ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ: ΨΗΦΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ!!!

ΕΛΛΗΝΕΣ – Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΟΠΛΑ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

 

εφημερίδα 25

ΠΡ.ΦΥΛ. 24, 23, 22,  21 20, 19, 18, 17,

 

Απρίλιος 2005 μ.Χ.

16, 14, 13 12, 11, 10, 9, 8,

ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ              ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ              ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ              ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΝΕΑ            ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!   -   ETOIMAZETAI ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ;

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΝΙΜΙΤΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, στην πρόταση του διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς αναφέρεται το εξής τρομακτικό:

«καμία χώρα ή περιοχή δεν θα μπορεί στο εξής να χρησιμοποιεί διεθνώς τον όρο MACEDONIA ή MAKEDONIJA»!!!

Δηλαδή, ούτε η Ελλάδα θα μπορεί να χρησιμοποιεί το ιστορικό της όνομα!!! Ούτε «Αεροδρόμιο Μακεδονία», ούτε «Περιφέρεια Μακεδονίας», ούτε «Υπουργείο Μακεδονίας», ούτε «πλοίο Μακεδονία», ούτε «χάρτης Μακεδονία», ούτε «βιβλίο Μακεδονία»…

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΙΑ!!! ΓΙΑ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑ!!! ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!!!

Και ο φόβος δεν είναι αδικαιολόγητος, αφού το μοντέλο Νίμιτς, φαίνεται να πάρθηκε από την Ενδιάμεση Συμφωνία, (Παπούλιας) όπου η Ελλάδα (δια του Παπούλια) καταδέχτηκε τότε να υπογράψει χωρίς όνομα!!! Αφού οι Σκοπιανοί ισχυρίζονταν ότι «αφού εμείς δεν βάζουμε το όνομα “Μακεδονία” στη συμφωνία, ούτε εσείς θα βάλετε το όνομα Ελλάδα»!!!

 

ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΓΡΑΜΜΑ

Όλα αυτά εξοργιστικά και ιδίως η Κυβερνητική προσπάθεια να καμφθεί κάθε φωνή διαμαρτυρίας – ως και τον Καρατζαφέρη άλλαξαν – δείχνει για άλλη μια φορά ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία τα λόγια της κας Μπενάκη περί «περιορισμού των συνόρων και της εθνικής κυριαχίας»… και έπονται και άλλα στο Αιγαίο…

 

Το Νοιάζομαι, δεν έχει τίποτα με την Κυβέρνηση, αλλά το Νοιάζομαι υπηρετεί το Έθνος και κανένα απολύτως κόμμα. Είναι ανεξάρτητο και βαδίζει στις αιώνιες γραμμές της Ιστορίας, της Ορθοδοξίας, του Ελληνικού πολιτισμού! Δεν θα αφήσει αφύλαχτη καμμιά διάβαση, κανένα μονοπάτι και όποιος το παραβιάζει, όποιος και να είναι, θα υποστεί την δυναμική κριτική της Δημοκρατίας!

ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ όχι λέξη, ΟΥΤΕ ΓΡΑΜΜΑ! Τελεία και παύλα – Σκόπια!!!

 

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ;

Η απογοητευτική στάση της Κυβέρνησης στο Σκοπιανικό

 

Το γεγονός ότι κατρακυλάει ήδη σε δημοσκοπήσεις, χωρίς το ποσοστό να το καρπώνεται άλλο κόμμα

 

Η τεράστια λαϊκή δυσαρέσκεια για τη μεγάλη ληστεία-ακρίβεια του Ευρώ

 

Η εφιαλτική ανεργία και η εγκατάλειψη της ακριτικής Ελλάδας

 

Η ανεμπόδιστη αθλία επίθεση κατά της Εκκλησίας

 

Η ατολμία και εγκατάλειψη των εκατοντάδων χιλιάδων Πολυτέκνων που έχουν πρόβλημα επιβίωσης

 

Η μεγάλη και βαθιά ανάγκη για ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ

 

