ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - Κύρια Πύλη Εισόδου

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - Πρωτοβουλία για την Ελληνική Γλώσσα!

εφημερίδα - Φύλλο 11o

για τα μέλη του Νοιάζομαι και επιλεγμένους αποδέκτες

Σεπτέμβριος 2004 μ.Χ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

     

 

ΣΗΜΕΡΑ

:: Οι Τουρκικές ΚΤΗΝΩΔΙΕΣ του 1955!!!

:: ΟΙ ΒΙΑΣΜΟΙ!!!

:: ΠΟΓΚΡΟΜ!!!

:: ΜΕΝΤΕΡΕΣ: Το τέρας της Πόλης & ο χασάπης του Αϊδινίου!!!

:: Τι απέγινε ο κατάσκοπος Οκτάϊ Εντκίν;

:: Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ!

:: ΟΥΑΙ! Εκατοντάδες Τούρκοι μαθητές στο Βόσπορο!!!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Ο ΕΝΓΚΙΝ;

Ο Οκτάι μετά την ομολογία του αποφυλακίστηκε με εγγύηση(;) και λίγο αργότερα ο τότε Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής Αχμέτ Ουμάρ, τον φυγάδευσε με το αυτοκίνητό του στην Τουρκία, έχοντάς τον κρυμμένο στο πορτ-μπαγκάζ!!!

Το Τουρκικό Κράτος, το Κράτος Τρομοκράτης, τον τρομοκράτη του Προξενείου, που έδωσε τη βόμβα για να τινάξει το "σπίτι" του Κεμάλ, τον …κρέμασε! Αλλά τον κρέμασε στα υψηλά δημόσια αξιώματα της τουρκικής μηχανής, τιμώντας όσο κανέναν τον προβοκάτορα κατάσκοπο, κάνοντάς τον Γενικό Διευθυντή της Κρατικής Ασφάλειας(!!!) και αργότερα Νομάρχη Νεάπολης Καππαδοκίας!..

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ!

Για όλα αυτά τα τερατώση τουρκικά εγκλήματα, το σφοδρό Πογκρόμ εναντίον των χιλιάδων Ελλήνων, δεν υπήρξε Ελλαδική αντίδραση!!! Ο τότε Πρωθυπουργός Παπάγος ήταν ετοιμοθάνατος (κάτι που θυμίζει την περίπτωση Υμίων…) και επικρατούσε μια αποδιοργάνωση…

Αλλά το εγκληματικό φίμωτρο το επέβαλαν οι Συμμαχικές πιέσεις!!! Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζων Φόστερ Ντάλλας, με δύο ταυτόσημες επιστολές προς Αθήνα και Άγκυρα, καλούσε εξισώνοντας θύματα και θύτες να συμφιλιωθούν!..


Στην δε Ελλάδα, μετά την αποκατάσταση της κυβερνητικής σταθερότητας (ανάδειξη Καραμανλή στην πρωθυπουργία στις 6-10-1955) και την μακρινή αντίδραση της Ελλάδας να απόσχει από γυμνάσια του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, η Άγκυρα υποχρεώθηκε να δώσει ανέξοδη ηθική ικανοποίηση στην Ελλάδα (24-10-1955).

Συγκεκριμένα η Τουρκία τίμησε σε ειδική τελετή στη Σμύρνη την Ελληνική Σημαία, που ύψωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, αλλά τότε δεν υπήρχε το CNN για να μεταδώσει την εικόνα… Με αυτό τον ανώδυνο τρόπο κουκουλώθηκε το νέο αποτρόπαιο ομαδικό έγκλημα των Τούρκων, το κουρέλιασμα της Συνθήκης της Λωζάννης, η ναζιστική (=κεμαλική) εξολόθρευση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, η Μεγάλη Εθνική μας Ατίμωση! Εγκλήματα ατιμώρητα που θα τα επαναλάμβανε η φίλη Τουρκία στην Κύπρο το 1974 και στο Κουρδιστάν από το 1985 ως τώρα, με τις ευχές και τα όπλα των δυτικών φίλων συμμάχων μας, που δεν έπραξαν τίποτα στη σφαγή του '22, του '55, του ΄74!..


::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ...

