ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ: ΝΕΕΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ!!!

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ;  ΝΑΙ  ή ΟΧΙ;  ΨΗΦΙΣΤΕ 

 

εφημερίδα 23

ΠΡ..ΦΥΛ. 22,  21 20, 19, 18, 17, 16,

 

Μάρτιος  2005 μ.Χ.

14, 13 12, 11, 10, 9, 8,

ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ              ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ              ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ              ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΝΕΑ            ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΕΟΚΑ – ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΄55-΄59

ΑΣΧΕΤΩΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΚΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ

ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, το ηλεκτρονικό ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ από όλο τον κόσμο, που οργανώνεται για να 

Έγιναν πολλοί και διάφοροι χειρισμοί, είναι φανερό, από διάφορες πλευρές, με έναν σκοπό, ίδιο για όλους: ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ! Πράγμα που είναι ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ!

Ανάμεσα στις ενέργειες που έγιναν εμπλέχθηκαν επίσημα ή ανεπίσημα, ολικώς ή μερικώς, Πολιτεία και Εκκλησία, επί προηγούμενης Κυβερνήσεως, που είναι βέβαιο και λογικό  ότι είχε το δικό της βαθμό εμπλοκής…

ΑΛΛΑ, ΕΑΝ ΧΑΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ, ασχέτως των περασμένων χειρισμών, Η ΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, που φάνηκε εξ΄ αρχής αμήχανη. ΚΑΙ κανείς δεν θα βρεθεί συνήγορός της, εάν χαθεί το Πατριαρχείο των ΑΓΙΩΝ ΤΟΠΩΝ! Ούτε ένας!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΩΡΑ ΓΙΑ ΛΟΓΙΚΗ

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

ΜΕΣΑ στη θύελλα που έχει ξεσπάσει, ας θυμηθούμε ότι ο Ειρηναίος είναι εκείνος που κατάφερε να κρατήσει το ΑΓΙΟ ΦΩΣ, την πρώτη του φορά ως Πατριάρχης, όταν του επιτέθηκε απρόσμενα ο Αρμένιος «Πατριάρχης» για να λάβει αυθαίρετα το ΑΓΙΟ ΦΩΣ και τα προνόμια της Ορθοδοξίας!

Επομένως αυτά τα χέρια ας μην τα καταδικάζουμε άκριτα, ακόμα και αν έχουν μερικούς λεκέδες, τι στιγμή που δεν ξέρουμε για το αν λερώθηκαν για το εθνικό συμφέρον ή όχι.

 

Δεύτερον ο ίδιος ο ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ομολόγησε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ότι «ο Ειρηναίος παρέλαβε χάος από τον Διόδωρο. Χρέη πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και πολλές μυστικές συμφωνίες» λόγω της γνωστής παρατεταμένης ασθένειας του Μακαριστού Πατριάρχη, προσθέτουμε εμείς…

 

Τρίτον ο ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ομολογεί ότι ΔΕΝ ΠΩΛΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, αλλά μισθώθηκε, πράγμα που σημαίνει ότι λάθος ή επίτηδες έγραψε η ισραηλινή εφημερίδα, προφανώς για να ρίξει λάδι στη φωτιά, επειδή ακριβώς το Ισραήλ δεν ήθελε τον Ειρηναίο και δεν είχε τίποτε, ούτε φτιαχτό, να τον εκβιάσει ή σε μοντέρνα γλώσσα να τον «πιέσει»…

 

20 Αρχιμανδρίτες των Αγίων Τόπων ζητούν την παραίτηση Ειρηναίου, πράγμα πρωτοφανές!!! Λείπουν όμως βαρύνουσες υπογραφές!

 

Μένει να αποδειχθεί εάν πωλήθηκαν κρίσιμα μεγέθη της περιουσίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου, με ποιο τίμημα και εάν αυτό το τίμημα βρίσκεται στα ταμεία του Πατριαρχείου, εάν όχι πού πήγε και ποιος είναι υπεύθυνος, πράγμα που αναμένουμε με το πόρισμα των στελεχών που έφτασαν στα Ιεροσόλυμα από την Ελλάδα!

 

Μέχρι τότε ο Ειρηναίος είναι ο Πατριάρχης, έχει το τεκμήριο αθωώτητος και δεν μπορεί κανένας να αποφασίζει άνευ στοιχείων την εξόντωση ή την καταδίκη του.

 

 Η ΕΝΟΤΗΤΑ και η καλή προαίρεση δεν έβλαψαν ποτέ το ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ. Αντιθέτως η φαγωμάρα και οι φατρίες το εξουδένωσαν!

