ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - Κύρια Πύλη Εισόδου

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - Πρωτοβουλία για την Ελληνική Γλώσσα!

εφημερίδα - Φύλλο 12o

για τα μέλη του Νοιάζομαι και επιλεγμένους αποδέκτες

Σεπτέμβριος 2004 μ.Χ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

 

ΨΗΦΙΣΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ! Νέα Δημοσκόπηση από σήμερα!!!

 

 

ΣΗΜΕΡΑ

:: Πρόταση Νοιάζομαι
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ
"Ιωάννης Κανίδης" στους μαθητές του Μπεσλάν!

:: Πρόταση Νοιάζομαι
ΗΜΕΡΕΣ ΓΑΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ για τους τραγικούς μαθητές της Οσετίας!

:: 1χρόνος ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ!

:: 1χρόνος ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ!

:: ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
Ψηφίστε για Πρόεδρο!

:: ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ¨ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ" ¨Γκρίζοι Λύκοι" στην Κωνσταντινούπολη!

:: ΣΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ από τα απαράδεκτα επεισόδια

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΓΚΡΙΖΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΤΟΝ "ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ"!

Με πέτρες και ρόπαλα, με φωτιές και κραυγές, επιτέθηκαν εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στα μέλη της παρακρατικής οργάνωσης "Γκρίζοι Λύκοι", αυτοί που δολοφόνησαν τους Τάσο Ισαάκ και Σολομώντα Σολωμού στην Κύπρο.

Οι "Γκρίζοι Λύκοι" είναι επίσης αυτοί που κατά ομολογία τους, έκαιγαν τα δάση των ελληνικών νησιών, στις τρομακτικές εκείνες πυρκαγιές του Αιγαίου!!!

Η Οργάνωση διαθέτει οπλισμό και κάλυψη από το υψηλά ιστάμενους, ενώ το πολιτικό σκέλος της συμμετείχε στις τελευταίες κυβερνήσεις!


Οι "Γκρίζοι Λύκοι" που ποτέ δεν κινούνται από μόνοι τους, αλλά αποτελούν τροχαλία του πελώριου στρατοκρατικού κατεστημένου, στράφηκαν και εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, φτιάχνοντας ομοίωμά του, το οποίο πέρασαν σε κρεμάλα, όπως κάποτε τον Εθνομάρτυρα Άγιο Πατριάρχη Γρηγόριο Ε΄, τον οποίο κρέμασαν στην πύλη του Πατριαρχείου στη μαρτυρική Πόλη.

Εικόνα που μεταδόθηκε και προκαλεί τρόμο! Ένα ομοίωμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, το οποίο κρέμασαν μέσα στην Πόλη! Ο Πατριάρχης είναι απροστάτευτος! Η Ε.Ε. δεν μπορεί να αδιαφορεί άλλο. Χρειάζεται Ειδική τουλάχιστον Αστυνομική Πρόνοια για την προστασία του Χριστιανισμού της Ανατολής!

Όλα αυτά δείχνουν το αληθινό πρόσωπο της Τουρκίας, αυτό για το οποίο λέγαμε στο προηγούμενο φύλλο, στο Αφιέρωμα στα τρομαχτικά γεγονότα της 6 & 7ης Σεπτεμβρίου 1955!
Και εδώ η τρομοκρατική εμφάνιση των "Γκρίζων Λύκων" …συνέπεσε με την
παραμονή της επετείου του εφιαλτικού Πογκρόμ! Τίποτα δεν είναι τυχαίο! Πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα τις προβοκάτσιες, ακόμα και σε επίπεδο ποδοσφαιρικών αγώνων.
Ελλάδα, Ρωσία, Ουκρανία, Σερβία, Βουλγαρία, Παλαιστίνη και άλλα ορθόδοξα κράτη ή κρατικές οντότητες, πρέπει να συζητήσουν από τώρα σοβαρά το γεγονός, να καταληφθεί από τρομοκράτες π.χ. το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ή η Αγία Σοφία!
Σημειώνουμε ότι Γκρίζοι Λύκοι, σύμφωνα με πάμπολλα δημοσιεύματα έχουν πολεμήσει στο πλευρό των Τσετσένων, ενώ βοηθούν συνεχώς τους Τσετσένους στρατιωτικά και οικονομικά.
Έχει μεγάλη σημασία να εξεταστεί η προέλευση του οπλισμού των τρομοκρατών της Μπεσλάμ!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

