ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - Κύρια Πύλη Εισόδου

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - Πρωτοβουλία για την Ελληνική Γλώσσα!

εφημερίδα - Φύλλο 13o

για τα μέλη του Νοιάζομαι και επιλεγμένους αποδέκτες

Σεπτέμβριος 2004 μ.Χ

ΔΥΝΑΤΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΑΡΒΙΝΕΙΟ ΑΘΕΪΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΕΡΒΩΝ, ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ!

 

 

ΣΗΜΕΡΑ

:: Αρχαία Ελληνικά και Πολυτονικό ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΥΣΛΕΞΙΑ!!!

:: Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ για την αρχαία ελληνική γλώσσα και το πολυτονικό!!!

:: Τι είναι Δυσλεξία!

:: Ψηφίστε την πρόταση του Νοιάζομαι για την Ελληνική Γλώσσα και την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ!

:: Ο μακαριστός ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ Ζ΄

:: Ο Αγιος Βασίλειος για τις ΞΑΦΝΙΚΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ!

:: 1000 παιδιά από το Μπεσλάν στην Ελλάδα!!!

:: 11 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟΥ

:: Τούρκοι έποικοι ΑΦΟΔΕΥΣΑΝ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ!

:: Ο γέροντας Παΐσιος για νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές!!!

:: ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΑΡΒΙΝΟ από τη μεγάλη Υπουργό Παιδείας της Σερβίας!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΒΗΜΑ

1000 ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΣΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Χίλια παιδιά και έφηβοι από την πόλη Μπεσλάν της Β. Οσετίας θα φιλοξενηθούν την ερχόμενη χρονιά στην Ελλάδα, με κοινή πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών και της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος, στις κατασκηνώσεις της τελευταίας!

Στα παιδιά θα παρασχεθεί κάθε δυνατή άνεση, ώστε να βοηθηθούν έμπρακτα από τη χώρα μας να σχηματίσουν νέες, θετικές εμπειρίες και όμορφες εικόνες από τις διακοπές τους στην Ελλάδα, ώστε να ξεπεράσουν στο μέτρο του εφικτού τη φρίκη που έζησαν ως έγκλειστοι όμηροι στο Μπεσλάν!

Είναι μια από τις πρωτοβουλίες - που πρώτο το Νοιάζομαι επεσήμανε στο προηγούμενο φύλλο - που επανακαθορίζουν εκτός των άλλων τη διεθνή θέση της χώρας σε υψηλότερο βάθρο, εκεί που αξίζει να είναι, ως πρωταγωνιστής στα διεθνή δρώμενα, όχι με απαράδεκτες εκθέσεις τύπου...Αουτλουκ, αλλά με τις ανθρώπινες και πολιτικές πρωτοβουλίες ενός μεγάλου και πρόσφατα ακτινοβολούντος ιστορικού πολιτισμού! ΕΥΓΕ

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

11 ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟΥ

29 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ;

Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά από την τουρκική στρατιωτική εισβολή στην Κύπρο και την συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή, ξαναχτύπησε κουδούνι στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου, με 11 ηρωικά Ελληνόπουλα, που δίνουν το μοναδικό εθνικό τους αγώνα μαζί με τους ήρωες καθηγητές τους, στην εσχατιά του Ελληνισμού, στον εγκλωβισμένο Ριζοκάρπασο!
11 παιδιά και οι Καθηγητές τους, μέσα στα αμέτρητα γρανάζια του Αττίλα, παλεύουν για να κρατηθεί ελληνική μια γωνιά μας, δίνοντας έναν υπέροχο αγώνα, μια συγκινητική μάχη, με αγάπη για την πατρίδα!
Οι μαθητές και οι Εκπαιδευτικοί, πίσω από το τουρκικό συρματόπλεγμα,
διδάσκουν όλους μας, ότι δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες και πως χαμένο είναι μονάχα ό,τι παραδίδουμε με τη θέλησή μας! Συγχαρητήρια! ΙΔΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΙΜΗ!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ ΛΥΚΟΙ
ΑΦΟΔΕΥΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ!!!