Ας αναμένουμε… Και ο Θεός ας φυλάξει τους αθώους και ας βοηθήσει τους μετανοούντες. Αμήν!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Noiazomai.agrino.org

Noiazomai.tripod.com

 

Σύνταξη ύλης

Noiazomai-news@lycos.com

 

Επικοινωνία

Noiazomai@msn.com

 

ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

ΥΠΟΠΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΩΝ

   ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΟΙ

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;    -    ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ  ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΙΟΥΝΤΑΙ ΠΙΑ  ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ;  

   Εντελώς ανεμπόδιστοι κυκλοφορούν μέσα στην ίδια την Ελλάδα οι Σκοπιανοί, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία – ντοκουμέντο, που δείχνει ότι είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΜαΚεδονία» επάνω σε νταλίκα Διεθνών Μεταφορών, που καταγράφηκε από το Νοιάζομαι να κυκλοφορεί ανενόχλητη μέσα στην ίδια τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας! Μέσα στην ίδια την Ελλάδα, που υποτίθεται ότι δήθεν θέλει να πιέσει περί του ονόματος τα Σκόπια…

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Στο μακρινό παρελθόν, είχε αποφασιστεί να επικολλάται στα ελληνικά σύνορα, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΣΗΜΑ, όπου να αναγράφεται >

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!!!

ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΑΝ…

ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΝ ΗΓΟΡΑΖΕ!!!

Προσβλήθηκε ολόκληρος ο Ελληνισμός από την αναπάντητη πρόκληση Σρέντερ, να αποκαλεί τρεις φορές δημόσια «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» τα Σκόπια, μπροστά στο Μακεδόνα, Έλληνα Πρωθυπουργό, που άκουγε χωρίς να απαντήσει, αν και εγνώριζε λόγω των γερμανικών του, τι έλεγε ο  Καγκελάριος!!!

 

Χειρότερη δε εντύπωση δόθηκε από τις δικαιολογίες- κατόπιν εορτής - του Πρωθυπουργού, που ισχυρίσθηκε  ότι όλοι έτσι αποκαλούν τα Σκόπια!!!

Εμ, γι΄ αυτό τον εθέλουμε τον Πρωθυπουργό! Για να μιλά και όχι να σωπαίνει! Για να αντιδρά και όχι να καταπίνει!

ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ – ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙΣ!

πως η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ FYROM!

 

   Και πράγματι σε όποιο εισερχόμενο στην Ελλάδα όχημα υπήρχε  το «ΜΚ», επικολλούνταν δίπλα το ελληνικό αυτοκόλλητο, ως ελάχιστη ενέργεια εθνικής αξιοπρέπειας, αλλά και ελληνικής αποφασιστικότητας!

 

ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ;

  ΤΩΡΑ ακόμα και μεγάλα οχήματα TIR, ολόκληρες νταλίκες, κυκλοφορούν προκλητικά μέσα στην Ελλάδα, στην Εθνική Οδό, μέσα στη γνήσια Μακεδονία, προπαγανδίζοντας ανεμπόδιστα και ατιμώρητα, ότι δήθεν υπάρχει

 μια χώρα που λέγεται «ΜΚ», δηλαδή «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!!!

 

ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ;

   Υπάρχει εντολή κατάργησης του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟΥ; ΠΟΙΟΣ και ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ; ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ; ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ; ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΩΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ»;

ΠΟΙΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΞΩΘΕΙ ΣΕ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΠΙΕΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ; ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ; Τα γνωρίζει ο Πρωθυπουργός;

Ψηφίστε παρακάτω για τη Μακεδονία μας

παροιμίες > Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ …ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ…                 ρητά > ΒΑΣΙΚΟΣ …ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ…

ΣΤΡΑΒΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ – ΚΑΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

   Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, είναι ίσως η σημαντικότερη πνευμα-τική νίκη του λαού μας, κατά των πολυπλόκαμων αιρέσεων, που καταπολέμι-σαν πάντα και έως τώρα τις αγίες εικόνες, με στόχο να καταπολεμίσουν τα εικο-νιζόμενα αγία πρόσωπα, τη διδασκαλία, την αλήθεια και τον ορθό τρόπο πίστης και ζωής τους!

   Απώτερο στόχος, ήταν η διάλυση της Ορθοδοξίας και η κηδεμόνευση – εξόντωση του ορθόδοξου χριστιανικού έθνους, που στο κύριο μέρος του ήταν καθαρά ελληνικό εν Χριστώ έθνος! Η Ρωμιοσύνη!

   Επομένως η αναστήλωση των αγίων εικόνων, ήταν μετά από δεκαετίες, ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ! ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ! Ήταν με απλά λόγια «σα να πήραμε την Πόλη»!!!

