Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙ! ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ!

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - Κύρια Πύλη Εισόδου

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - Πρωτοβουλία για την Ελληνική Γλώσσα!

εφημερίδα - Φύλλο 9o

για τα μέλη του Νοιάζομαι και επιλεγμένους αποδέκτες

Αύγουστος 2004 μ.Χ

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΘΕΟΤΟΚΟ

     

 

ΣΗΜΕΡΑ

:: Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ!

:: Ο τορπιλισμός της ΕΛΛΗΣ!

:: ΠΑΝΑΓΙΑ Σουμελά!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

15 Αυγούστου 1940 ΤΟΡΠΙΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ

Σημαιοστολισμένη καμάρωνε η ΕΛΛΗ εκείνο το πρωινό, αγκυροβολημένη περί τα 800 μέτρα έξω από το λιμάνι της Τήνου, ακούγοντας τις καμπάνες της Μεγαλόχαρης και ενώ ετοίμαζε το Τιμητικό Άγημα που θα συνόδευε τη θαυματουργή Εικόνα της Θεοτόκου!

Η Μεγαλόχαρη της Τήνου! Ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα του Ορθόδοξου Ελληνισμού! Η Ασπίδα του Έθνους!
Ξαφνικά και καθώς η Θεία Λειτουργία ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου συνεχιζόταν,
ένας φοβερός κρότος συντάραξε το πλοίο!

Μια τορπίλη είχε εξαπολυθεί ύπουλα στο αγκυροβολημένο σκάφος και είχε χτυπήσει στο σημείο που ήταν ο λέβητας, ο οποίος με τη σειρά του εξεράγη, προκαλώντας μεγάλη καταστροφή!!!
Φωτιές, καπνοί, κραυγές τύλιξαν το ελληνικό εύδρομο!

Το Μνημείο της ΕΛΛΗΣ, κάτω από τον Ι.Ν. της Μεγαλόχαρης, όπου φυλάσεται μία από τις Ιταλικές Τορπίλες της ύπουλης φασιστικής και υβριστικής επίθεσης το Δεκαπενταύγουστο του 1940!

Ήταν 8,30 το πρωί! Στις 9.45, παρά τις ηρωικές προσπάθειες του πληρώματος η ΕΛΛΗ είχε βυθιστεί!

Εκείνοι που είχαν χτυπήσει άνανδρα το ελληνικό πολεμικό, είχαν δύο στόχους: πρώτον μεν να τρομοκρατήσουν την Ελλάδα και δεύτερο να γελοιοποιήσουν την Ορθοδοξία και την ίδια την Παναγία! Γι΄ αυτό και χτύπησαν στην μεγαλύτερη και λαμπρότερη εορτή της!

Όμως κανένας σκοπός τουςτους δεν εκπληρώθηκε. Ούτε τρομοκρατήθηκε ο Ελληνισμός, αλλά ΑΤΣΑΛΩΘΗΚΕ για να κάνει το ανεπανάλητπο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΟΣ του ΄40 - ΄41, αλλά ούτε και η Ορθοδοξία πληγώθηκε, αφού η Παναγιά δεν επέτρεψε στις άλλες δύο φονικές τορπίλες να βρουν στόχο, παρότι οι δολοφόνοι της Ρώμης τις είχαν στείλει κατεπάνω στην γεμάτη με χιλιάδες προσκυνητές προβλήτα του λιμανιού! Η μία χτύπησε στο λιμενοβραχίονα και άλλη σε ύφαλο! Εννέα μόνον νεκροί στην ΕΛΛΗ (24 τραυματίες) επί συνόλου 238 μελών του πληρώματος, μια νεκρή μονάχα στην προβλήτα και εκείνη από καρδιά, όχι από θραύσμα και μάλιστα Αρμένισσα και όχι Ελληνίδα!