Οι υλικές ζημιές των γεγονότων της 7-9-1955 υπολογίσθηκαν από τις τουρκικές αρχές σε 69.578.744 τουρκικές λίρες. Ωστόσο σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Συμβουλίου των Εκκλησιών (Νοέμβριος 1955) μόνο οι καταστροφές των εκκλησιών στην Κωνσταντινούπολη ξεπερνούσαν τα 150.000.000 δολάρια! Έναντι αυτών οι τουρκικές αρχές έδωσαν για τα μάτια του κόσμου σαν αποζημίωση 3.000.000 τουρκικές λίρες στα ομογενειακά ιδρύματα… Ο στόχος, ο Διωγμός, είχε επιτευχθεί με το παραπάνω! Ο φόβος και ο τρόμος, η ανεμπόδιστη τερατώδης βία και οι καταστροφές, μείωσαν τον Ελληνισμό της Πόλης κατακόρυφα…

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΟΥΑΙ! Κωνσταντινοπολίτισσα, που έζησε όλα τα φρικτά γεγονότα και διώχθηκε στο Μεγάλο μετέπειτα Διωγμό του 1964, μας αφηγήθηκε σε μια παλιά συνέντευξή ότι μετά το Πογκρόμ της 6 & 7ης Σεπτεμβρίου, "ένα πλοίο γεμάτο Τούρκους μαθητές, βυθίστηκε μετέπειτα στο Βόσπορο, συγκλονίζοντας εκείνους που νόμιζαν ότι μπορούν να ατιμάζουν και να καινε και να σκοτώνουν ατιμώρητοι! Η Πόλη βυθίστηκε σε μέγα πένθος και ...πολλοί κατάλαβαν!...


Μια φορά πάλι, στον Άγιο Γεώργιο, στον περίβολο, σαν μεγάλο κήπο, υπήρχε
Αγίασμα και δε μας αφήνανε οι Τούρκοι να πάμε. Θέλαν να πάρουν το οικόπεδο. Στο τέλος το καταπατήσανε με το έτσι θέλω και κτίσαν ένα μεγάλο πολυτελέστατο ξενοδοχείο. Σε λίγο, όμως, το Ξενοδοχείο αυτό έπαθε καθίζηση! Κι ούτε το χαρήκαν.

Ο Θεός δε μας άφηνε! Για ό,τι μας έκαναν οι Τούρκοι λάβαιναν το αντίτιμο και καταλαβαίναν... Αν δεν ήταν ο Θεός, ένας μας δεν θα υπήρχε καν... Ο Θεός μας φύλαγε... Πώς νομίσατε ζούσαμε..."!!!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Υπογράψτε τη Διεθνή Έκκληση για τη Μακεδονία μας!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ – ΝΕΑ – ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ

Παρακαλούμε ό,τι στείλετε στην Εφημερίδα να είναι ενυπόγραφο και να αναφέρει τις πηγές

ΣΤΕΙΛΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΓΙΝΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Noiazomai.agrino.org

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Noiazomai.tripod.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Noiazomai@lycos.com

Η εφημερίδα αυτή στέλνεται δωρεάν στα μέλη του Νοιάζομαι

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΩΡΑ

Κάθε άρθρο δεν εκφράζει αναγκαστικά το Νοιάζομαι. Την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο συντάκτης του

 

 

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΗΣ "ΦΙΛΙΑΣ"

   

ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΚΤΗΝΩΔΙΕΣ ΤΟΥ '55

ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΦΟΝΟΙ, ΒΙΑΣΜΟΙ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Τον Σεπτέμβριο του 1955, γίνονται προσχεδιασμένα τρομακτικά γεγονότα στην Πόλη και τη Σμύρνη με αποκλειστικό στόχο τον αφανισμό του Ελληνισμού!


Συγκεκριμένα, η ενορχηστρωμένη επιδρομή, ξεκίνησε "δοκιμαστικά" στις 28 Αυγούστου του ΄55, όταν την ώρα της Θείας Λειτουργίας, ομάδα 20 Τούρκων, υπό τα βλέμματα της αστυνομίας, όρμησε και κατέστρεψε τους Ι. Ναούς Παναγίας Νεοχωρίου και Ταξιαρχών Στενής!!!