Συνταρακτικές καταγγελίες που έγιναν προς τη Συντονιστική Επιτροπή Καρπασίας, ανέφεραν πως την 1η Σεπτεμβρίου, την ώρα που άρχιζε ο Εσπερινός στον κατεχόμενο Ναό του Αγίου Μάμαντος στη Μόρφου, δύο Τούρκοι έποικοι αφόδευσαν επιδεικτικά μέσα στην Εκκλησία της Παναγίας του Κοιμητηρίου Ριζοκαρπάσου!!!

Επίσης και άλλος
Τούρκος έποικος αφόδευσε μέσα στο καντήλι της Παναγίας της Αφέντρικας, η οποία βρίσκεται κοντά στο Ριζοκάρπασο!!!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

καλή, ευλογημένη, σχολική χρονιά

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ο Γέροντας Παΐσιος για Νηπιαγωγούς, Δασκάλους, Καθηγητές!!!

"Για μένα, ενώπιον του Θεού, το πιο υπεύθυνο επάγγελμα, που μπορεί να κάνει κάποιος, είναι νηπιαγωγός. Αλλά και το πιο δύσκολο, γιατί πλάθει ψυχές. Και πλάθοντας ψυχές, πλάθεις ανθρώπους, οι οποίοι είναι κατ΄ εικόνα του Θεού πλασμένοι. Και έτσι γίνεσαι συνεργός του Θεού, όπως γίνονται και οι γονείς, όταν τεκνοποιούν". Και συνέχισε: "Αν δεν έχεις τα κότσια να γίνης νηπιαγωγός, να γίνης δάσκαλος. Είναι το ίδιο υπεύθυνο. Κι αν δεν μπορής ούτε δάσκαλος, τότε να γίνης καθηγητής"!

Πηγή: ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ 1924-1994, Μαρτυρίες Προσκυνητών, Νικολάου Ζουρνατζόγλου, σελ. 135, εκδόσεις ΑΘΩΝΑΣ, info@athonas.gr

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΑΡΒΙΝΕΙΟ ΨΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ!

Παραιτήθηκε η Υπουργός Παιδείας της Σερβίας Λίλιανα Τσόλιτς, Δρ. Φιλολογίας, μετά το σάλο που ξεσηκώθηκε εναντίον της από τους θιασώτες της αθεΐας, όταν αποφάσισε να μην επιτρέψει πλέον τη διδασκαλία της αίολης αντιχριστιανικής θεωρίας του Δαρβίνου για τη δήθεν εξέλιξη των ειδών στα σχολεία, χαρακτηρίζοντάς την "δογματική" και υποστηρίζοντας ότι θα την επανέφερε μόνο εάν αναθεωρούνταν η σχολική ύλη και υπήρχε αναφορά στα βιβλία των παιδιών για τη θεωρία της Δημιουργίας!

Η γενναία Λίλιανα Τσόλιτς, παραιτήθηκε δίνοντας μαθήματα παιδείας, ομολογώντας δημόσια ότι δε φτάνει να είσαι Υπουργός Παιδείας, αλλά πρέπει να διαθέτεις και Παιδεία, καθώς και αληθινή αγάπη για τα παιδιά!

Η ψευτοθεωρία του Δαρβίνου, είναι ένα από εκείνα τα σκάνδαλα των παιδιών για τα οποία μίλησε
ο ίδιος ο Χριστός τονίζοντας κατά λέξη σε νεοελληνική απόδοση:
"Εκείνος, που θα σκανδαλίσει έναν από τους μικρούς τούτους, που πιστεύουν σ΄εμέ, τον συμφέρει να κρεμασθή από τον λαιμόν του μια μυλόπετρα και να καταποντισθή εις τα βάθη της θαλάσσης"!!!
(Κατά Ματθαίον 18, 6-7)

