ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - Κύρια Πύλη Εισόδου

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - Πρωτοβουλία για την Ελληνική Γλώσσα!

εφημερίδα - Φύλλο 10o

για τα μέλη του Νοιάζομαι και επιλεγμένους αποδέκτες

Αύγουστος 2004 μ.Χ

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄, ΥΠΗΡΞΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ (ΧΡΥΣΟΣ) ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ!!!

     

 

ΣΗΜΕΡΑ

:: αποκλειστικό ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ καταγγέλλει ο Συγγραφέας των Καλάς!!!

:: ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

:: Αξέχαστα Εννιάμερα της Παναγιάς - 7,6 Ρίχτερ!

:: Εγκλωβισμένες "Παναγίες" στην Κύπρο!

:: Τελετή Έναρξης - ΖΗΛΕΨΕ ΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ!

:: ΨΗΦΙΣΤΕ (ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ) ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!

:: Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος - ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ!

:: ΤΟ ΑΓΙΟ ΜΑΝΔΗΛΙΟ!

:: Ποιος Κουμπερντέν;

:: ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ - Ο Μέγας Δάσκαλος του Γένους!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 959 μ.Χ.

ΤΟ ΑΓΙΟ ΜΑΝΔΗΛΙΟ

Ήταν Δεκαπενταύγουστος του 959 μ.Χ., όταν στη Βασιλεύουσα φθάνει συνοδεία Αρχιερέων από την Έδεσσα της Συρίας,το Αγιο Μανδήλιο, όπου είχε αποτυπωθεί θαυματουργικά η Εικόνα του Προσώπου του Χριστού!!!
"Θεού Θέα Θείον Θαύμα"
Την επομένη, μια συγκλονιστική ιερά πομπή κλήρου, λαού και βασιλέων θα ξεδιπλωθεί στην Κωνσταντίνου Πόλη, με τον Πατριάρχη Θεοφύλακτο να περιφέρει τη μοναδική Εικόνα του Θείου Προσώπου του Χριστού - η οποία είχε σχηματισθεί όταν ο Χριστός σκούπισε στο Μανδήλιο το Πρόσωπό Του και κατόπιν έγραψε την περίφημη επιστολή Του προς τον Αύγαρο, τον ευλαβή Άρχοντα της Έδεσσας της Συρίας, που θεραπεύτηκε με θαύμα!!!
"Θεού Θέα Θείον Θαύμα"

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1858

ΠΟΙΟΣ ΚΟΥΜΠΕΡΝΤΕΝ;

Γράφαμε σε περασμένο φύλλο, για τις προσπάθειες που έγιναν στο Νεοελληνικό Κράτος για την Αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων με τους Εθνικούς Ευεργέτες Ζάππα, ευθύς μετά την (μερική έστω) απόκτηση της Ελευθερίας του.

Σήμερα αναφέρουμε και ειδική, νομική πράξη της Ελλάδας, που κονιορτοποιεί εκείνους που υποστηρίζουν από άγνοια, πως η ιδέα της Αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων ανήκει δήθεν στον Κουμπερντέν.

Να λοιπόν που η μικρή Ελλάδα, ανέπνεε τότε τον υπερπολύτιμο αγέρα της Ανεξαρτησίας και της Εθνικής Ελευθερίας, και οραματιζόταν πρώτη στον κόσμο την Αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων,
αφού ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΗΣ 19ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ του 1858 ορίζεται η αναβίωση των "Ολύμπιων" (Ολυμπιακών) Αγώνων στην Ελλάδα!!!!

Ποιός Κουμπερντέν;

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

24 Αυγούστου 1779

ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ

Ο ΜΕΓΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ

Στις 24 Αυγούστου του 1779 μ.Χ., ημέρα Σάββατο, απαγχονίστηκε από τους Τούρκους ο Μέγας Δάσκαλος του Γένους, Ιερομάρτυς και Ισαπόστολος, Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, στο χωριό Κολικόντασι!