Αλλά το χειρότερο για τους λατίνους φασίστες, ήταν το ότι προσβάλοντας την Θεοτόκο, θα είχαν να κάνουν με τη Θεοτόκο, τη ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, την ΥΠΕΡΜΑΧΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ, που σε εκατοντάδες περιπτώσεις οφθαλμοφανώς βοήθησε το στρατό μας και σε ένα σωρό στρατιώτες και αξιωματικούς είχε παρουσιαστεί ενισχύοντας και βοηθώντας, ένα μικρό και τίμιο λαό, ενάντια σε μια αναίσχυντη, αλλαζονική και ιερόσυλη αυτοκρατορία!

Θυρεός της Φρεγάτας ΕΛΛΗ σήμερα. Με τη Μεγαλόχαρη και το Χριστό! Τι κληρονομιά και τι ιστορία λαμπρή έχει αυτό το σύμβολο! Όλο το  ένδοξο ΄40 από εδώ ξεκίνησε. Από τη Χάρη της! Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου!

Χαίρε Κυρία της Ελλάδος Ανίκητε!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Noiazomai.agrino.org

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Noiazomai.tripod.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Noiazomai@lycos.com

Η εφημερίδα αυτή στέλνεται δωρεάν στα μέλη του Νοιάζομαι

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΩΡΑ

Κάθε άρθρο δεν εκφράζει αναγκαστικά το Νοιάζομαι. Την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο συντάκτης του

 

 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΦΥΛΑΓΕ

      Το Φεβρουάριο του 1821, τον καιρό που θα κηρυσσόταν η Έναρξη της Επανάστασης του Γένους στο Ιάσιο από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, στο Αιγαίο, στην ταπεινή Τήνο, η ίδια η Θεοτόκος παρουσιάζεται στον ύπνο του Μιχαήλ Πολυζώη και του ζητά να πάει στον αγρό του Αντωνίου Δοξαρά και να σκάψει για να βρει της Αγία Εικόνα της!!!

Ένα χρόνο μετά, τα ξημερώματα της Κυριακής 9 Ιουλίου 1822, την ώρα που το μπαρούτι της Λευτεριάς γιομίζει στεριές και πέλαγα, η Παναγία παρουσιάζεται απαστράπτουσα στην Αγία Μοναχή Πελαγία, στο Μοναστήρι Κεχροβουνίου Τήνου και ζητά και πάλι να >

 

Ευαγγελίστρια Τήνου - η θαυματουργή εικόνα που βρέθηκε με υπόδειξη της Θεοτόκου, επάνω στην Επανάσταση, τον Ιανουάριο του 1823 μ.Χ.!

ξεσκεπαστεί το σπίτι της που ήταν θαμμένο στον αγρό του Δοξαρά και να χτιστεί μεγάλος Ναός!!!

Τρεις φορές συνολικά παρουσιάζεται η Παναγία στην Αγία Πελαγία και τελικά η Αγία Εικόνα θα βρεθεί στις 30 Ιανουαρίου του 1823 μ.Χ., εν μέσω γενικής συγκίνησης και χαράς ανέκφραστης, εν μέσω Εθνικού Ξεσηκωμού, εν μέσω του Αγώνα της Ελευθερίας, τον οποίο η ίδια η Μεγαλόχαρη ευλόγησε και στήριξε και με τόσα θαύματα, όπως αυτό τότε στην Τήνο, με την θαυμαστή εύρεση της Αγίας Εικόνας της μετά από συνεχείς υποδείξεις της ίδιας της Μητέρας του Κυρίου!!!

Το άκουσμα της ευρέσεως απλώνεται παντού και δίνει νέα ώθηση στον Αγώνα. Αμέτρητοι Καπεταναίοι προστρέχουν στη Χάρη της, όπως ο Κανάρης, ο Μιαούλης, ο Καραϊσκάκης, ο Μακρυγιάννης -του οποίου θεραπεύει το παιδί - ο Κολοκοτρώνης, ο Νικηταράς, που γονατίζουν με ευλάβεια μπροστά στην Υπέρμαχο Στρατηγό τους και την προσκυνούν τιμητικά, ευχαριστώντας την για τη βοήθεια και την ελευθερία.