1 ΧΡΟΝΟΣ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
1 ΧΡΟΝΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

+ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΤΗΝΟΥ
ΤΟΡΠΙΛΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

+ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ - ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
100 ΧΡΟΝΙΑ

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

+
ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

+
ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

+
ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ, ΒΙΟΣ & ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

+
ΑΓΙΟΙ ΡΑΦΑΗΛ, ΕΙΡΗΝΗ & ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

+
ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΤΑΤΖΗΣ
Ο ΕΛΕΗΜΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

+
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

+
ΕΟΚΑ, Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

+
ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΟΥ 1955 ΣΕ ΠΟΛΗ & ΣΜΥΡΝΗ

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - Κύρια Πύλη Εισόδου

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - Πρωτοβουλία για την Ελληνική Γλώσσα!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Υπογράψτε τη Διεθνή Έκκληση για τη Μακεδονία μας!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ – ΝΕΑ – ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ

Παρακαλούμε ό,τι στείλετε στην Εφημερίδα να είναι ενυπόγραφο και να αναφέρει τις πηγές

ΣΤΕΙΛΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΓΙΝΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Noiazomai.agrino.org

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Noiazomai.tripod.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Noiazomai@lycos.com

Η εφημερίδα αυτή στέλνεται δωρεάν στα μέλη του Νοιάζομαι

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΩΡΑ

Κάθε άρθρο δεν εκφράζει αναγκαστικά το Νοιάζομαι. Την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο συντάκτης του

 

 

ΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

   

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΣΕΤΙΑΣ

Εικόνες που μετέδοσαν διεθνή πρακτορεία και δείχνουν την έκφραση του τρόμου στα προσωπάκια των αθώων παιδιών! Η Ελλάδα έχει χρέος ως μια πνευματική και πολιτισμική υπερδύναμη, να συνδράμει στο μέλλον των παιδιών που γλύτωσαν, δίδοντας Υποτροφίες στους τραγικούς μαθητές της Μπεσλάν!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ!

Η μεγάλη διεθνής επιτυχία της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων και ως περιεχόμενο και ως διοργάνωση, με την παγκόσμια ακτινοβολία και αίγλη, που απέκτησε για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό μια χώρα της σύγχρονηςεποχής, δημιουργούν νέες προοπτικές και νέες ευθύνες για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό γενικότερα.

Το Ελληνικό "Νόμισμα" έχει υψηλή αξία σήμερα! Και δεν πρόκειται για υπερτίμηση. Πρόκειται για καταξίωση! Και αυτή η καταξίωση ανοίγει το νέο παγκόσμιο δρόμο της Ελλάδας! Μιας Ελλάδας πρωταγωνιστή και υπερασπιστή των ηθικών πανανθρώπινων αξιών! Μια Ελλάδα που μπήκε - μέσω της απευθείας μετάδοσης των Ολυμπιακών - παντού, με το δικαίωμα του Μεγάλου Ιστορικού Πολιτισμού και την κατάκτηση της Σύγχρονης Δύναμης!
Έτσι, στον εφιάλτη της Οσετίας, εκεί που χτυπήθηκε η ανθρωπότητα, εκεί οφείλει να παρέμβει η Νέα Ελλάδα!
Όχι μόνο με την ανοικοδόμηση και τον εξοπλισμό ενός ολοκαίνουριου Σχολείου στη θέση του κατεστραμμένου και την οικοδόμηση μικρού Ιερού Ναού του Αγίου Στυλιανού (όπως πολύ σωστά απεφάσισε ο αγαπητός Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος και η Εκκλησία μας), αλλά και με κάτι συνθετότερο και διαχρονικότερο, που θα γραφεί για πάντα βαθιά στις εντυπώσεις του Ρωσικού λαού και της διεθνούς κοινής γνώμης, αυτής που σε τα τέτοια παγκόσμια εκτίμηση έθεσε την Ελλάδα μας! Και η Ελλάδα οφείλει να δείξει ότι >
  δεν τέλειωσε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της! Δεν ήταν ένας υπέρλαμπρος κομήτης! Ούτε ένα μακρινό αστέρι! Αλλά ένας ήλιος! Που από δω και πέρα - με τη βοήθεια του Θεού θα λάμπει, επειδή το χρειάζεται πολύ η ισοπεδωμένη ανθρωπότητα! Άλλωστε αυτό το δρόμο δείχνει και η θαυμαστή πρόρρηση του γέροντα Παϊσίου για το 2004 και πέρα ("δεν μπορούσα να ζήσω άλλα δέκα χρόνια να δω τη δόξα της Ελλάδος;").