οδηγούν πολλούς σοβαρούς και ποιοτικούς ανθρώπους από Ελλάδα και εξωτερικό στη σκέψη για άμεση δημιουργία ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ που θα αναχαιτίσει τις σχεδιαζόμενες κινήσεις, θα αγκαλιάσει στοργικά τον απανταχού Ελληνισμό, με σοβαρή λειτουργία του ΣΑΕ, θα είναι ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΛΕΙΔΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ και ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, δυναμώνοντας τα σύνορα με πληθυσμό και έργα, ελευθερώνοντας τα Πανεπιστήμια για όλους και μετατρέποντας την ΠΑΙΔΕΙΑ σε ευλογία και όχι κατάρα, με ποιότητα, ανατροφή και γνώση ζωής, με ολιγομελή τμήματα και όχι με ολοήμερα «αμπάρια», στηρίζοντας την οικογένεια και την αστική, και λαϊκή τάξη, σε αγρό, βουνό, νησί και εργοστάσιο!

Ενδέχεται δε το υπό συζήτηση ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ να έχει από την πρώτη στιγμή αυτόματη, πολυάριθμη ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ…

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Noiazomai.agrino.org

Noiazomai.tripod.com

 

Σύνταξη ύλης

Noiazomai-news@lycos.com

 

Επικοινωνία

Noiazomai@msn.com

 

ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

ΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ  ... ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΚΟΠΙΑ»

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΧΗΓΩΝ - ΛΑΟΥ

   Όπως επανειλημμένως έχει αποκαλύψει το Νοιάζομαι εδώ και δύο χρόνια,  πίσω από την πλάτη της πληγωμένης Δημοκρατίας παίχτηκε το παιχνίδι του «ξεπουλήματος» της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας, με την εκχώρηση του Ελληνικού, ιστορικού και γεωγραφικού όρου «Μακεδονία» στα Σκόπια και τους ξένους υποστηρικτές τους!

 

 Πολλά πρωτοσέλιδά μας είχαν αφιερωθεί στη Μακεδονία και μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς μας, με αποτέλεσμα να ευαισθητοποιηθούν και ενημερωθούν πολλοί άνθρωποι, πολλοί Έλληνες στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, πολίτες, πολιτικοί ακόμα και Ιεράρχες!

 

ΣΧΕΔΙΟ (αναν)νίμιτς

   Μετά τις τελευταίες διαβο(υ)λεύσεις στον ΟΗΕ και την αναγνώριση των ΗΠΑ, δόθηκε η καλύτερη ευκαιρία για την αντιμακεδονική μερίδα να δώσει το τελευταίο χτύπημα, αφού προηγήθηκε η άνευ προηγουμένου επίθεση στην Εκκλησία ώστε «να μην έχει πρόσωπο στο λαό», υπέβαλε ο διαμεσολαβητής

Το ΟΧΙ τους είναι η Διαθήκη τους για τη Μακεδονία

ΕΚΚΛΗΣΗ

ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ

«Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει. Θα μας σώσει από τη βρώμα όπου κυλιούμαστε, θα μας σώσει από τη μετριότητα και από την ψοφιοσύνη, θα μας λυτρώσει από τον αισχρό τον ύπνο, θα μας ελευθερώσει. Αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε».

 

«Σε εσάς στρέφομαι, παιδιά του Ελληνισμού, αγαπημένα Ελληνόπουλα, και σας εξορκίζω  - αν έχετε να ξοδέψετε ενέργεια ας είναι και μέτρια, αν έχετε να κάψετε τίποτε περισσότερο από σπίθες απλές ενθουσιασμού -  μη λησμονείτε ποτέ το θάνατο του Παλικαριού, αλλά προ πάντων μη λησμονείτε τη ζωή του, τον ενθουσιασμό του δηλαδή και τη δύναμη και την τόλμη, μη λησμονείτε και την ιδέα που για εκείνη δούλεψε και υπόφερε, ούτε την πανώρια χώρα όπου εσκοτώθει, γιατί και η ιδέα εκείνη και η χώρα θέλουν πολλούς ακόμα Ήρωες»

περισσότερα

κ. Νίμιτς το σχέδιό του, ένα σχέδιο «Αννάν» όπου υιοθετείται η Σκοπιανική θέση περί «Μακεδονίας» και «Μακεδονικού Έθνους», με προτεινόμενη ονομασία «Δημοκρατία Μακεδονίας -  Σκόπια» ...