Ο τόπος στην Τήνο είναι ιερός. Είναι το άγιο, ζωντανό εικονοστάσι της Ορθοδοξίας και της Πατρίδας! Είναι η ανάσα και η ελπίδα του Έθνους μας! Παναγιά μου φύλαγε τους Έλληνες! Τα παιδιά μας φώτιζε και βάλε την ευσέβεια στην καρδιά τους! Τα σχολεία φρόντισε να γίνουν και πάλι σχολειά σαν του ΄21, γεμάτα Πίστη και αξίες, εργαστήρια του Γένους και της Αγίας Κληρονομιάς του!

     

Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΡΑΒΙΟΥ

Ένα από τα αμέτρητα ελληνικά πλοία που διασχίζουν τους ωκεανούς, έπεσε σε φοβερό αντικυκλώνα και προσέκρουσε σε ύφαλο, με αποτέλεσμα να σχηματισθεί επικίνδυνο άνοιγμα στα ύφαλα του πλοίου!
Τα νερά όρμησαν με δύναμη μέσα, αλλά οι αντλίες δεν μπορούσαν να τα μαζέψουν!
Τότε, εκείνη την κρίσιμη στιγμή όπου όλα φαινόταν χαμένα και το ναυάγιο αναπόφευκτο, ο πλοίαρχος και οι άλλοι ναυτικοί προσευχήθηκαν με θέρμη στην Παναγία για να τους σώσει!
Και ω του θαύματος! Η εισροή των υδάτων σταμάτησε αμέσως, ενώ η τρομερή τρικυμία δεν είχε κοπάσει ούτε στο παραμικρό!
Με ελπίδα το πλήρωμα κατάφερε τότε να αδειάσει τα νερά και να συνεχίσει έκπληκτο το ταξίδι μέχρι την Ισπανία, όπου έπιασαν λιμάνι. Και τότε είδαν με τα ίδια τους τα μάτια, τι θαύμα είχε κάνει η Παναγία! Ένα κήτος σαν καρχαρίας, είχε σφηνωθεί στο ρήγμα του πλοίου !!!

Το αφιέρωμα στέκει ακόμα εδώ! Παντοτινή Ομολογία ενός ακόμη θαύματος! Παντοτινή συντριβή κάθε απιστίας!


Συγκλονισμένοι οι ναυτικοί, από την οφθαλμοφανή επέμβαση , έσπευσαν στην Τήνο και αφιέρωσαν στη Μεγαλόχαρη βοηθό τους, ένα ασημένιο ομοίωμα του θαύματος, ένα πλοίο, όπου στα τσακισμένα ύφαλά του, έχει σφηνωθεί ένα κήτος!!!

       

Ο ΘΩΡΑΚΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Παράκληση της ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ Αμερικής προς τα μέλη & τους φίλους του Νοιάζομαι ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 
     

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ

Παναγία Σουμελά!  [φωτ. Σωτήρης Ε.]

Έργο του Αγίου Αποστόλου & Ευαγγελιστή Λουκά η αγία εικόνα της Παναγίας Σουμελά, μεταφέρθηκε θαυματουργικά με θέλημα της Θεοτόκου στο όρος Μελά του Πόντου (στου Μελά = σουμελά), όπου μετέβησαν κατά το κάλεσμα της Θεομήτορος οι μοναχοί Βαρνάβας και Σωφρόνιος από την Αθήνα, οδηγούμενοι υπό πλήθους αλλεπάλληλων θαυμάτων!!!


Σαν έφτασανμετά από πολλά και κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στο απότομο σπήλαιο του βουνού, βρήκαν μέσα τη θαυματουργή εικόνα που είχαν πρωταντικρύσει στη Θήβα (στη Θήβα βρίσκεται και σήμερα ο τάφος του Αγιογράφου της εικόνας, του Αποστόλου Λουκά) και την οποία ε
ίχαν σήκωσει μπροστά τους άγγελοι για να τη μεταφέρουν από τη Θήβα έως τον Πόντο!!!