Ας κρατήσουμε το όνομά της Λίλιανα Τσόλιτς! Μια αληθινή Υπουργός με Παιδεία!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Υπογράψτε τη Διεθνή Έκκληση για τη Μακεδονία μας!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ – ΝΕΑ – ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ

Παρακαλούμε ό,τι στείλετε στην Εφημερίδα να είναι ενυπόγραφο και να αναφέρει τις πηγές

ΣΤΕΙΛΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΓΙΝΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Noiazomai.agrino.org

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Noiazomai.tripod.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Noiazomai@lycos.com

Η εφημερίδα αυτή στέλνεται δωρεάν στα μέλη του Νοιάζομαι

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΩΡΑ

Κάθε άρθρο δεν εκφράζει αναγκαστικά το Νοιάζομαι. Την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο συντάκτης του

 

 

Η "ΕΚΔΙΚΗΣΗ" της ΓΛΩΣΣΑΣ

   

Αρχαία Eλληνικά και Πολυτονικό ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΥΣΛΕΞΙΑ!!!

"Μετά την κατάργηση του πολυτονικού συστήματος καταγράφηκε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων μαθησιακών διαταραχών"!!

ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!

Όπλο κατά της δυσλεξίας και άλλων μαθησιακών δυσκολιών αποτελεί η εκμάθηση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στα πρώτα σχολικά χρόνια, σύμφωνα με τα συμπεράσματα τριετούς έρευνας που πραγματοποίησε το Aνοικτό Ψυχοθεραπευτικό Kέντρο και το Iνστιτούτο Διαγνωστικής Ψυχολογίας.

Σύμφωνα με συμπεράσματα έρευνας που παρουσιάστηκε στο 18ο Πανελλήνιο Ψυχιατρικό Συνέδριο στην Kω και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Καθημερινή", τα παιδιά που παρακολουθούσαν μαθήματα Aρχαίων Eλληνικών παρουσίασαν σημαντικό πλεονέκτημα στην αντιγραφή σχημάτων, διάκριση γραφημάτων, μνήμη σχημάτων και εικόνων καθώς και στη δοκιμασία συναρμολόγησης αντικειμένων.

H έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 50 παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών, τα οποία φοιτούσαν σε δημόσια σχολεία της Aττικής και ανήκαν σε οικογένειες με κοινό μορφωτικό και οικονομικό επίπεδο, ενώ παρακολουθούσαν παρόμοιες εξωσχολικές δραστηριότητες.

Oι δύο ομάδες ήταν απόλυτα “συμβατές” μεταξύ τους, με μοναδική διαφορά ότι >

  η μία παρακολουθούσε δύο ώρες εβδομαδιαίως μαθήματα Aρχαίων Eλληνικών. Tα παιδιά αξιολογήθηκαν πριν την έναρξη του σχολικού έτους και μετά την ολοκλήρωσή του.

Oπως αποδείχθηκε, η εκμάθηση της ιστορικής ορθογραφίας (πολυτονικό σύστημα) και των Aρχαίων Eλληνικών βελτιώνει την “ψυχοεκπαιδευτική ανάπτυξη του παιδιού σε καίριους τομείς όπως είναι οι αντιληπτικές και οπτικές ικανότητες, λειτουργίες που συνδέονται άμεσα με την εμφάνιση της δυσλεξίας” όπως διευκρίνησε στην "Καθημερινή"ο κ. Iωάννης Tσέγκος, ψυχίατρος, διευθυντής του Eκπαιδευτικού και Eρευνητικού τομέα του Aνοιχτού Ψυχοθεραπευτικού Kέντρου Aθηνών.

H σκέψη για την έρευνα προέκυψε από το γεγονός ότι μετά την κατάργηση του πολυτονικού συστήματος καταγράφηκε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων μαθησιακών διαταραχών.