Ο εφιάλτης όμως δεν είχε αρχίσει καν ακόμη. Έπρεπε πρώτα να δοθεί μια σπουδαία παράσταση, να σκηνοθετηθεί ένα ικανό ερέθισμα που να "δικαιολογούσε" τους δασκαλεμένους "όχλους", να στηθεί μια προβοκάτσια και για αυτό ακριβώς διαλέχτηκε η Θεσσαλονίκη, που φέρνει στους Τούρκους συνειρμούς για τον Κεμάλ τους, τον αδίστακτο σφαγέα του άμαχου Μικρασιατικού Ελληνισμού!
>

  Συγκεκριμένα, τρεις ημέρες πριν τον χαλασμό, η γυναίκα του Τούρκου Προξένου στη Θεσσαλονίκη κάλεσε στις 3 Σεπτεμβρίου φωτογράφο, για μερικές φωτογραφίες του εξωτερικού χώρου του Προξενείου και του φερόμενου ως σπιτιού του Κεμάλ, που βρίσκεται στον περίβολό του. Την επομένη 4-9-55, πήρε μαζί της τις φωτογραφίες για "ενθύμιον" και αναχώρησε για την Τουρκία.

Τα μεσάνυχτα τώρα της 5ης προς 6ης Σεπτεμβρίου, εξερράγη η περίφημη βόμβα μέσα στον κήπο του Τουρκικού Προξενείου Θεσσαλονίκης και έξω από το φερόμενο ως σπίτι του Κεμάλ, που δεν έπαθε καμιά ζημιά, εκτός από δύο παράθυρα που έσπασαν!..
Οι Ελληνικές Αρχές κινητοποιήθηκαν τότε άμεσα και κατάφεραν να βρουν τον ένοχο! Ειδικότερα, ο ίδιος ο Τούρκος κλητήρας του προξενείου τελικά ομολόγησε ότι αυτός τοποθέτησε την βόμβα, την οποία του έδωσε ένας Έλληνας μουσουλμάνος από την Κομοτηνή, ονόματι Οκτάι Ενγκίν!!!

Την ίδια ημέρα συλλαμβάνεται ο Οκτάι, ο οποίος ομολογεί την τρομοκρατική και προβοκατόρικη πράξη του!!! Ο Οκτάι Ενγκίν ήταν φοιτητής και μάλιστα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης! Η Ελληνική πολιτεία τον είχε βοηθήσει να εισαχθεί χωρίς εξετάσεις πλήττοντας συνταγματικές αρχές και εκείνος για ανταμοιβή, αποφάσισε να συνεργαστεί με την Τουρκία, σε βάρος της χώρας που τον είχε σαν ένα ακόμα παιδί της και πολύ καλύτερα! Ο πατέρας του δε, ήταν δάσκαλος στη Θράκη, στο μουσουλμανικό χωριό Σαλμώνη και υποψήφιος βουλευτής με το ελληνικό Κόμμα των Φιλελευθέρων (1952)...

     

ΤΑ ΚΤΗΝΗ!!!

Στο Γενί Σεχήρ, ένα κοριτσάκι 7 ετών βρέθηκε στο δρόμο του όχλου, ο οποίος το περικύκλωσε και το παρέδωσε σε ένα δύσμορφο και σωματώδη αχθοφόρο με το παρατσούκλι "Γορίλας"!!! Το κτήνος αυτό βίασε την ανυπεράσπιστη μικρή Ελληνοπούλα, μπροστά σε όλο τον όχλο-τέρας, που φώναζε με αρρωστημένη λύσσα "Αυτά παθαίνουν οι Γκιαούρηδες"!!!

ΒΙΑΣΜΟΣ ΕΓΚΥΟΥ !!!

Βιάστηκε επίσης ακόμη και έγκυος Ελληνίδα 6 μηνών, μπροστά στα μάτια του ίδιου του άντρα της!!!

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΙΑΣΜΟΙ!!!

Βιάστηκαν ομαδικά εκατοντάδες Ελληνίδες!!! Για ευνόητους λόγους αναφέρθηκαν 200 βιασμοί, αλλά από κύκλους της ελληνικής Μειονότητας υπολογίζονται σε 2.000 οι Ελληνίδες ηλικίας 6 έως 80 ετών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Βαλουκλή για θεραπεία!!! Μερικές από αυτές παραφρόνησαν!..

Πηγές: Δημ. Αλεξάνδρου ΙΜΒΡΙΟΙ - ΤΕΝΕΔΙΟΙ, οι Έλληνες που ξεχάσαμε, εκδ. Ερωδιός, σελ. 99

 
   

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Οι Δωρητές θα δημοσιευθούν και από το Νοιάζομαι σε συνεργασία με το ΜΑΚΕΔΝΟ!