   Και σε αυτή την τεράστια επέτειο, ο νέος Ανώτατος Άρχων της χώρας, αντί να αναφερθεί στο μεγάλο, παγκόσμιας σημασίας ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ, ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, αντί να αναφερθεί στη συντριβή της ασεβείας και τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας που έγινε δια φοβερών σημείων, θαυμάτων και θείων επεμβάσεων, όπως και του θείου μηνύματος που εστάλη στην τότε βασίλισσα Θεοδώρα, δια του Οσιοτάτου ασκητού Ησαϊα και των μεγάλων Αγίων Αρσακίου και Ιωαννικίου (που δια της προσευχής του ελευθερώθηκε ολόκληρο αιχμάλωτο στη Βουλγαρία τότε Ελληνικό Σύνταγμα!!!), αναφέρθηκε με μη χαρακτηρίσιμο τρόπο, στην ανάγκη διακριτών ρόλων Εκκλησίας – Πολιτείας… όταν η Εκκλησία είναι αυτή που διέσωσε και ανάστησε ολόκληρο το κράτος και το Έθνος αυτό!

   Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, διάλεξε ο νέος Πρόεδρος να «μαλώσει» την Εκκλησία; Σε ποιο σημείο παρέβη το ρόλο της; Σε ποια στιγμή της ολόφρεσκης θητείας του η Εκκλησία υπερέβη το ρόλο της; Πού θίχτηκε το πολίτευμα ή οι θεσμοί;

  Ο λαός δεν περίμενε τέτοια συμπεριφορά, σε τέτοια μάλιστα ξεχωριστή ημέρα από τον ΠΡΟΕΔΡΟ! Και νομίζουμε πως ούτε επιτρέπει τέτοιους τόνους, ο ενωτικός ρόλος που καλείται κατά το Σύνταγμα να παίξει!

   Και για τα δικά σας συμπεράσματα, δείτε ΕΔΩ το «μνημειώδες» κείμενο που εκφώνησε ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ την Κυριακή της Ορθοδοξίας!

   Αναρωτιέται δε κανείς μετά από όλα αυτά, αν πρέπει να τη μετονομάσουμε συμβολικά σε «ΚΥΡΙΑΚΗ της …ΑΧΑΡΙΣΤΙΑΣ»;

 ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

***

 

ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΟΧΥΡΟ ΜΕΤΑΞΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

 

  Στις αετίσιες κορυφογραμμές της Θράκης μας, εκεί που ακόμα και τώρα χωρά μόλις ένα αυτοκίνητο, λιγότερο από από τρία τέταρτα από την Κομοτηνή, σκαμμένο μέσα στο βουνό, στέκεται κρυμμένο ένα ολοζώντανο οχυρό, που ακόμα και τώρα κόβει την ανάσα του προσκυνητή της πατρίδας, καθώς αποτελεί θαύμα αρχιτεκτονικής, στρατηγικής και ανδρείας!

   Εκεί δόθηκε μια σκληρή μάχη με τα στρατεύματα του Χίτλερ, που αναγκάστηκαν με τεράστιες απώλειες, να χρησιμοποιήσουν στούκας, για να εξουδετερώσουν τους ατρόμητους Έλληνες! Σήμερα ένα κομμάτι του είναι ΜΟΥΣΕΙΟ και αφηγείται σιωπηλά την τιτάνια μάχη! Επισκεφτείτε το!

***

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

   «ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΡΜΟΥ» είναι ο τίτλος του νέου, γραπτού μηνύματος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ, που ανάμεσα στα άλλα τονίζει:

«Πίσω από το αίτημα του χωρισμού κρύβεται δυστυχώς η συστηματική προσπάθεια θρησκευτικού αποχρωματισμού του λαού μας, καθώς ορισμένοι έντονα ενοχλούνται από την ιστορική πρόσδεση των Ελλήνων στην Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση και ταυτότητα και μάλλον θεωρούν εμπόδιο την ελληνορθόδοξη ιδιοπροσωπία μας για την επιβολή της πολιτιστικής ισοπεδωτικής παγκοσμιοποιήσεως»

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

  ***

31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1994

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

2.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ

ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΚΕΙ!

Ο ΛΟΓΟΣ ΜΑΣ, ΙΣΧΥΕΙ!

ΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ! ΕΛΑ ΜΑΖΙ!