“Aξίζει να σημειωθεί ότι η κατάθεση της τροπολογίας στις 11/1/1982 για την κατάργηση του πολυτονικού συστήματος δεν συνοδεύτηκε από καμία απολύτως επιστημονική μελέτη, ενώ εδώ και 22 χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί από κανέναν φορέα έρευνα που να αξιολογεί τις επιπτώσεις της απλοποίησης της γλώσσας στην ψυχοπαιδαγωγική ικανότητα των παιδιών” επισήμανε στην "Καθημερινή" ο κ. Tσέγκος.

H έρευνα πρόκειται να συνεχιστεί για άλλα τρία χρόνια!

Πηγή: Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, της Αλεξάνδρας Κασσίμη

Δικτυακή έρευνα για το Νοιάζομαι Στυλιανός Μ.

     

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΛΕΞΙΑ

Δυσλεξία είναι μια διαταραχή στη διαδικασία μάθησης, που φανερώνεται από τις δυσκολίες στην εκμάθηση του διαβάσματος, της γραφής και της άρθρωσης του λόγου. Εκδηλώνεται δηλαδή ως δυσκολία του ατόμου είτε να διαβάσει, είτε να γράψει σωστά, είτε και να προφέρει και να αρθρώσει σωστά το λόγο του.
.
Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ο αριθμός των παιδιών σχολικής ηλικίας που εμφανίζουν δυσλεξία πλησιάζει τις 50.000 και ότι σε κάθε τάξη υπάρχει ένα σχεδόν δυσλεκτικό παιδί!

Οι δυσλεκτικοί μαθητές δυσκολεύονται να διαβάσουν και να γράψουν, δυσκολεύονται άρα να μάθουν μέσα από ένα γραπτό κείμενο. Μπερδεύουν ή αντιστρέφουν γράμματα και αριθμούς, αλλάζουν τη σειρά συλλαβών μιας λέξης, δεν συγκρατούν τη σειρά π.χ. των ημερών της εβδομάδος, φαίνονται ονειροπόλοι, με δυσκολία συγκέντρωσης και έχουν μεγάλη διάσπαση προσοχής σε ώρες γραψίματος και διαβάσματος. [Ωστόσο είναι πολύ πρόχειρο να πει κανείς ότι ένα παιδί με τέτοια συμπτώματα, είναι δυσλεκτικό]

Η δυσλεξία δεν είναι αρρώστια, αλλά μια δυσκολία επικοινωνίας του πομποδέκτη-παιδιού με το γραπτό λόγο.

 
   

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Οι Δωρητές θα δημοσιευθούν και από το Νοιάζομαι σε συνεργασία με το ΜΑΚΕΔΝΟ!

Πληροφορίες κ. Δημ. Αλεξάνδρου, τηλ. 23920 - 25035 ή κ. Πέτρο Σύρρη , τηλ. 2310 - 429886, Ελλάδα

Παράκληση της ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ των ΗΠΑ προς τα μέλη & τους φίλους του Νοιάζομαι

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

"Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική, το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου"...


Να εφαρμοστεί αμέσως ο Νόμος για τις ξενικές επιγραφές των καταστημάτων! (δίνοντας λογικό χρόνο και κίνητρα στους επαγγελματίες. Το μέτρο αυτό θα κινητοποιήσει έναν ολόκληρο μηχανισμό γλωσσικής παιδείας σε ευρεία φάση. Διότι, από την άλλη πλευρά, δεν είναι δυνατόν να γίνονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην κοιτίδα τους την Ελλάδα και να περιφρονείται τόσο η Ελληνική Γλώσσα που τους γέννησε, καθώς τα πάντα θυμίζουν Αμερική και Αγγλία!!!)


Να δημιουργηθούν
Γλωσσικές Πύλες για την Ελληνική Γλώσσα, άμεσα στο Διαδίκτυο, όπου θα υπάρχουν όλα τα βασικά κείμενα των Ελλήνων από την Αρχαιότητα έως τώρα, με πρωτότυπο και νεοελληνική απόδοση, λεξιλόγια, λεξικά, ερμηνείες, ετυμολογίες, συνώνυμα και άλλα, όλα δηλαδή τα εργαλεία χρηστικά βαλμένα για την ανάκτηση, μελέτη και κατανόηση της Γλώσσας σε όλες τις εκφάνσεις. Επίσης Γλωσσικές Τηλεφωνικές Πύλες χωρίς χρέωση με εξειδίκευση στην Αρχαία, Βυζαντινή - Εκκλησιαστική γλώσσα, δηλαδή Τηλεφωνικά Λεξικά, απόλυτα ενημερωμένα!