 

ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΛΑΘΟΣ

   Το όνομα αυτό που δυσκολεύονται να αποδεχθούν οι …Σκοπιανοί, ισοδυναμεί στην ουσία με το «Δημοκρατία Ελλάδας - Σκόπια», αφού η Μακεδονία, όπως και η Κρήτη π.χ. είναι ΕΛΛΑΔΑ!!!

 

   Ας αναλογιστούν λοιπόν όλοι, ότι οποιαδήποτε συναίνεση σε ονομασία ξένου κράτους με λέξη «Μακεδονία – Κρήτη – Θράκη – Αιγαίο κλπ» ισοδυναμεί με δόλια υπονόμευση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και εγκληματική υποθήκευση της πολιτισμικής, ιστορικής και οικονομικής συνέχειας του έθνους και του κράτους!!!

 

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ

   Το Νοιάζομαι, πρώτο και μοναδικό από την πρώτη στιγμή της πρότασης «Παπούλια» από την Κυβέρνηση, υπενθύμισε τον μη επαινετό ρόλο του κ. Παπούλια στο ζήτημα των Σκοπίων, ο οποίος είχε υπογράψει  την επαίσχυντη «Ενδιάμεση Συμφωνία με τα Σκόπια» η οποία επέτρεψε την παγίωση του ονόματος «Μακεδονία»

 

το οποίο ανενόχλητα χρησιμοποιούσαν οι Σκοπιανοί. Η Ενδιάμεση Συμφωνία είναι η υπεύθυνη για την αναγνώριση των Σκοπίων με όνομα «Μακεδονία» από τις ΗΠΑ, αφού ουδέποτε καταγγέλθηκε από Ελληνικής πλευράς η ασταμάτητη παραβίασή της από τους Σκοπιανούς…

 

   Τώρα που ακούστηκε η «σύγκληση του Συμβουλίου» υπό τον κ. Παπούλια, δένει η εικόνα!... Διότι το «Συμβούλιο» θα χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι, προκειμένου να εξοντωθεί τελείως η Μακεδονία και η βόρεια Ελλάδα!

 

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

   Όμως η απόφαση του 1992 των πολιτικών αρχηγών, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, διότι αποτελεί ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ πολιτικών και λαού, ιστορίας και πολιτικής, πολιτισμού και παγκόσμιου Ελληνισμού!

    Για να αλλάξει, εκτός των άλλων, πρέπει να φέρουν πίσω τον ΑΝΔΡΕΑ και τον γνήσιο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!

 

ΕΧΟΥΜΕ ΒΕΤΟ ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ;

   Αλλά από την άλλη, παρουσιάζεται και μια διχασμένη κυβέρνηση, που ενώ δημόσια ισχυρίζεται και προειδοποιεί δυναμικά ότι διαθέτει ΒΕΤΟ και θα μπλοκάρει την ένταξη των Σκοπίων, μετά από μερικούς μήνες, εμφανίζεται αγνώριστη, οπισθοδρομώντας πανικόβλητη, υποχωρώντας αναίτια, αποδεχόμενη θέση που ακόμα και ο Σημίτης θεωρεί χειρότερη και από το FYROM”!!!

παροιμίες >  Η Μακεδονία κι αν προδωθεί τη λεβεντιά την έχει!       ρητά > Κωστάκης /Γιωργάκης/Αλέκος/Αλέκα - Σκόπια

ΟΡΓΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ ΟΧΙ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΗΠΑ

Η Παμμακεδονική Ένωση των ΗΠΑ, αντιτίθεται δυναμικά στην απόφαση της κυβέρνησης  να αποδεχθεί την πρόταση που υπέβαλε ο ειδικός μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς για μετονομασία των Σκοπίων σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια».

 

«Υποστηρίζουμε, αναφέρει χαρακτηριστικά, την προσπάθειά της “πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας” να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και δεν διακατεχόμαστε από έχθρα προς τη χώρα αυτή ή προς τους κατοίκους της ή τη Διασπορά της. Μοναδική μας αντίρρηση – τονίζει η Παμμακεδονική - είναι η χρησιμοποίηση εκ μέρους της πΓΔΜ του ονόματος "Μακεδονία", το οποίο ανήκει στην ταυτότητά μας, πολιτιστική μας διαδρομή, ιστορία μας και κληρονομιά μας. Αυτή η απόφασή μας είναι αμετάκλητη».