[
Ο βίος και οι συγκλονιστικές του Προφητείες βρίσκονται σε ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ του Νοιάζομαι (πατήστε εδώ)]

ο Άγιος που όργωσε πέρα ως πέρα όλη τη σκλαβωμένη Ρωμιοσύνη, είναι εκείνος που
έστησε χιλιάδες σχολειά, που στέριωσε εκατομμύρια Έλληνες ραγιάδες, που προφήτεψε το ποθούμενο, την ανέπλιστη και θεία Ελευθερία του Γένους, τονώντας και ατσαλώνοντας την Πίστη και το φρόνημα των Ρωμιών, σπέρνωντας στις ψυχές τη Λευτεριά και την Πνευματική και την Εθνική!

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έτσι μπορεί να θεωρηθεί
ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ νεοΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΜΕΓΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ και πνευματικός ΕΘΝΑΡΧΗΣ, αφού μαζί του το Έθνος έκανε νέα αρχή, με τη Χάρη και τη δύναμη του Χριστού, η οποία φανερωνόταν με σημεία και τέρατα δι΄ευχών του Αγίου!!!

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

"Να μαζευθήτε όλοι να κάμετε ένα σχολείον καλόν, να βάλετε και επιτρόπους να το κυβερνούν, να βάνουν διδάσκαλον να μανθάνουν όλα τα παιδιά γράμματα, πλούσια και πτωχά. Διότι από το σχολείον μανθάνομεν τι είναι Θεός, τι είναι Αγία Τριάς, τι είναι Άγγελοι, δαίμονες, παράδεισος, κόλασις, αρετή, κακία τι είναι ψυχή, σώμα κλπ. Διότι χωρίς το σχολείον περιπατούμεν εις το σκότος . από το σχολείον ανοίγει το μοναστήριον. Αν δεν ήτο σχολείον, πού ήθελα μάθει εγώ να σας διδάσκω;"

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Υπογράψτε τη Διεθνή Έκκληση για τη Μακεδονία μας!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ – ΝΕΑ – ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ

Παρακαλούμε ό,τι στείλετε στην Εφημερίδα να είναι ενυπόγραφο και να αναφέρει τις πηγές

ΣΤΕΙΛΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΓΙΝΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Noiazomai.agrino.org

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Noiazomai.tripod.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Noiazomai@lycos.com

Η εφημερίδα αυτή στέλνεται δωρεάν στα μέλη του Νοιάζομαι

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΩΡΑ

Κάθε άρθρο δεν εκφράζει αναγκαστικά το Νοιάζομαι. Την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο συντάκτης του

 

 

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΤΟ "Ν"

 

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ο διεθνώς γνωστός συγγραφέας των ΚΑΛΑΣ & των ΓΡΕΚΑΝΩΝ κ. Δημήτρης Αλεξάνδρου,

Ο συγγραφέας των Ξεχασμένων Ελλήνων και Πρόεδρος του ΜΑΚΕΔΝΟΥ Δημήτρης Αλεξάνδρου

αποκαλύπτει σε αποκλειστική δήλωσή του στο Νοιάζομαι πως οι Σκοπιανοί επιχειρούν να αλώσουν την περίφημη νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας! "Διαπίστωσα με τα ίδια μου τα μάτια την τρομακτική τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα. Είχα πληροφορηθεί πως οι Σκοπιανοί με το περιβόητο δήθεν "Μακεδονικό" τους Κογκρέσο, επισκέφθηκαν επίσημα τη νέα υπερσύγχρονη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και κατάφεραν να δωρίσουν >

 

Η σύγχρονη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας!

190 βιβλία της πλαστογραφίας τους, γραμμένα τα περισσότερα στη δήθεν "μακεδονική" γλώσσα τους!!!