Να διαμοιραστούν
Δωρεάν σε όλους τους Έλληνες αρχίζοντας από τα Σχολεία, οι καλύτερες Ελληνικές Γραμματοσειρές που υπάρχουν, κλασσικές, αρχαϊκές, βυζαντινές, καλλιγραφικές, πολυτονικές, ώστε να χρησιμοποιηθούν στην πράξη και να αγαπηθούν τα ελληνικά γράμματα και η οπτική εντύπωσή τους! Ο διαμοιρασμός μπορεί να γίνει με τη βοήθεια Εφημερίδων και την υποστήριξη χορηγών.


Να μπουν
τα αρχαία ελληνικά ως μητρική γλώσσα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το Νηπιαγωγείο, με κατάλληλη ευχάριστη και χαριτωμένη μέθοδο! (Είναι η πρότασή μας που δικαιώνεται απόλυτα από την πιο πάνω επιστημονική έρευνα για τη Δυσλεξία)!


Να μπουν κείμενα των μεγάλων ποιητών, λογοτεχνών, των Πατέρων, καθώς και τα απομνημονεύματα των Ηρώων μας στα σχολεία και να θεσμοθετηθεί για όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης
η Ημέρα του Ομήρου, η Ημέρα του Σωκράτη, η Ημέρα του Πλάτωνα, η Ημέρα του Αριστοτέλη, η Ημέρα του Ευαγγελιστή Λουκά, η Ημέρα του Χρυσοστόμου, η Ημέρα του Μεγάλου Βασιλείου, η Ημέρα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, οι Ημέρες των Δασκάλων του Γένους, η Ημέρα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, η Ημέρα του Ρήγα Φεραίου, η Ημέρα του Κολοκοτρώνη, η Ημέρα του Μακρυγιάννη, η Ημέρα του Διονύσιου Σολωμού, η Ημέρα του Λέοντος Μελά, η Ημέρα του Παλαμά, η Ημέρα της Πηνελόπης Δέλτα, η Ημέρα του Καβάφη, η Ημέρα του Παπαδιαμάντη, η Ημέρα του Σεφέρη, η Ημέρα του Ελύτη!!! (Είναι τραγικό, αλλά σχεδόν σε κανένα σχολείο δεν υπάρχει ούτε καν η φωτογραφία των μεγάλων Νομπελιστών ποιητών μας Σεφέρη και Ελύτη!!!)...


Να δοθούν
σε όλους τους μαθητές, γονείς και Εκπαιδευτικούς οι κανόνες της πολυτονικής γραφής λέξεων, για προαιρετική και ελεύθερη, κατά βούληση, αρχικώς εφαρμογή (χωρίς να λαμβάνεται βαθμολογικά υπόψη). Σε πρώτη φάση μπορεί να εφαρμοσθεί π.χ. ένας λογικός κανόνας, ότι δεν υπάρχουν άτονες λέξεις!.. Είναι, θεωρούμε, δικαίωμα του κάθε μαθητή και πολίτη, να έχει τους ορθούς κανόνες και κανονισμούς της Γλώσσας του και να αποφασίζει αν και πως θα τους εφαρμόσει.


Να ετοιμαστεί και να δοθεί
ΔΩΡΕΑΝ σε όλους μαθητές Εσωτερικού και Εξωτερικού, το πιο εύχρηστο και εμπεριστατωμένο Υπερλεξικό της Ελληνικής Γλώσσας, πλήρως ετυμολογικό και ερμηνευτικό με σύντομο ανθολόγιο ρητών από σοφούς και λόγιους άνδρες κατά θέμα, λέξη ή έννοια! Αυτό θα είναι η πιο μεγάλη ΔΩΡΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Ταυτόχρονα θα δίδεται και σε Ψηφιακό Δίσκο για Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές!