 

   Το πολυπληθής Ομογενειακή Οργάνωση απαιτεί μάλιστα από την Αθήνα ν' αναλάβει πρωτοβουλίες και να λάβει σωστές αποφάσεις, ζητώντας συγκεκριμένα:

- Τη σύγκληση των πολιτικών αρχηγών στην οποία να εκπροσωπείται και η Παμμακεδονική!

- Ψήφισμα της ελληνικής Βουλής και,

- Δημοψήφισμα του ελληνικού λαού!

 

   Η Παμμακεδονική Ένωση προειδοποιεί ακόμη την κυβέρνηση ότι κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με την αλήθεια, την ιστορία και το φρόνημα του απανταχού Ελληνισμού!

 

   Στην ιστορική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «το όνομα “Μακεδονία” ακόμη και στην σλαβική του έκδοση, ή οποιοδήποτε παράγωγό του δεν είναι δυνατόν να απονεμηθεί στην πΓΔΜ από οποιαδήποτε κυβέρνηση, ή  οργανισμό επειδή απλώς δεν είναι δικό τους για να «το χαρίζουν»!

   Η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής καλεί τέλος την ελληνική κυβέρνηση να δηλώσει ευθαρσώς και  δίχως υπεκφυγές ότι η πρόταση-λύση "Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια" πλήττει βάναυσα την συνείδηση ενός ολοκλήρου έθνους και αφήνει την πολιτική ηγεσία της Ελλάδος έκθετη στα μάτια του Απανταχού Ελληνισμού και της Ιστορίας»!

 

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΟΧΙ  ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

            Ταυτόχρονα, το Ελληνο-Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση τους στην Παμμακεδονική Αμερικής η οποία, όπως αναφέρει, εκφράζει το σύνολο της ομογένειας της Αμερικής στο εθνικό μας θέμα, υιοθετώντας ταυτόχρονα και τις πάγιες θέσεις της Παν-Μακεδονικής Αμερικής στο ζήτημα των Σκοπίων. Ευχόμεθα, τονίζεται στην ανακοίνωση, ότι η ελληνική κυβέρνηση και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας να παραμείνουν σταθεροί στις θέσεις τους και να προσέλθουν στις επικείμενες διαπραγματεύσεις σεβόμενοι την ιστορία, την πολιτιστική μας κληρονομιά και ταυτότητα και το αίσθημα των απανταχού Ελλήνων».!

***

 

ΒΓΗΚΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΤΟΥ

 

   Όπως είχε δημοσιεύσει κατ΄ αποκλειστικότητα το Νοιάζομαι, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, φοβόταν εδώ και καιρό ότι ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΑΛΛΑ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ!!! Και όπως είχαμε τότε γράψει, πριν δύο φύλλα, ΤΟ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!

   Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, μάλιστα ενημέρωσε, δύο περίπου εβδομάδες πριν την πρόταση Νίμιτς, τον Παναγιώτατο, με προσωπική επιστολή, για την καταιγίδα που θα χτυπούσε άμεσα τη Μακεδονία μας, εξ αιτίας της υποχωρητικής πρόθεσης των Αθηνών!!!

 

   Τώρα, μετά τη δημοσιοποίηση των κυβερνητικών προθέσεων υπερενδοτισμού, ο Παναγιώτατος Ιεράρχης της Μακεδονικής Πρωτεύουσας, αυτή η λόγια και σοβαρή μορφή, κατέκρινε δημόσια τις εξελίξεις, τονίζοντας με νόημα ότι «αυτό που ήδη αναγγέλλεται περί της ονομασίας γεμίζει με πίκρα και απογοήτευση τους Ελληνες πολίτες»! (σ.σ. Περιμένουμε βέβαια κινητοποιήσεις, που θα έπρεπε να είχαν γίνει εξ αρχής, διότι όπως τόνισε το Νοιάζομαι, προς τους Ιεράρχες με επιστολές του, η κυβερνητική προσπάθεια για τη μη τέλεση συλλαλητηρίων, δεν είχε να κάνει με διευκολύνσεις χειρισμού προς τα έξω, αλλά με κινήσεις ενδοτισμού προς τα μέσα!!! ΤΩΡΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ!)