Δεκαεπτά ημέρες είχαν νηστικοί, προσπαθώντας να συντηρηθούν με χόρτα και το
αγίασμα που θαυματουργικά ανέβλυσε από το βράχο η Παναγία, ακριβώς στο σημείο όπου ήταν στερεωμένη η εικόνα της (εκεί μέχρι σήμερα σπεύουν χιλιάδες Τούρκοι και Κούρδοι για να ζητήσουν βοήθεια στο σημερινό ερειπωμένο μοναστήρι - πρόκειται για συγκολινιστικά γεγονότα), όταν είδαν ξαφνικά ένα μουλάρι φορτωμένο με δύο κοφίνια γεμάτα τρόφιμα κάτω από τη σπηλιά! Έκπληκτοι γιατί ούτε αγριοκάτσικο δεν έφτανε ως εκεί, κατέβηκαν οι μοναχοί και βρήκαν σε ένα κοφίνι μια περγαμηνή που τους πληροφορούσε πως τα τρόφιμα τα έστελνε η Ιερά Μονή Βαζελώνος, διότι η Παναγία φάνηκε σε όραμα στον Ηγούμενο και του ζήτησε να στείλει τρόφιμα στους μοναχούς Βαρνάβα και Σωφρόνιο που προσπαθούσαν να φτιάξουν Ναό στο βουνό του Μελά!!! Σημείωνε μάλιστα ο Ηγούμενος πώς φόρτωσαν και έστειλαν κατόπι το μουλάρι μόνο του, αφήνοντάς το στη Χάρη της Παναγιάς να το οδηγήσει!!!


Από τότε, μέσα σε όλους τους αιώνες που κύλησαν, πάντα εκείνη την ημέρα το Μοναστήρι της Σουμελά, έστελνε ένα φορτωμένο μουλάρι προς τη Μονή Βαζελώνος, σε ανάμνηση εκείνης της μεγάλης βοήθειας και του θαύματος!


Το Μοναστήρι τελικά στερέωσαν και λάμπρυναν οι Κομνηνοί, όπως ο Μανουήλ και ο Αλέξιος και παρά την πτώση της Πόλης, η Παναγία Σουμελά φώτισε τον σκλαβωμένο Ελληνισμό έως τη Γενοκτονία του Πόντου και τη Μικρασιατική Καταστροφή!ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ


Κάποτε μάλιστα ένας Τούρκος Σουλτάνος, ο Σελίμ ο Α΄, περνώντας κάτω από το περίφημο Μοναστήρι, εκνευρίστηκε για το μεγαλόπρεπο θέαμα της Χριστιανοσύνης και διέταξε οργισμένος τους στρατιώτες του να ορμίσουν και να το καταστρέψουν παντελώς και να σφάξουν τους μοναχούς! Δεν πρόλαβε όμως να αποτελειώσει καλά καλά τη βλασφημία του και αμέσως μπροστά σε όλους έπεσε κάτω, άρχισε να κυλιέται, να σπαράζει και να αφρίζει, προκαλώντας τρόμο σε όσους τον έβλεπαν!!!
Τότε ένας Βεζύρης του, γονατίζει συγκλονισμένος και του λεει:
-Αφέντη πάρε πίσω τη βλασφημία γιατί η Παναγία των Χριστιανών σε τιμώρησε. Πάρε τη διαταγή σου πίσω και θα γίνεις καλά.
Και τότε ο φοβερός μέχρι πριν λίγο Σουλτάνος, στρέφει με πόνο το βλέμμα του στο Μοναστήρι της Σουμελά και παρακαλά να τον συγχωρέσει!! Και ω του θαύματος! Όχι μόνο σηκώνεται υγιής, αλλά στέλνει σουλτανικό φιρμάνι με χρονολογία του 1522 που αναγνωρίζει όλα τα προνόμια της Μονής και διατάζει συν τοις άλλοις να καίνε μπροστά στη θαυματουργή Εικόνα της Θεοτόκου πέντε τεράστιες λαμπάδες!!!1922