Όταν λοιπόν πριν λίγο καιρό πήγα στην Αίγυπτο για τις ανάγκες του νέου μου βιβλίου για τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ και γυρνώντας από το προσκύνημα στο μοναδικό Σινά πήγα στην πόλη του Μεγαλέξανδρου, την Αλεξάνδρεια και ζήτησα ακρόαση από τους υπεύθυνους της Βιβλιοθήκης.

Οι άνθρωποι μας δέχτηκαν ως αρμόζει σε Έλληνες και τους εξηγήσαμε το τι συμβαίνει και πως από δολιότητα και υστεροβουλία δωρίστηκαν τα πλαστά βιβλία των Σκοπιανών, με σκοπό να επηρεάσουν τους ξένους αναγνώστες που ξαφνικά μέσα στην Ελληνοπρεπή Βιβλιοθήκη θα διαβάζουν ότι ο Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας, αλλά …Σκοπιανός…

Μάλιστα οι Σκοπιανοί δώρησαν και αντίγραφο πολεμικής περικεφαλαίας της εποχής του Μεγαλέξανδρου για να νομιμοποιήσουν την παραχάραξη!!!

Οι υπεύθυνοι έδειξαν αμέσως κατανόηση και υποσχέθηκα από την πλευρά μου μαζί με την Πολιτιστική μας Εταιρία ΜΑΚΕΔΝΟΣ να στείλουμε μεγάλη συλλογή των ΑΥΘΕΝΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ! >

     

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Γι΄ αυτό λοιπόν ξεκινούμε εκστρατεία να συγκεντρώσουμε βιβλία και άλμπουμ - μας ενδιαφέρουν και ελληνικά και ξενόγλωσσα επειδή θα απευθυνθούν σε ξένους - που θα έχουν θέματα για τον Ελληνισμό, τη Μακεδονία, τους αρχαιολογικούς, ιστορικούς και λαογραφικούς μας θησαυρούς.

Μία από τις εσωτερικές αίθουσες της δαιδαλώδους Βιβλιοθήκης

Τα βιβλία θα σταλούν στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ της ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΠΙΣΗΜΩΣ, ενώ ΟΙ ΔΩΡΗΤΕΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ και στις περιοδικές εκδόσεις του Συλλόγου μας, είτε είναι Σύλλογοι, φορείς ή άτομα, από όποια γωνιά του κόσμου! Είναι ανάγκη να πλημμυρίσει η Βιβλιοθήκη της Ελληνιστικής Αλεξάνδρειας από την Αλήθεια του Αλέξανδρου και της Μακεδονίας"!

-Σε ποια τηλέφωνα μπορούν να απευθύνονται όσοι θέλουν να βοηθήσουν κ. Αλεξάνδρου.

- Μπορούν στο δικό μου τηλέφωνο στην Ελλάδα 23920 - 25035 ή στο τηλ. του γ.γ. κ. Πέτρου Σύρρη 2310-429886

 
   

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Οι Δωρητές θα δημοσιευθούν και από το Νοιάζομαι σε συνεργασία με το ΜΑΚΕΔΝΟ!

Πληροφορίες κ. Δημ. Αλεξάνδρου, τηλ. 23920 - 25035 ή κ. Πέτρο Σύρρη , τηλ. 2310 - 429886, Ελλάδα

Παράκληση της ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ των ΗΠΑ προς τα μέλη & τους φίλους του Νοιάζομαι ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 

ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΕΟΡΤΗ

ΤΑ "ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ", Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!!!

Εορτάζουμε αυτές τις ημέρες τα Εννιάμερα της Παναγιάς , την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και χιλιάδες κόσμου συρρέουν στη Χάρη της, όπως γίνεται στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, όπου θησαυρίζεται η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης.