Έτσι λοιπόν, το Νοιάζομαι προτείνει, να ανακοινώσει αμέσως η Ελλάδα, με δήλωση - δέσμευση του Πρωθυπουργού της, πως παρέχει Υποτροφία στη χώρα μας, σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες του εφιαλτικού σχολείου στο Μπεσλάν της Οσετίας, στις Πανεπιστημιακές, Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Τεχνολογικές, Εκκλησιαστικές κ.α. της Σχολές!

Ακόμη, ότι η Ελλάδα παρέχει Υποτροφία για ένα άλλο παιδί κάθε οικογένειας που είχε μαθητή θύμα στο τραγικό Σχολείο του Μπεσλάν!
Η Ελλάδα, πρωτοπόρος της Παιδείας στο πέρασμα των αιώνων, συμπαρίσταται έμπρακτα στο δράμα της Ρωσίας και της Οσετίας, προσφέροντας σαν ένα κλαδί ελιάς, τις Υποτροφίες, που μπορεί να έχουνε το όνομα του ηρωικού και σπουδαίου Έλληνα Εκπαιδευτικού, που έπεσε στο καθήκον του λειτουργήματός του, νεκρός από τα πυρά των τρομοκρατών. Του Γιάννη Κανίδη.
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΝΙΔΗΣ! Για να μην ξεχάσει ποτέ κανείς τον ήρωα εκπαιδευτικό και τους μαθητές του Μπεσλάν! Ας υψώσουμε πρώτοι ένα παγκόσμιο ανάχωμα στη χρησιμοποίηση μαθητών και σχολείων για οποιασδήποτε δίκαιες ή άδικες ένοπλες διεκδικήσεις!
Ας βάλουμε άλλη μια μονογραφή στο νέο μονοπάτι της Ελλάδας, της Ελλάδας με τον παγκόσμιο ρόλο, τις πανανθρώπινες ευαισθησίες!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ! Τα μετάλλια της μόλις άρχισαν! Αυτός είναι ο μεγάλος ρόλος μιας χώρας, που επιθυμεί δικαίως και επιδιώκει, να είναι Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ! Ένας ρόλος όπου μπορεί να ξεχωρίσει ένα πραγματικό διαμάντι!

     

ΗΜΕΡΕΣ ΓΑΛΗΝΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ

Ταυτόχρονα και η ευαίσθητη Κύπρος, βελτιώνοντας τη διεθνή εικόνα της, μπορεί να πράξει αναλόγως ή και να ανακοινώσει ένα πλήρες δωρεάν πακέτο Ημερών Ηρεμίας & Γαλήνης στις οικογένειες των μαθητών - επιζώντων και θυμάτων - του Μπεσλάν, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς, διαμονής, διατροφής κ.α.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΝΙΔΗΣ

Ο ηρωικός εκπαιδευτικός Ιωάννης Κανίδης, δίδασκε για 45 χρόνια στο σχολείο του Μπεσλάν και όλοι τον αγαπούσαν τόσο, που δεν τον άφηναν να φύγει και να βγει στη σύνταξη! Έτσι εκείνος βρέθηκε μαζί τους στα χέρια των τρομοκρατών και ήταν εκείνος που διαμαρτυρόταν συνεχώς άφοβα, προσπαθώντας να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους μαθητές του και να πείσει τους τρομοκράτες να ελευθερώσουν περισσότερους ομήρους.
Ο 74χρονος Γυμναστής, γαζώθηκε από τις σφαίρες των τρομοκρατών, μέσα στο Γυμναστήριο, παλεύοντας ως την τελευταία του πνοή για τα παιδιά του, για το σχολειό του...
Το Νοιάζομαι προτείνει την καθιέρωση των ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΝΙΔΗΣ από την Ελλάδα ή και την Κύπρο, προς τους μαθητές και αδέλφια θυμάτων των μαθητών του Μπεσλάν της Βόρειας Οσετίας, πίσω από τον Καύκασο!