Να γίνει σύσταση αρχικά σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να χρησιμοποιήσουν
ελληνικές λέξεις και γραφές για την ονομασία τους.


Να θεσμοθετηθεί η
υποχρεωτική πολυτονική γραφή των λέξεων από όλα ανεξαιρέτως τα έντυπα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, από το 2006! Προαιρετικά, όποιος εκδότης επιθυμεί, να μπορεί από τώρα να προχωρήσει με κατάλληλα κίνητρα...


Να εφαρμοσθεί η
υποχρεωτική γραφή, σε κάθε είδος προϊόντος που κυκλοφορεί στην Ελλάδα, στην Ελληνική Γλώσσα (από το 2006 σε πολυτονική γραφή).


Να εφαρμοσθεί στην πράξη η υποχρεωτική κυκλοφορία Οδηγιών Χρήσης στα Ελληνικά σε κάθε εισαγόμενο προϊόν στην Ελλάδα!
Στην εξωτερική συσκευασία θα φέρει ειδική σήμανση ότι περιέχει οδηγίες στα Ελληνικά! Προϊόν που δε θα φέρει σαφείς, ευκρινείς και καθαρές Οδηγίες στα Ελληνικά, θα κατάσχεται υπέρ του Δημοσίου, ενώ στον αγοραστή θα επιστρέφονται άμεσα τα χρήματα αγοράς από τον πωλητή! (Από το 2005)


Να υποχρεωθούν από το 2005
τα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα σε εκπομπή ελληνικού προγράμματος κατά 70% και σε εκπομπή τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων σε αρχαία γλώσσα, υποτιτλισμένου, κατά 10% του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων!


Να θεσμοθετηθεί ότι
όλες οι Εθνικές Συμμετοχές της χώρας σε Διοργανώσεις, Διαγωνισμούς κλπ θα γίνονται στην Ελληνική Γλώσσα!


Να οργανωθεί ο
Πανεθνικός Διαγωνισμός Τραγουδιού (Δημοτικού, Λαϊκού, Έντεχνου), όπου θα μπορούν να πάρουν μέρος σε Ελληνική Γλώσσα πόλεις ή κοινότητες από κάθε ελληνική γωνιά του κόσμου και θα μπορούν να ψηφίζουν οι Έλληνες από την Ελλάδα, την Κύπρο και κάθε πόλη του Εξωτερικού!!! Ο νικητής θα διοργανώνει την επόμενη χρονιά στην πόλη του το Διαγωνισμό, που θα μεταδίδεται απευθείας και δορυφορικά παντού!!! Ο Διαγωνισμός μπορεί κάλλιστα να ονομαστεί ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ και να θεσμοθετηθεί ανάμεσα σε άλλα το ανώτατο Ειδικό Βραβείο "Στέλιος Καζαντζίδης", που θα ψηφίζεται μόνο από το κοινό, τηλεφωνικά και αφού συγκεντρώσει το τραγούδι ως σύνολο 1.000.000 ψήφους από Έλληνες όλου του Κόσμου! Σε Ειδική Κατηγορία Τραγουδιού, θα διαγωνίζονται υποψήφια ελληνικά τραγούδια για τη Γιουροβίζιον. Ο νικητής θα εκλέγεται απ΄ ευθείας από τους Έλληνες του Κόσμου, με τηλεφωνική ψηφοφορία και εκείνο το νικητήριο σε (ελληνική γλώσσα τραγούδι) θα στέλνεται τελικά στη Γιουροβίζιον! Το πρώτο Ελλαδικό από μέρος της Ελλάδος, το πρώτο Κυπριακό από μέρους της Κύπρου!