Η Μεγαλόχαρη της Νέας Μηχανιώνας ΘεσσαλονίκηςΑνεξίτηλη μένει στη μνήμη η εορτή της το 2000, όταν στο κήρυγμα της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εν μέσω Αρχιερέων, Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών, εν μέσω χιλιάδων προσκυνητών, ο ευσεβέστατος Ιερέας έκανε τον κόσμο να κρατήσει την αναπνοή του, όταν δημόσια, με φωνή γεμάτη συγκίνηση, ιστόρησε ένα μέγα θαύμα! Μόλις το είχε πληροφορηθεί από το Άγιον Όρος όπως είχε πει…

Ποιο ήταν αυτό το θαύμα; Ας το διηγηθούμε όπως το φανέρωσε ο Ιερέας δημόσια. Αλλά θα προσθέσουμε πρώτα το κλίμα της εποχής και όλες τις άλλες πληροφορίες, για να θυμηθούμε και να κατανοήσουμε το περιβάλλον μέσα στο οποίο εκτυλίσσονταν τότε τα γεγονότα.

1999 μ.Χ.

Ήταν τότε μια εποχή μεγάλης κρίσης. Η Γιουγκοσλαβία δεχόταν την ορμητική και απάνθρωπη αεροπορική εισβολή του ΝΑΤΟ με τους ανελέητους βομβαρδισμούς αμάχων και δημοσίων έργων, ακόμα και του κτιρίου της Σερβικής Τηλεόρασης, ακόμα και της Πρεσβείας της Κίνας!!! Οι αμερικανοί χτυπούσαν επίτηδες τα περίφημα σερβικά Μετόχια, Ορθόδοξα Μοναστήρια και Εκκλησίες των Σέρβων, ακόμη και ανήμερα του Ορθόδοξου Πάσχα!!! Και ήταν διάχυτη τότε η εντύπωση μέσα στο ξέφρενο μίσος εναντίον των Ορθοδόξων, πως η Τουρκία θα έβρισκε την ευκαιρία να μας χτυπήσει, απάνω στη γενική αναμπουμπούλα και την αστάθεια.

Θυμούμαι τότε, στις αρχές του Καλοκαιριού του 1999, πως οι διορατικοί και σεβάσμιοι Γέροντες του Αγίου Όρους, ειδοποίησαν τα πνευματικά τους παιδιά να αρχίσουν νηστεία και συνεχή προσευχή, για να μην επιτρέψει ο Θεός να γίνει πόλεμος και στην Ελλάδα, διότι είχαν φαίνεται τη σχετική πνευματική πληροφορία! Να σταματήσει ο Θεός τους Τούρκους! Μεγάλο έτσι μέρος της ευσεβούς Θεσσαλονίκης, την ώρα που οι άλλοι προσπαθούσαν να κάνουν αμέριμνες διακοπές, νήστευε! Η Παναγιά! Η Παναγιά λέγανε τότε όλοι να πρεσβεύσει στο Χριστό μας, να μην αφήσει για τις αμαρτίες μας να συμβεί το κακό στην Ελλάδα…

Κύλησε το καλοκαίρι, με τα τζιπ και τα πολεμικά πλοία των "συμμάχων" να μπαινοβγαίνουν ασταμάτητα στη Θεσσαλονίκη, έφθασε η εορτή της Θεοτόκου το Δεκαπενταύγουστο, κρεμαστήκαμε όλοι στη Χάρη της και ιδίως οι άγιοι Γέροντες, για την άγια ζωή των οποίων πολλές φορές πήρε ο κόσμος παράταση…

7,6 Ρίχτερ!!!

16 Αυγούστου, 17 Αυγούστου 1999 μ.Χ. και ξαφνικά σείεται ο τόπος!!! 7,6 Ρίχτερ συγκλόνισαν την Τουρκία!!! Και οι καταστροφές ήταν τρομακτικές!!! 35.000 θύματα, 30.000 τραυματίες, μια σπουδαία ναυτική βάση του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας ολοσχερώς καταστραμμένη, διυλιστήρια που φλεγόταν, ο κεντρικός δρόμος Κωνσταντινούπολης - Άγκυρας σχισμένος με αόρατο λες μαχαίρι! Κόλαση παντού! Φωνές απελπισίας! Οργή λες Θεού!