Όταν ήρθε η τρομαχτική Καταστροφή του Στρατού μας στα 1922, ο οποίος είχε δεχθεί τη συντονισμένη από τους "ακάρδιους συμμάχους" εξοντωτική αντεπίσθεση του Κεμάλ (με ενίσχυση 5.000.000 ρωσικών τουφεκίων από τον τρομερό διώκτη της Ορθοδοξίας Λένιν και τη "συμμαχική" καθοδήγηση των κατασκοπευτικών αεροπλάνων της Γαλλίας, που αποκάλυπταν συνεχώς στον εχθρό τις ελληνικές θέσεις και κινήσεις),
οι μοναχοί στο όρος Μελά, έκρυψαν της Εικόνα της Παναγίας και τον Τίμιο Σταυρό του Μανουήλ Κομνηνού στη ρίζα ενός κυπαρισσιού.


Το 1931, ο Ελευθέριος Βενιζέλος έπεισε τον Ισμέτ Ινονού να επιτρέψει τη μεταφορά των ιερών μας κειμηλίων στην ελεύθερη Ελλάδα. Έτσι ο μοναχός Αμβρόσιος από την παλαιά Σουμελά, πήγε στον Πόντο, βρήκε και μετέφερε πίσω τα ιερά κειμήλια, που σήμερα στέκουν
στο Βέρμιο της Μακεδονίας, ανάμεσα στην Καστανιά και τη Βέροια, στο νέο Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά, όπου η Θεοτόκος δεν έπαψε να προσφέρει τη Χάρη και τη βοήθειά της σε όσους αληθινά την αγαπούν και την πιστεύουν ως Μητέρα του Κυρίου, που πρεσβεύει αδιάλειπτα για εμάς στον Υιό της και Θεό μας! Ας έχουμε την Ευλογία της και την Ευχή της, όπως και οι αμέτρητοι κρυπτοχριστιανοί του σημερινού Πόντου και της Τουρκίας!

Πηγές: Παναγίες "Θαυματουργές", Αρχιμ. Θεοφύλακτου Μαρινάκη

     

Υπεραγία Θεοτόκε πρέσβευε υπέρ ημών

Γλυκοφιλούσα - Ι.Μ. Φιλοθέου, Αγιον Όρος

Μητέρα του Κυρίου! Η Θεοτόκος! Ο ζωντανός Ναός όπου κατοίκησε για εννέα μήνες ο ίδιος ο Θεός! Ο Γλυκασμός των Αγγέλων! Η Μάνα των Ορθοδόξων! Η Φοβερά Προστασία! Η Σκέπη του κόσμου! Η Υπέρμαχος Στρατηγός της Ρωμιοσύνης! Η ΕλευΘερώτρια του Γένους μας! Η Ασπίδα του Στρατού μας! Η Ευλογία των παιδιών μας! Η Ελπίδα των ασθενούντων! Η Γιάτρισσα! Η Γοργοεπήκοος! Η Πρεσβεία πάντων των Πιστών! Η Βοηθός πάντων των ευσεβών! Η Ανίκητη Φρουρός του Έθνους μας! Η Γλυκοφιλούσα Μητέρα του Χριστού μας! Το Ρόδο το Αμάραντο!

 ***

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η ηλεκτρονική ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

στην ουσία των εξελίξεων, στο πλευρό του Πολιτισμού

ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΑΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ, χωρίς συνημμένα! ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΤΩΡΑ ΔΩΡΕΑΝ!!!

***

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ – ΝΕΑ – ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ

Παρακαλούμε ό,τι στείλετε στην Εφημερίδα να είναι ενυπόγραφο και να αναφέρει τις πηγές

ΣΤΕΙΛΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΓΙΝΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