   Σημειώνουμε δε πως με σθένος ο Παναγιώτατος κατέκρινε την απαράδεκτη εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες για τον …Πάπα, την ώρα που προσπαθούν να κηδέψουν ζωντανή τη Μακεδονία μας!

ΟΧΙ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ

 

   Με δήλωσή του ο ανεξάρτητος Βουλευτής Στέλιος Παπαθεμελής αφού τονίζει την αμέτρητη υποχωρητικότητα και αδιαφορία των ελλαδικών κυβερνήσεων στο ζήτημα των Σκοπίων, υπενθυμίζει τις βαριές δηλώσεις-ντοκουμέντα των αειμνήστων Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου:

   “…Δυστυχώς εμείς από καιρό εκάναμε την υποχώρησή μας σημαία, εθνικό μας όραμα την σύνθετη ονομασία.

   Η πρόταση Νίμιτς δεν είναι καν σύνθετη ονομασία που μπορούσε να αποτελεί μια ενιαία αναγκαστικά προφερόμενη λέξη όπως π.χ. το «Σλαβομακεδονία» που αποσαφηνίζει και την εθνική τους καταγωγή.

   Στη νέα φάση της διαπραγμάτευσης που αρχίζει οφείλουμε, απαλλαγμένοι από τις δουλείες και τις δειλίες του πρόσφατου παρελθόντος, όλος ο πολιτικός κόσμος της χώρας να τιμήσουμε τις παρακαταθήκες των δύο κορυφαίων πολιτικών μας ανδρών, του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου.

 

   Του Κ. Καραμανλή (επιστολή προς τους ηγέτες ΕΟΚ 3/1/92):

   « Η Δημοκρατία αυτή δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα, είτε ιστορικό είτε εθνολογικό, να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία. Ιστορικό μεν γιατί οι Σλάβοι που αποτελούν την πλειοψηφία του σημερινού πληθυσμού της Δημοκρατίας αυτής εμφανίστηκαν στην ιστορία της περιοχής μόλις τον 6ο μ.Χ. αιώνα, δηλαδή 1.000 περίπου χρόνια μετά την εποχή που ο Μέγας Αλέξανδρος κατέστησε τη Μακεδονία σημαντικό τμήμα του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

   Και εθνολογικό γιατί ο πληθυσμός της Δημοκρατίας αυτής αποτελείται από Σλάβους, Αλβανούς, Αθίγγανους και άλλες εθνότητες, όλες βεβαίως σεβαστές, αλλά χωρίς καμία σχέση με τους Μακεδόνες».

 

   Του Α. Παπανδρέου (επιστολή προς αρχιεπ. Ιάκωβο 23/4/92):

   «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι ανυποχώρητος σε ό, τι αφορά τις προκλήσεις των Σκοπίων. Δεν πρόκειται να συναινέσω σε αναγνώριση de jure και de facto εφ΄ όσον το όνομα “Μακεδονία” χρησιμοποιηθεί με επιθετικό ή όχι (προσδιορισμό) στην ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων»”.

***

ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ

ΟΧΙ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

   «Η διεθνής κοινότητας δεν νοείται να αγνοεί ή να αδιαφορεί για την αδιαμφισβήτητη ιστορική αλήθεια και επιβάλλεται να εγγυάται και να υπερασπίζεται τη διεθνή πολιτική και δικαϊκή τάξη.

Η FYROM, συμπαθής γείτονας, εναντιούμενη στη λογική και στα προφανή, εμμένει στη διεκδίκηση ενός ονόματος που δεν της ανήκει.

Οι διαφαινόμενες εξελίξεις βρίσκουν αντίθετους όλους τους Έλληνες, που ενωμένοι και ψύχραιμοι οφείλουν να σταθούν στο πλευρό της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και να υπερασπιστούν τα Ελληνικά Δίκαια».

***

 

 

ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

 

 

 

ΨΗΦΙΣΤΕ

 

 

 

 

 

ΨΗΦΙΣΤΕ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗ > ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ > ΕΛΛΗΝΙΚΑ (WINDOWS)

 

ΨΗΦΙΣΤΕ

take my poll at:
htmlGEAR.com

ΨΗΦΙΣΤΕ

take my poll at:
htmlGEAR.com