Μες στην καταστροφή εκείνη τη βιβλική, ξεχάστηκε ο φόβος του πολέμου και αμέσως η ανθρωπιά των Ελλήνων έτρεξε να βοηθήσει τους γείτονες, που τότε έπαψαν να παραβιάζουν και να απειλούν, τότε ήταν τα θύματα, ήταν συνάνθρωποι, ήταν φίλοι. Ήρθε έπειτα και ο μικρότερος σεισμός της Αθήνας και βρέθηκε ο δρόμος ή η ευκαιρία της φιλίας μετά σεισμών, που ως τώρα δεν απέδωσε ούτε το παραμικρό…

2000 μ.Χ.

Πέρασε ένας ακόμη χρόνος, με μανεκέν και τραγουδίστριες να πρωταγωνιστούν στην κατασκευασμένη "ελληνοτουρκική προσέγγιση". Ξανάρθε Καλοκαίρι, ξανάρθε δεκαπενταύγουστος, ήρθαν τα "εννιάμερα της Παναγιάς" , έφτασε ο κόσμος στη Μεγαλόχαρη της Μηχανιώνας, ήρθε και η στιγμή του κηρύγματος όπου αναπάντεχα ο Ιερέας έκανε τους χιλιάδες προσκυνητές να παγώσουν!

ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ

Μίλησε τότε ο Ιερέας για την προστασία της Παναγιάς στο λαό μας και την Πίστη και την Αγάπη που της έχουμε και εξακολούθησε με δυο λόγια:

Ένα παράδειγμα της μεγάλης προστασίας της Θεοτόκου, είπε, είναι αυτό που έγινε πέρσι και το πληροφορήθηκα μόλις τώρα από το Άγιο Όρος. Θυμάστε πέρσι το μεγάλο σεισμό της Τουρκίας; Ξέρετε γιατί έγινε; Διότι τότε, πέρσι, στα Εννιάμερα της Παναγιάς, είχαν ετοιμάσει οι Τούρκοι στρατιωτική εισβολή στην Ελλάδα, με στόχο τη Σάμο!!! Αλλά η Παναγιά μας δεν άφησε! Έγινε ο τρομερός σεισμός, λίγες ημέρες πριν, ώστε να σταματήσει η Τουρκία κάθε σχέδιο!!! Η Παναγιά μας σκέπασε και πάλι! Μας προστάτεψε η Στρατηγός μας, η Μητέρα του Κυρίου, πρεσβεύοντας στον Υιό της και Θεό μας!!! Ας σκεφτούμε όλοι τι χρωστάμε στην Παναγία! Ας δοξάσουμε το όνομα του Θεού!…

Μείναμε όλοι άφωνοι! Και τότε ανακαλέσαμε στη μνήμη μας τα ξεχασμένα γεγονότα του περασμένου χρόνου, όπως τα αναφέραμε στην αρχή, που ενώ τότε ήταν σκόρπια, τώρα έμπαιναν σιγά σιγά σε τάξη.

Αμέσως τότε επικοινωνήσαμε με έναν από τους πλέον αγίους και διακριτικούς Γέροντες του Αγίου Όρους, που μας επιβεβαίωσε κατηγορηματικά όλα όσα είχαμε ακούσει και πρόσθεσε, πως το σχέδιο εισβολής της Τουρκίας είχε στόχο τρία ταυτόχρονα νησιά!!! Όχι μόνο τη Σάμο, αλλά και την Κω και τη Ρόδο!!! Και ότι όχι μόνο καταστράφηκε η μεγάλη πολεμική τους βάση, αλλά κάτω από τα ερείπια είχαν θαφτεί ανώτεροι Αξιωματικοί του Τουρκικού Στρατού, που ήταν επιφορτισμένοι με την εκτέλεση της Στρατιωτικής Εισβολής!!!