Πληροφορίες κ. Δημ. Αλεξάνδρου, τηλ. 23920 - 25035 ή κ. Πέτρο Σύρρη , τηλ. 2310 - 429886, Ελλάδα

Παράκληση της ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ των ΗΠΑ προς τα μέλη & τους φίλους του Νοιάζομαι ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 

6-7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1955

ΠΟΓΚΡΟΜ!

Πέντε ώρες μετά την έκρηξη της προβοκατόρικης βόμβας στο Τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης, η εφημερίδα "Ισταμπούλ Εξπρές" σε έκτακτη έκδοσή της, δημοσίευε την είδηση και είχε και φωτογραφίες, που όλως …τυχαίως ήταν αυτές, που επίσης …τυχαίως, είχε πάρει τρεις μέρες πριν από την έκρηξη η γυναίκα του Προξένου…


Εξωφρενικό ήταν επίσης το γεγονός ότι
το διεθνές πρακτορείο BBC του Λονδίνου, ανήγγειλε την έκρηξη, μισή ώρα πριν αυτή πραγματοποιηθεί!!! [Πώς αλήθεια γνώριζαν οι Άγγλοι ένα τέτοιο γεγονός και με τέτοια σιγουριά, τόση, ώστε να το προαναγγέλλουν δημόσια, παγκόσμια, μισή ώρα πριν; Στην Κύπρο είχαν ήδη περάσει μπόλικες αγχόνες στα παλικάρια της, τώρα ήθελαν πια να περαστεί θηλιά και στον Ελληνισμό της Πόλης;]


Το Σχέδιο είχε φτάσει στην "αυθόρμητη" φάση του πογκρόμ, αφού αμέσως μετά το δημοσίευμα,
την ίδια μέρα, ομάδες αδίστακτων και αιμοβόρων Τούρκων φονιάδων, με λοστούς στα χέρια, δρώντας υπό την καθοδήγηση της παρακρατικής οργάνωσης "Η Κύπρος είναι Τουρκική", της οποίας επικεφαλής ήταν ο αρχισυντάκτης της Χουρριέτ Χικμέτ Μπιλ και υπό τη διεύθυνση του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών Ναμίκ Γκεντίκ, που συντόνιζε την επιχείρηση από τη Νομαρχία της Κωνσταντινούπολης, συγκεντρωνόταν στην πλατεία Ταξίμ φωνάζοντας "Θάνατος στους Γκιαούρηδες"!!!


Ο όχλος αυτός, μεγάλο ποσοστό του οποίου είχε έλθει από τα βάθη της Ανατολής, κινούμενος με στρατιωτική πειθαρχία, έσπειρε τον τρόμο στους ανυποψίαστους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, αφού σύμφωνα με στοιχεία των τουρκικών αρχών:

  • Δολοφονήθηκαν 16 Έλληνες, ανάμεσά τους ο 90 ετών Ιερομόναχος της Μονής Βαλουκλή Χρύσανθος Μαντάς, που ο όχλος τον έκαψε ζωντανό μέσα στο κελί του!!!
  • Καταστράφηκαν 4.348 καταστήματα, 24 φαρμακεία, 21 εργοστάσια, 110 ξενοδοχεία, 1.000 κατοικίες, καθώς και 26 ελληνικά σχολεία!!!
  • Ερειπώθηκαν και βεβηλώθηκαν 73 Εκκλησίες με κειμήλια τεράστιας αξίας, 8 Αγιάσματα και 3 Μοναστήρια!!!
  • Συλήθηκαν χριστιανικά κοιμητήρια και ξεθάφτηκαν νεκροί! Ανατριχιαστικά περιγράφεται η εικόνα του ξεθαμμένου λειψάνου του Χρ. Ηλιάσκου στο κοιμητήριο του Σισλή, που είχε ταφεί μόλις προ δύο ημερών!..
  • Βεβηλώθηκαν οι τάφοι των Πατριαρχών!!!
  • Βασανίστηκαν έως θανάτου Ιερείς και διαπομπεύτηκαν άλλοι! Συγκεκριμένα ο Επίσκοπος Παμφίλου Γεράσιμος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, ενώ ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Γεννάδιος παραφρόνησε από τους θηριώδεις ξυλοδαρμούς και μετά από λίγο πέθανε!!! Πολλοί δε Ιερείς γυμνώθηκαν και διαπομπεύτηκαν στους δρόμους, πιεζόμενοι να φωνάξουν πως "η Κύπρος είναι τουρκική"!..
  • Βιάστηκαν ομαδικά εκατοντάδες Ελληνίδες!!!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Οι πρωτοφανείς καταστροφές μπορούν να συγκριθούν μόνο με τη Μικρασιατική Καταστροφή! Πρόκειται σαφέστατα για την Κωνσταντινοπολιτική Καταστροφή (τη δεύτερη μετά το '21), που θα εξουδετερώσει παντελώς τον ακμαίο Ελληνισμό της Πόλης, που είχε στα χέρια του όλη την οικονομία και το εμπόριο!

