους Ζάππα, Βικέλα και Αβέρωφ και τις παιδαγωγικές αντιλήψεις περί αθλητισμού του Φιλέλληνα Πιέρ Ντε Κουμπερντέν!

ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ! Θα μας βλέπει όμως και ο Ελληνισμός! Γι΄ αυτόν αλήθεια τι θα κάνουμε;

Ιδίως ο Ελληνισμός του Εξωτερικού, που πρωταγωνιστεί στην υπεράσπιση των εθνικών θεμάτων και στην προβολή της εικόνας της χώρας!

Κωνσταντίνος Κάλφας

***

ΓΙΝΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Δικαίωμα ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ στην ηλ. Εφημερίδα και το ηλ. Περιοδικό έχουν τα μέλη του Νοιάζομαι

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΩΡΑ

***

Ό,τι στείλετε πρέπει να είναι ενυπόγραφο και να αναφέρει την πηγή

ΣΤΕΙΛΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