ΧΑΙΡΕ, ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΙΚΗΤΕ!

Κωνσταντίνος Κάλφας

***

εγκλωβισμένες εκκλησίες

Με την ευκαιρία του τόσο περίφημου ηλεκτρονικού φύλλου της εφημερίδας σας αφιερωμένο στην Θεοτόκο, θα ήθελα να αναφερθώ στις εγκλωβισμένες εκκλησιές της Υπεραγίας Θεοτόκου: ΓΛΥΚΙΩΤΙΣΑ ΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ, ΧΑΡΔΑΚΙΩΤΙΣΑ ΤΗΣ ΚΥΘΡΑΙΑΣ, ΚΑΝΑΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΛΥΘΡΑΓΚΩΜΗΣ στην πονεμένη μας Κύπρο.

"ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΙΑ"

Σίγουρα γνωρίζουμε πόσο οι απλοί άνθρωποι στην πατρίδα μας τιμούν και αγαπούν την Μητέρα όλων μας και σ' όλη τη χώρα. Πρόσφατα που επισκέφθηκα την πατρίδα της γιαγιάς μου στην περιοχή ΣΚΑΛΑ ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΟΥ της περιοχής Ερυθραίας στην Μικρά Ασία, όλοι μα όλοι οι Τούρκοι που ήθελαν να με εξυπηρετήσουν το πρώτο που μου έλεγαν ήταν ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΙΑ και αυτό το λένε σε όλες τις Ελληνίδες που επισκέπτονται την περιοχή, γιατί με το όνομα Μαρία είναι πάρα πολλές Ελληνίδες προς τιμή της Παναγίας Μητέρας μας.

Δήμητρα Π.

***

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

πληροφορίες Πρ. Ραδιολέσχης Θεσσαλονίκης

     

ΖΗΛΕΨΕ ΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ!

ΕΞΕΠΛΗΞΕ & ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

Δεν ήταν μόνο ότι ήταν ένα υπερθέαμα, με τις πιο εκπληκτικές σκηνικές εφευρέσεις, που ποτέ κανείς δεν τόλμησε να παρουσιάσει ζωντανά, επί ένα αδίστακτο τρίωρο, που το παρακολουθούσε η μισή υφήλιος!!!

Ήταν από την άλλη ένα μοναδικό σε γενικές γραμμές έργο ποιότητας, εφάμιλλο της ποιότητας και της καλλιτεχνικής σύλληψης του Παρθενώνα!!!

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΑ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ "ΦΑΡΜΑ", ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑ "ΣΤΟΡΥ", ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑ "ΣΟΟΥ", της ξεπεσμένης τηλεόρασης ή του εμπορικού κινηματογράφου!

Ήταν μια ζωντανή κινηματογραφική υπερπαραγωγή, ολοζώντανη, χωρίς δεύτερο πλάνο, χωρίς μοντάζ, χωρίς περιθώριο σφάλματος, χωρίς ανάσα!

Υπήρχε περιεχόμενο! Και υπήρχε (με εξαίρεση τα μυθολογικά), υπήρχε η πραγματικότητα της πορείας της Ελληνικής Ιστορίας, που είναι Ιστορία του Ανθρώπου και του Πολιτισμού.

ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΘΩΡΑΚΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Δυστυχώς, δεν παρουσιάστηκε ο θώρακας του Ολυμπιονίκη βασιλιά της Μακεδονίας Φιλίππου Β΄, του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου - σύμφωνα με την πρόταση του Νοιάζομαι. Ο θώρακας ενός αρχαίου Έλληνα Ολυμπιονίκη, θα ήταν το πιο ατράνταχτο αποδεικτικό ντοκουμέντο της Ελληνικότητας των Μακεδόνων και της Μακεδονίας, μπροστά σε 4.000.000.000 τηλεθεατές!!!
Πέρασε βέβαια μια πολύ επιτυχημένη αναπαράσταση από ψηφιδωτό με το Μέγα Αλέξανδρο και τις σάρισσες, το οποίο στάθηκε χωρίς σχόλιο για 15 μόλις δευτερόλεπτα μπροστά στην κάμερα...
Διότι άλλο είναι να ισχυρίζεσαι κάτι, και άλλο να παρουσιάζεις ένα ατράνταχτο ντοκουμέντο!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Αλλά δυστυχώς και πάλι η δυτικοπάθεια και ο ραγιαδισμός, αντί να προσφωνήσουν τα Σκόπια ως FYROM (μια απαράδεκτη ονομασία διότι εμπεριέχει τον όρο "Μακεδονία"), η Σκοπιανική αποστολή προσφωνήθηκε και μάλιστα με μπόλικο χρώμα ως "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας"!!! Μπροστά σε 70.000 κόσμο, όλο τον Ελληνισμό και 4 δις τηλεθεατές!!!
Έπρεπε να προσφωνηθεί στη χειρότερη περίπτωση ως ΦΥΡΟΜ! Μόνο με τα αρχικά!

Αλλά δεν υπάρχει παιδεία! Εάν υπήρχε παιδεία σε πολιτική, διπλωματία, κοινωνία και σχολεία θα έπρεπε να ντρεπόμαστε να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη!


Κάποτε, στα αρχαία χρόνια, στην Ολυμπία, δεν επιτρεπόταν να λάβουν μέρος βάρβαροι, παρά μόνο Έλληνες! Και τώρα μέσα στην Ελλάδα, η ίδια η Αθήνα, δέχεται και αναπαράγει τον βαρβαρισμό ενός λαού, που όχι μόνο δεν παρουσίασε τίποτα στην Ιστορία, αλλά επιχειρεί το άκρο της βαρβαροσύνης, να οικειοποιηθεί κλέβοντας και πατώντας έναν άλλο εντελώς ξένο πολιτισμό!


Το "πρώην Μακεδονία" δεν αναιρεί το "Μακεδονία"! Δεν μπορείς να ζητάς να μην εμπεριέχει η Ονομασία των Σκοπίων το όνομα "Μακεδονία" και ταυτόχρονα να το δέχεσαι! Και το χειρότερο; Εσύ μέσα στην Αθήνα, μπροστά σε όλο τον ξένο κόσμο να την αποκαλείς με όνομα που εμπεριέχει αυτό που δήθεν δεν θέλεις! Το "Μακεδονία"!

***

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΩΡΑ (πρέπει να είστε συνδεδεμένοι με το Διαδίκτυο)

***

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, ερωτώμενος για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Παλλήνη, ξεκαθάρισε με τον πλέον κρυστάλλινο τρόπο την κατάσταση: "…Άλλο όμως μια κοινότητα πιστών μουσουλμάνων να έχει τον ευκτήριο οίκο της για να εκπληρώνει τις θρησκευτικές της ανάγκες, και άλλο μια ξένη χώρα να επιδιώκει την ανέγερση ενός εντυπωσιακού ισλαμικού κέντρου σε μία από τις πιο περίβλεπτες θέσεις ή πύλες, μιας χριστιανικής χώρας. Να το χρηματοδοτεί μάλιστα μια μουσουλμανική κυβέρνηση η οποία στον τόπο της δεν επιτρέπει την ανέγερση ούτε καν μικρών χριστιανικών παρεκκλησίων. Η αρχή της αμοιβαιότητας επιβάλλει να υπενθυμίσουμε στους αγαπητούς μας φίλους μουσουλμάνους ότι αυτό το οποίο ζητούν από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θα πρέπει να το δώσουν αντιστοίχως και στις δικές τους πρωτεύουσες και όπου αλλού υπάρχουν μειονότητες"!