 
   

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Οι Δωρητές θα δημοσιευθούν και από το Νοιάζομαι σε συνεργασία με το ΜΑΚΕΔΝΟ!

Πληροφορίες κ. Δημ. Αλεξάνδρου, τηλ. 23920 - 25035 ή κ. Πέτρο Σύρρη , τηλ. 2310 - 429886, Ελλάδα

Παράκληση της ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ των ΗΠΑ προς τα μέλη & τους φίλους του Νοιάζομαι

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 

με αγάπη

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Τα μέλη μας στην Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον Κόσμο!

Πέρασε με τη Χάρη του Θεού ένας ολόκληρος χρόνος από την πρώτη δημοσιοποίηση της ηλεκτρονικής παρουσίας του Νοιάζομαι. Μιας ηλεκτρονικής κοινότητας καταρχήν Εκπαιδευτικών, που απλώθηκε σε γονείς, απλώθηκε σε πολίτες, απλώνεται σε Έλληνες, σε Ελλάδα, σε Κύπρο και κάθε γωνιά του κόσμου!
Έλληνες, που μας ενώνει η αγνή αγάπη για την Πίστη, την Πατρίδα, την Ιστορία, τη Γλώσσα, την Κληρονομιά μας, τη γνώση, τη δράση, την προσπάθεια, την πρωτοπορία.


Μας συναρπάζει η ιδέα του Κρυφού Σχολείου, που για αιώνες κάτω από τη βαρβαρότητα του κατακτητή συντήρησε, στέριωσε, ψύχωσε και ανέστησε το Γένος! Γι΄ αυτό και το Κρυφό Σχολείο είναι το σήμα μας, ενώ το Φανερό Σχολειό ο ρόλος και το έργο μας!


Το
Νοιάζομαι, οραματίζεται να γίνει το μεγάλο - αρχικά ηλεκτρονικό - φανερό Σχολειό του σύγχρονου Γένους! Η του σημερινού Γένους Σχολή, για όλους! Μια Σχολή - δεξαμενή γνώσης, ανάλυσης, δημοκρατίας, μια δεξαμενή σκέψης και παραγωγής εθνικών και πολιτικών ιδεών! Μια δεξαμενή μνήμης! Γι΄ αυτό και μεριμνά να ετοιμάζει διαρκώς ιστορικά αφιερώματα, με σύντομη και περιεκτική μορφή, ώστε να ζωντανέψουμε ψηφίδα ψηφίδα όλη την απαραίτητη γνώση και αυτογνωσία μας. Το μεγάλο μυστικό του ΄21! Την εθνική αυτογνωσία!
Ξεκινήσαμε, με όραμα και προχωρούμε με όραμα. Με νέες ιδέες που εκπλήσσουν, για την λεπτότητα, την εγκυρότητα, την ακρίβεια, τη χρησιμότητα και την πρωτοτυπία τους!

Αγαπούμε τη ρίζα της ελιάς, το βράχο όπου στεριώνει, το μύρο κύμα του Αιγαίου όπου τη θρέφει, το αμέτρητα ξωκλήσια της πατρίδας μας, το μελισοκέρι που καίει μπροστά στην Εικόνα του Χριστού μας, τα λευκά κεντήματα που στέκονται κολλαριστά και καλοσιδερωμένα κάτω από την Εικόνα της Παναγιάς μας!

Αγαπούμε τον ήλιο, το χρώμα του ουρανού, της θάλασσας και του κάμπου, του βουνού, της αμπέλου και του σταχυού!