Τέλος, ζητούμε ανάμεσα στα άλλα,
να μπουν σε κάθε τάξη της Εκπαίδευσης, κείμενα στις υπέροχες διαλέκτους της Ελληνικής Γλώσσας, δηλαδή στην Ποντιακή, την Κρητική και την Κυπριακή και για να γνωρίσουν οι Έλληνες τον αστείρευτο γλωσσικό, τοπικό πλούτο και να ταξιδεύσουν με τις ολόδροσες διαλέκτους μέσα στο Αρχιπέλαγος της Ελληνικής, γνωρίζοντας και απολαμβάνοντας τη γνήσια λαϊκή, γλωσσική ομορφιά, που πάντα θα γεννά, ποιητές, καλλιτέχνες, λογοτέχνες, δημιουργούς, γλωσσοπλάστες εκεί στις υπέροχες και παραδεισένιες αμμουδιές του Ομήρου!

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ

***

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!! ο Γέροντας Παΐσιος για την Ελληνική Γλώσσα!!!

"Αρχές Νοεμβρίου του 1992, επισκέφθηκα τον Γέροντα Παΐσιο με τον φίλο μου Λάμαρη Δημήτριο (διηγείται ο Θεολόγος Παπαχρήστος Απόστολος).
Τον ρώτησα αν θα παραμείνει
το μονοτονικό σύστημα και η δημοτική γλώσσα στα σχολεία. Μου απάντησε ότι αυτά θα καταργηθούν. Και όπως από το εξωτερικό ήλθε η Βυζαντινή Αγιογραφία πάλι στην Ελλάδα, έτσι θα έλθει και η αρχαία γλώσσα στην Ελλάδα πάλι από το εξωτερικό. Θα είναι τόσο αυστηροί οι νόμοι στα σχολεία, που ο καθηγητής θα κατεβάζει μια μονάδα στον μαθητή, εάν παραλείπει από το κείμενο έστω μια ψιλή ή δασεία"!!!


Πηγή: ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ 1924-1994, Μαρτυρίες Προσκυνητών, Νικολάου Ζουρνατζόγλου, σελ. 295-296, εκδόσεις ΑΘΩΝΑΣ, info@athonas.gr

***

ΕΠ΄ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ 69ης ΔΕΘ

Έκθεση Ασύρματης Επικοινωνίας, Πλάζ Αρετσούς, Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, 8.30 - 15.00

     

ΒΑΡΙΑ ΟΔΥΝΗ ΣΕ ΑΦΡΙΚΗ, ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Ο Μακαριστός Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρος! Ο πατέρας έφυγε! Αλλά τώρα πιο κοντά στον Χριστό, πιο πολύ θα πρεσβεύει για την Αφρική, για τα παιδάκια, για τα αθώα μάτια των καταυλισμών...

Ο αγαπητός Πατριάρχης της Αφρικής με το δραστήριο έργο, που άφησε ανεξίτηλη σφραγίδα στη Μαύρη Ήπειρο και επάνω του είχαν κρεμαστεί όλες οι επι γης ελπίδες των τελευταίων Ελλήνων της Αιγύπτου για τη στήριξη του δοκιμαζόμενου ντόπιου Ελληνισμού, την αναδιοργάνωση του Πατριαρχείου και την αναλαμπή της Ορθοδοξίας στην Αφρική, έφυγε με την πιο όμορφη εικόνα της γης στα μάτια του. Με την πανοραμική εικόνα των πέτρινων καντηλιών, των ιερών καστρομονάστηρων της Αγιορείτικης, Αθωνικής, Ιερής Πολιτείας!..

Τον εκάλεσε ο Θεός εις αγίους μονάς, αυτόν και τους συνοδούς του και το πλήρωμα του Σινούκ. Ο Πατριάρχης Πέτρος,
έφτασε αναπάντεχα στο τέλος του δρόμου. Ξαφνικά βρέθηκε στον αιώνιο προορισμό του. Εκεί όπου επόθησε από μικρό παιδί.