Οι Έλληνες τρομοκρατημένοι θα δοκιμάσουν και δεύτερο απανωτό χτύπημα, αυτή τη φορά εναντίον Ελλήνων Αξιωματικών !

ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ!

Στη Σμύρνη -που είχε ζήσει μόλις τριάντα χρόνια πριν τις φλόγες της νεοφασιστικής Τουρκίας -ήταν εγκατεστημένοι το 1955 Έλληνες Αξιωματικοί, στο εκεί "συμμαχικό" στρατηγείο του ΝΑΤΟ.

Επίσης εκείνες τις τραγικές ημέρες, στον Εθνικό Κήπο της Σμύρνης λειτουργούσε διεθνής έκθεση.

Στις 9 το πρωί της 7ης Σεπτεμβρίου 1955 λοιπόν, ο "όχλος" βάδισε προς τα εκεί και έκαψε το Ελληνικό Περίπτερο μπροστά στα μάτια των ξένων επισκεπτών και ποδοπάτησε την επίσημη Ελληνική Σημαία του Περιπτέρου!!!


Ο Τουρκικός "όχλος" κατευθύνθηκε κατόπι στο
εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής, που είχε κτιστεί πριν δύο χρόνια για τις ανάγκες των ευλαβών Ελλήνων Αξιωματικών, το οποίο η τουρκική μανία κατέστρεψε παντελώς!!!


Τρίτος στόχος στη Σμύρνη ήταν τα λιγοστά
σπίτια των ελληνικών οικογενειών και των Ελλήνων Αξιωματικών που λεηλατήθηκαν παντελώς από τους αττίλες και τρομοκράτες της Τουρκίας!

***

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η ηλεκτρονική ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

στην ουσία των εξελίξεων, στο πλευρό του Πολιτισμού

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗ - ΔΩΡΕΑΝ!

ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΑΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ, χωρίς συνημμένα! ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΤΩΡΑ ΔΩΡΕΑΝ!!!

     

ΜΕΝΤΕΡΕΣ
ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
1955


Η Τουρκική Κυβέρνηση,
κατόπιν εορτής, "κήρυξε" τον προσφιλή της στρατιωτικό νόμο στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, "συνέλαβε" 2.060 διαδηλωτές, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο κύριος οργανωτής, αρχισυντάκτης της Χουριέτ, Τουρκοεβραίος εξωμότης Χικμέτ Μπιλ, ο οποίος πολλά χρόνια αργότερα, αποκάλυψε ότι το απόγευμα της 6-9-1955 συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Τούρκο Πρωθυπουργό για να καταστρώσουν μαζί το Σχέδιο, βάση του οποίου θα γινόταν οι τρομοΚρατικές ταραχές!!!


Επίσης, μετά το πραξικόπημα του στρατηγού Κιουρσέλ (1960) στη δίκη του Μεντερικού καθεστώτος,
παρουσιάσθηκαν τα στοιχεία που απέδειξαν ότι κύριος ένοχος του εφιαλτικού Διωγμού του ΄55, της νεότερης Ανατολικής - Μικρασιατικής Καταστροφής, ήταν ο Πρωθυπουργός Αντνάν Μεντερές και ο Υπουργός Εξωτερικών Φατίμ Ρουστού!..

ΜΕΝΤΕΡΕΣ
Ο ΧΑΣΑΠΗΣ ΤΟΥ ΑΪΔΙΝΙΟΥ
1919

Ο Αντνάν Μεντερές, εκείνο το τέρας της Πόλης που σχεδίασε τα απίστευτα εγκλήματα κατά του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, το 1955, δεν θα ερχόταν για πρώτη φορά στο διάβα μας.Τριάντα έξι χρόνια νωρίτερα είχε πρωταγωνιστήσει στο Ολοκαύτωμα του Αϊδινίου!!!

Συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 1919, οι δόλιοι "σύμμαχοι", οι Ιταλοί, προμηθεύουν με όπλα Τούρκους ατάκτους στην περιοχή Αϊδινίου, όπου είχε εισέλθει Ελληνικός Στρατός και τους εξαπολύουν - από τον ασφαλή για εκείνους ιταλικό τομέα - εναντίον του Ελληνικού Στρατού και του ντόπιου Ελληνικού πληθυσμού, που αριθμούσε στο Αϊδίνι περί τα 8.000 άτομα! Μάλιστα η ξαφνική Τουρκική επίθεση και εντελώς απρόσμενη, συνοδεύεται από βολές εναντίον μας του ίδιου του Ιταλικού πυροβολικού!


Η επίθεση καλά σχεδιασμένη, κλιμακώνεται και πιέζει το Ελληνικό Σύνταγμα Αϊδινίου που ενώ αρχικά υποχωρεί και οχυρώνεται στην πόλη,
αναγκάζεται τη νύχτα της 16ης προς 17ης Ιουνίου 1919 από τη δύναμη της Ιταλοτουρκικής επίθεσης να εκκενώσει το Αϊδίνι, καθώς αλλόφρων ο ελληνικός πληθυσμός προσπαθούσε να διασωθεί στα βουνά!


Τέτοια ήταν η μανία των Τούρκων υπό τον Σεφκή Μπεη, που
κατέστρεψαν, λεηλάτησαν και πυρπόλησαν τις ελληνικές και αρμενικές συνοικίες, κατέστρεψαν τα ελληνικά εργοστάσια, ενώ κατακρεούργησαν περί τους 2.000 ανυπεράσπιστους Έλληνες αμάχους και γυναικόπαιδα, αφού τους βασάνιζαν πρώτα με τον πλέον κτηνώδη τρόπο: τους έκοβαν μύτες και αυτιά, τους έβγαζαν ζωνταντούς τα μάτια, βίαζαν τα κοριτσόπουλα, ακρωτηρίαζαν τους άντρες, έσκιζαν με μαχαίρι τοις κοιλιές σε γυναίκες, ενώ άλλους τους έκαιγαν, ακόμα και μικρά παιδιά!!! Ήταν το φοβερό ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΑΪΔΙΝΙΟΥ!


Στα χέρια τους έπεσαν και
31 παλικαρόπουλα, Έλληνες Πρόσκοποι τους Αϊδινίου, που πολέμησαν στο πλευρό του Ελληνικού Στρατού με απίστευτο θάρρος!
Τα κτήνη τους οδήγησαν στις όχθες ενός ποταμού και εκεί ζήτησαν από τον επικεφαλής τους το
Νικόλαο Αυγερίδη να αρνηθεί την Ελλάδα για να αποφύγει το θάνατο. Τότε εκείνος μάζεψε όλο το κουράγιο της ψυχής του και φώναξε με φωνή που ως τώρα τριγυρνά στεντόρεια στα βουνά και τους κάμπους της Μικρασίας: Ζήτω η Ελλάς!!!
Κι όλα μαζί τα άλλα αιχμάλωτα Ελληνόπουλα, ματωμένα και τραυματισμένα βροντοφώναξαν σκίζοντας την καρδιά των θηρίων:
Ζήτω η Ελλάς!!!
Λύσσαξαν οι Τούρκοι και
ορμούν με μανία στον Αυγερίδη και του βγάζουν τα μάτια του παλικαριού, που βρίσκει πάλι δύναμη καταματωμένος και φωνάζει: Ζήτω η Ελλάς!


Ύστερα άρπαξαν το
Φιλοκτήτη Αργυράκη, τα κτήνη οι Τούρκοι και τον έγδαραν ζωντανό!!!


Έναν άλλο, το
Βεϊνόγλου, τον αποκεφάλισαν! Τους υπόλοιπους τους σκότωσαν τρυπώντας τους με τις λόγχες και τους έκοψαν ύστερα κομμάτια!!!

Ο πρωτεργάτης αυτών των απίστευτων εγκλημάτων, ήταν ο μετέπειτα Πρωθυπουργός της Τουρκίας, ο Αντνάν Μεντερές! Ο Χασάπης του Αϊδινίου στα 1919! Ο Εξολοθρευτής της Πόλης και της Σμύρνης στα 1955! Στο Πογκρόμ των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης!!!Πηγές: 1. Ιστορικά Θέματα- περιοδικό, άρθρο Σταύρου Καρκαλέτση
2. Μικρά Ασία: ο απελευθερωτικός αγώνας, 1919 - 1922, Κώστα

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::