Αγαπούμε κάθε λιθάρι των παππούδων μας, κάθε σπηλιά των Αγίων μας, κάθε σπαθί των ηρώων μας.

Αγαπούμε να νοιώθουμε την ευλογία του να βιώνεις τον Ελληνισμό, την Ορθοδοξία, τη Ρωμιοσύνη!

Αγαπούμε το κρυσταλλένιο νερό των βουνών μας, το άρωμα του βασιλικού και τ΄ αγιοκλήματος, που σκαρφαλώνει σαν την ιστορία μας ως το υποπόδιο των ποδών Αυτού!

Αγαπούμε το Θεό μας, πού όλα πλουσιοπάροχα στην καρδιά μας και στην πατρίδα μας έβαλε!

Αγαπούμε το να αισθανόμαστε την ευλογία του να είσαι ένας αγνός και απλός Έλληνας! Ένας μαθητής που ακούει τη μεγάλη δασκάλα μας την κυρα -Ιστορία , να διηγείται με δάκρυα στα μάτια τα κατορθώματα, τις αγωνίες, τους κόπους και τους άθλους των προγόνων μας.

Αγαπούμε και Νοιαζόμαστε! Με σεβασμό, Πίστη και Φιλοπατρία!


Ένας χρόνος παρουσίας


Το Νοιάζομαι, πρωταγωνίστησε στο μεγάλο ΟΧΙ της Κύπρου, με την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση και την έμπρακτη συλλογή υπογραφών Συλλόγων, Οργανώσεων και πολιτών, που υποστήριζαν το Όχι και τον Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο!
Το
Νοιάζομαι, παρουσίασε την έξυπνη και καίρια ιδέα για την παρουσίαση του αυθεντικού θώρακα του Ολυμπιονίκη Φιλίππου Β΄, βασιλιά της Μακεδονίας και πατέρα του Μεγαλέξανδρου, κατά την τελετή τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων.
Το
Νοιάζομαι, παρουσίασε την ιδέα της Ολυμπιάδας Ελληνικού Τραγουδιού, με τη συμμετοχή Ελλήνων από όλο τον κόσμο, για την στήριξη και διάσωση της Ελληνικής μας Γλώσσας και με σειρά άλλων προτάσεων περί κινήτρων πολυτονικής γραφής!
Το
Νοιάζομαι, παρουσιάζει σήμερα την ιδέα των Ελληνικών Υποτροφιών "Ιωάννης Κανίδης" προς τιμή μεν του ηρωικού Έλληνα Εκπαιδευτικού και προς έμπρακτη βοήθεια και στήριξη στα παιδιά του Μπεσλάμ, για δωρεάν σπουδές στην Ελλάδα!
Το
Νοιάζομαιι συνεχίζει, με την πρωτοπορία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για Πρόεδρο Δημοκρατίας, προκειμένου να λειτουργήσει το δικαίωμα επιλογής και προτίμησης και ευαισθητοποίησης του κυρίαρχου λαού, τον οποίο πρέπει να λογαριάσουν υποχρεωτικά οι αντιπρόσωποί του (βουλευτές) πριν αποφασίσουν!


Το
Νοιάζομαι συνεχίζει, μαζί σας, με μεγάλα οράματα και σχέδια, με τους Έλληνες από όλο τον κόσμο, ενωμένους, αγαπημένους, για την πρόοδο και διατήρηση του Έθνους μας, αλλά και την παγκόσμια ακτινοβολία του Ελληνισμού. Μαζί περάσαμε ένα χρόνο. Χρόνια μας πολλά, δημιουργικά και ευλογημένα!

Σας ευχαριστούμε!

Κωνσταντίνος Κάλφας

***

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η ηλεκτρονική ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

στην ουσία των εξελίξεων, στο πλευρό του Πολιτισμού

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗ - ΔΩΡΕΑΝ!

ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΑΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ, χωρίς συνημμένα!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΤΩΡΑ ΔΩΡΕΑΝ!!!

     

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ


(Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο. Αν δεν μπορείτε να ψηφίσετε, μεταφερθείτε σε άλλη σελίδα μας, όπου υπάρχει η ίδια κάλπη, πατώντας ΕΔΩ)

***

ΣΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ!