Γεννημένος
στο χωριό Συγχαρί της σκλαβωμένης Κερύνειας το 1949, μπήκε το 1962 δόκιμος στην Ιερά Μονή Μαχαιρά, στάλθηκε στα 1966 στην Ιερατική Σχολή "Απόστολος Βαρνάβας", χειροτονήθηκε διάκονος το 1969, εντάχθηκε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας το 1970, μαθήτευσε στο περίφημο Αβερώφειο Γυμνάσιο Αλεξανδρείας, φοίτησε με υποτροφία στη Θεολογική Σχολή Αθηνών, χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στην Ιερά Μονή της Πεντέλης το 1978, τοποθετήθηκε ως αρχιμανδρίτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κάιρο, στάλθηκε ως προϊστάμενος Ιερού Ναού της Παναγίας στο Γιοχάνεσμπουργκ, χειροτονήθηκε Επίσκοπος από το νυν Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο το 1983 στην Ιερά Μονή Μαχαιρά, εξελέγη επίσκοπος Βαβυλώνος, ενώ το 1990 εξελέγη Μητροπολίτης Ακκρας (Καμερούν) και Δυτικής Αφρικής. Το 1991 διορίσθηκε πατριαρχικός επίτροπος Ειρηνουπόλεως και τέλος η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου τον εξέλεξε στα 1977 ως τον 114ο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής! Αιωνία η μνήμη

***

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΑΦΝΙΚΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ (επιστολή σε μητέρα)

Όπως διδαχθήκαμε από το Ευαγγέλιο, τα όσα μας συμβαίνουν δεν είναι έξω από τη Θεία Πρόνοια, γιατί ούτε σπουργίτης δεν πέφτει χωρίς το θέλημα του Πατέρα μας. Ώστε ό,τι έχει συμβεί έγινε με το θέλημα του Δημιουργού μας. Και ποιος μπορεί να αντισταθεί στο θέλημα του Θεού; Ας δεχτούμε λοιπόν το συμβάν. Διότι με την δυσανασχέτηση ούτε αυτό που έχει γίνει διορθώνουμε και επί πλέον καταστρέφουμε τους εαυτούς μας. Ας μη κατηγορήσουμε την δίκαιη κρίση του Θεού, διότι είμαστε πολύ αμαθείς, για να ελέγχουμε τις ανέκφραστες κρίσεις Του. Τώρα ο Κύριος δοκιμάζει την αγάπη σου σε Εκείνον. Τώρα έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις με την υπομονή σου την μερίδα των Μαρτύρων. Η μητέρα των Μακκαβαίων είδε το θάνατο επτά παιδιών της και δεν στέναξε, ούτε έχυσε άσκοπα δάκρυα, αλλά ενώ έβλεπε τα παιδιά της να φεύγουν από αυτή τη ζωή με σκληρά βασανιστήρια, είχε ευχαριστιακά βιώματα προς το Θεό. Για αυτό και κρίθηκε και από το Θεό και από τους ανθρώπους τέλεια και καταξιωμένη Χριστιανή. Μεγάλη η συμφορά, το ομολογώ και εγώ. Μεγάλοι όμως και οι μισθοί που ο Κύριος έχει ετοιμάσει για όσους κάνουν υπομονή.

Στυλιανός Μ.

***

ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


(Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο. Αν δεν μπορείτε να ψηφίσετε, μεταφερθείτε σε άλλη σελίδα μας, όπου υπάρχει η ίδια κάλπη, πατώντας ΕΔΩ)

***

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η ηλεκτρονική ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

στην ουσία των εξελίξεων, στο πλευρό του Πολιτισμού

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗ - ΔΩΡΕΑΝ!

ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΑΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΤΩΡΑ ΔΩΡΕΑΝ!!!

***

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ & ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΜΑΣ από Ηλιούπολη, Αθήνα, Γιαννιτσά, Νέα Ορεστιάδα, Αθήνα, Πάτρα, Νιγρίτα, Πάτρα, Άλμα Άτα του μακρινού Καζακστάν (!!!), Τορόντο του Καναδά και Αθήνα!!! Περισσότερα στο ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ μας Noiazomai.tripod.com, στη στήλη για τα ΜΕΛΗ