ΒΑΣΙΚΟ …ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

   «Το ιδιοκτησιακό καθεστώς, η οικονομική κατάσταση και τα μέσα χρηματοδότησης των μέσων ενημέρωσης πρέπει να γίνονται γνωστά, όπως νόμος ορίζει. Νόμος προβλέπει τα μέτρα και τους περιορισμούς που είναι αναγκαίοι για την πλήρη διασφάλιση της διαφάνειας και της πολυφωνίας στην ενημέρωση. Απαγορεύεται η συγκέντρωση του ελέγχου περισσότερων μέσων ενημέρωσης της αυτής ή άλλης μορφής. Απαγορεύεται ειδικότερα η συγκέντρωση περισσότερων του ενός ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης της αυτής μορφής, όπως νόμος ορίζει. Η ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης μέσων ενημέρωσης είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης που αναλαμβάνει έναντι του δημοσίου ή νομικού προσώπου του ευρύτερου δημοσίου τομέα την εκτέλεση έργων ή προμηθειών ή την παροχή υπηρεσιών. Η απαγόρευση του προηγουμένου εδαφίου καταλαμβάνει και κάθε είδους παρένθετα  πρόσωπα, όπως συζύγους, συγγενείς, οικονομικά εξαρτημένα άτομα ή εταιρείες. Νόμος ορίζει τις ειδικότερες ρυθμίσεις, τις κυρώσεις που μπορεί να φθάνουν μέχρι την ανάκληση της άδειας ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού και μέχρι την απαγόρευση σύναψης ή την ακύρωση της σχετικής σύμβασης, καθώς και τους τρόπους ελέγχου και τις εγγυήσεις αποτροπής των καταστρατηγήσεων των προηγούμενων εδαφίων».

 Ψηφίστε παρακάτω για το ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ

***

Ο ΜΙΚΗΣ ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΤΖΑΚ ΛΑΝΓΚ

 

«Αγαπητέ μου Τζακ,

είχες την ευγενή καλωσύνη να μου ζητήσεις να συνυπογράψω μαζί με άλλους Ευρωπαίους πνευματικούς λειτουργούς κοινή έκκληση για την υπερψήφιση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, πράγμα που έκανα ευχαρίστως.

 

Πλην όμως, όπως ίσως γνωρίζεις, η χώρα μου δέχεται αυτή τη στιγμή μια πρωτοφανή επίθεση εκ μέρους της Κομισιόν με στόχο την αλλαγή του άρθρου 14 του Ελληνικού Συντάγματος, γεγονός νομίζω πρωτοφανές στην έως σήμερα πρακτική της Ευρώπης απέναντι στους εταίρους της.

 

Η σύγκρουση έχει λάβει πλέον για μας εδώ εθνικό χαρακτήρα με απρόβλεπτες συνέπειες για τη στάση όλο και περισσότερων συμπατριωτών μου που αισθάνονται βαθειά προσβεβλημένοι από την επίθεση αυτή.

 

Το ίδιο αισθάνομαι κι εγώ, που όπως γνωρίζεις, υπήρξα εξ αρχής υπέρ της Ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας. Επομένως μου είναι αδύνατον να προσυπογράψω ένα Σύνταγμα μέσα στο οποίο δεν τονίζεται ρητώς και κατηγορηματικώς ότι όλα τα άρθρα των Εθνικών Συνταγμάτων τα συναφή με ύψιστα κοινωνικά αγαθά -όπως συμβαίνει στην περίπτωση του άρθρου 14- είναι αδιαπραγμάτευτα και υπερέχουν κάθε σχετικής Ευρωπαϊκής νομολογίας και πρακτικής.

 

Το άρθρο 14 του Ελληνικού Συντάγματος επιδιώκει την προστασία από τις δυνάμεις της διαπλοκής με τον πλήρη διαχωρισμό ανάμεσα στην Ιδιοκτησία των ΜΜΕ και εκείνη των Εταιριών που αναλαμβάνουν δημόσια έργα.

 

Όπως γνωρίζεις, η διαπλοκή και η διαφθορά στην οποία αυτή αναπόφευκτα οδηγεί, είναι πραγματικές μάστιγες της σημερινής δημόσιας ζωής και φθάνω μέχρι του σημείου να πως ότι αλλοιώνουν την ίδια την ουσία του δημοκρατικού πολιτεύματος, για την εδραίωση του οποίου ο Ελληνικός Λαός έκανε τόσες θυσίες.

 

Επομένως ζητώ με αληθινή λύπη την απόσυρση της υπογραφής μου.

 

Φιλικότατα,

Μίκης Θεοδωράκης»

 

 

ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

 

ΨΗΦΙΣΤΕ

 

 

 

 

 

 

 

ΨΗΦΙΣΤΕ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗ > ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ > ΕΛΛΗΝΙΚΑ (WINDOWS)

 

ΨΗΦΙΣΤΕ

take my poll at:
htmlGEAR.com

ΨΗΦΙΣΤΕ

take my poll at:
htmlGEAR.com