Ένα βαρύ αίσθημα ντροπής κυρίευσε τους Έλληνες, καθώς έβλεπαν από τους δέκτες το αδικαιολόγητο ξέσπασμα εναντίον αλβανικών αυτοκινήτων, που πανηγύριζαν τη νίκη της ομάδας τους!
Τόσο όμορφη εικόνα έστειλε η Ελλάδα στην ανθρωπότητα με την άρτια και ποιοτικότατη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων και δυστυχώς επισκιάζεται από τα λίγα και μεμονωμένα ευτυχώς επεισόδια!
Ο Ελληνικός Πολιτισμός, είναι ένας πολιτισμός που ξέρει να χειροκροτεί έναν δίκαιο νικητή, ακόμα και αν νίκησε τη δική μας ομάδα! Οι Αλβανοί παίξαν με ψυχή και μας νίκησαν! Και πρέπει να το αναγνωρίζουμε!
Αλλά δυστυχώς,
ο κακώς εννοούμενος "αθλητισμός", που δεκαετίες έχει ποτίσει ως "μοναδικό ιδανικό" τον Έλληνα και έχει σπείρει έναν βάρβαρο φανατισμό (θυμηθείτε τραγικά επεισόδια σε αγώνες Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, Άρη, ΠΑΟΚ κλπ), όπλισε και πάλι ορισμένους, που αυτή τη φορά ξέσπασαν σε Αλβανούς φιλάθλους!
Η Παιδεία (ως κρατική πολιτική) δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να ξεριζώσει αυτόν τον ποδοσφαιρικό φανατισμό. Μάλιστα πολλές φορές έχει αντιληφθεί ο Έλληνας ότι βολεύει τις Κυβερνήσεις η τυφλή ενασχόληση με τα ποδοσφαιρικά…


Από την άλλη,
ένας κατεστραμμένος λαός, με πρωτόγονες σχεδόν συνθήκες μέχρι πριν λίγα χρόνια, που δεν έχει καμιά υψηλή κατάκτηση και κανένα πολιτισμικό ή ιστορικό επίτευγμα, δεν έχει από που να πιαστεί. Δεν έχει με τι να ενωθεί και να τραφεί. Μια μονάχα ευκαιρία είχε, να νικήσει τους Πρωταθλητές Ευρώπης, για να καταγάγει ένα δικό του - τέτοιο έστω - άθλο! Γι΄ αυτό και υπήρξε αυτή η μεγάλη συστράτευση! Γι΄ αυτό υπήρξαν οι εκδηλώσεις υποτίμησης της Ελλάδας και οι διάφορες προκλήσεις, που δεν πρέπει να μας διαφεύγουν!


Εμείς, με την ευθύνη μιας ιστορικής παιδείας και τις εθνικές ευαισθησίες,
δεν ξεχνούμε από την άλλη τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, που έχει επίσημη διεθνώς αυτονομία και τρομακτική εσωτερικώς αντιμετώπιση, με την απαγόρευση ακόμη και σχολείων στην ελληνόκαρδη Χειμμάρα! Αλλά αυτό είναι Εθνικό θέμα, ενώ το ποδόσφαιρο είναι ποδοσφαιρικό θέμα.

Από την άλλη ας σημειώσουμε ότι στον αγώνα επένδυσε πολιτικά ο Φάτος Νάνο, με σκανδαλώδη για τα οικονομικά της γείτονος ποσά. Είναι εσωτερικό του θέμα από τη μια, αλλά ήδη υπάρχει διάσπαση της πλειοψηφίας Νάνο και δημιουργία ξεχωριστού κόμματος, με σοβαρότατες καταγγελίες των αποχωρούντωνβουλευτών για ατασθαλίες και οικονομικά σκάνδαλα!
Καταληκτικά τονίζουμε πάντως ότι
σε ζητήματα Πατρίδας, δεν χωρούν υποχωρήσεις. Σε ζητήματα ποδοσφαίρου, δεν χωρούν "χουλιγκανισμοί".

***

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΩΡΑ

(πρέπει να είστε συνδεδεμένοι με το Διαδίκτυο)