ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ:  ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ!!!

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ  - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΓΙΑ THN ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ

 

εφημερίδα 20

ΠΡΟΗΓ. ΦΥΛ. 19, 18, 17, 16,

NOIAZOMAI

 

Φεβρουάριος 2005 μ.Χ.

14, 13 12, 11, 10, 9, 8,

ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ              ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ              ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ              ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΝΕΑ            ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΡΟΒΑΛΑΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΜΜΕ!

Ο ΛΑΟΣ  ΣΤΗΡΙΖΕΙ  ΤΟΝ  ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ!

Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ;

 

   Λίγο καιρό πριν, όταν ακούστηκαν τα αποφασιστικά λόγια του Πρωθυπουργού για τους «5» μεγαλοεκδότες που εξεδίδουν το έθνος, την πατρίδα, την παιδεία, τις ιδέες και τις αξίες του λαούς μας, η ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ακούστηκε πως θα παλέψει με κάθε μέσο… με λύσσα, με νύχια και με δόντια και με …λάσπη…

 

 

«Περιμένω προσωπική επίθεση…»

   Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής – όπως γράφηκε κατά κόρον -  είπε σε στενούς συνεργάτες τους μετά το νομοσχέδιο για το Βασικό Μέτοχο, ότι περιμένει μεγάλη και ομαδική επίθεση από τους διαπλεκόμενους και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο, με τόνους λάσπης!!!

 

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ!

   Αντί λοιπόν να σημειωθεί η μεγάλη λασποεπίθεση κατά του Πρωθυπουργού, εκδηλώθηκε πρώτα επίθεση κατά των κιόνων της κοινωνίας, ήτοι κατά της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και κατά της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!!!

 

   Πρώτα πρέπει να κλονιστεί η κοινή γνώμη, να πάψει να πιστεύει στους θεσμούς, ώστε να καταρρεύσει εύκολα και ο εκάστοτε Πρωθυπουργός και ο κάθε Υπουργός και ο κάθε τίμιος άνθρωπος, που δεν κάνει τα χατίρια των σεσαπησμένων!!!

 

   Μοιάζει δηλαδή, τώρα στις τελευταίες ώρες των μεγαλεμπόρων του Έθνους, που ελέγχουν, χιλιάδες φουκαράδες, λεφτάδες και αργυριογράφους, μοιάζει σαν να εξαπέλυσαν την τρομερή εντολή «γκρεμίστε το σύμπαν! Εάν είναι να πέσουμε, θα τους γκρεμίσουμε πρώτα όλους»!!!

 

 

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

     Η διαλποκή, χρησιμο-ποιεί τη διαβολή, προκειμένου να επιστρέφει προς τα πίσω όλα τα βέλη που δέχεται!

 

   Ας θυμηθούμε προ καιρού, πώς χρησιμο-ποιήθηκαν τα «περι ατασθαλειών & σκανδάλων στις προμή-θειες των Ενόπλων Δυνάμεων» για να κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο μεγάλο θεσμό των Ενόπλων Δυνάμεων!!!

 

ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ!!!

   «Ποιόν θεσμό εμπιστεύεστε σήμερα»

    Οι εμπλεκόμενοι γνώριζαν τις δημοσκοπήσεις - που ήταν πάντα οι ίδιες - όσον αφορά το ερώτημα «ποιο θεσμό εμπιστεύεστε περισσότερο σήμερα;»

    Και οι απαντήσεις ήταν άκρως ανησυχητικές για τα συμφέροντά τους:

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

   Είναι λοιπόν τυχαίο που αυτούς ακριβώς τους θεσμούς πολεμούν με λύσσα οι εμπλεκόμενοι, προκειμένου να φθείρουν  και να διαλύσουν την εικόνα τους στην κοινή γνώμη, ώστε να επιβάλλουν το δικό τους «οικονομικο-πολιτικό-κοινωνικό σύστημα»;

 

 

ΟΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

   Η απήχηση της Εκκλησίας, αναβαθμίστηκε στα μάτια των πάντων, εχθρών και φίλων, στο πρόσωπο, τη δράση και την ψυχή του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος είπε το μεγαλύτερο ΟΧΙ στη διαπλοκή, όταν αρνήθηκε με τεράστιο προσωπικό κόστος να παίξει το παιχνίδι των δυνατών, που θέλαν την κατάργηση της ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ από τις ταυτότητες (άκουσον άκουσον), τον παντελή δηλαδή αφανισμό της Ρωμιοσύνης, ώστε να προσφέρουν τη νέα θρησκεία των Ριάλιτι, του χρήματος, του τζόγου, του «χρηματιστηρίου»  και του σεξ, με αμέτρητα δις κερδών και τους νέους «θεούς» τους ελεγχόμενους πολιτικούς αχυράνθρωπους, που προωθούνταν και θα προωθούνταν από εντεταλμένους δημοσιογράφους, των δικών τους Μέσων!!!

 

 

3.000.000 εκκρεμότητες

   Σημειώστε δε, ότι εκκρεμεί η τελική  νίκη των ηθικών δυνάμεων, η ανατροπή της διαγραφής του θρησκεύματος και η υιοθέτηση της προαιρετικής αναγραφής, με την εντολή 3.000.000 και πλέον υπογραφών!!!

   ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι ο απερχόμενος  Πρόεδρος Στεφανόπουλος τότε, πίκρανε τον Αρχιεπίσκοπο, κατά τρόπο απρεπέστατο και πίκρανε  και τη Δημοκρατία των 3.000.000 πολιτών…

   Ο Στεφανόπουλος όπως όλοι διαπίστωσαν  τύγχανε συνεχώς μεγάλης υποστηρίξεως από τα ΜΜΕ, από τη στιγμή που είχε προταθεί ως Πρόεδρος, ενώ μέχρι τότε ήταν ο θαμμένος πολιτικός από τα ίδια ΜΜΕ…

 

 

Γυάλινος κόσμος, ψεύτικος, δημοσιογραφικά πλασμένος

  Δεν δίνει κανείς άλλοθι, ούτε στη Διαπλοκή, ούτε στη Σαπίλα, ούτε στους ενόχους και αναξίους και διεφθαρμένους, όπου και εάν βρίσκονται, ό,τι στολή και εάν φορούν.

  

  Ταυτόχρονα δεν θα δώσει κανείς άλλοθι και σε εκείνους που τώρα έχουν – πιθανώς για ολίγο – στα χέρια τους το νυστέρι της πολιτικής, δικαστικής και εκκλησιαστικής κάθαρσης.

   ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑ! ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. Ο τολμών νικά! Η Λερναία Ύδρα νικιέται! Ή τώρα ή ποτέ…

 

  

ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

   Ο ολικός πόλεμος που εξαπολύθηκε ήδη φανερά κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος, πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα με τη δημιουργία του ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ με μετόχους όλο το λαό.

   Επίσης να αξιοποιηθεί ο δημοσιογραφικά και υποστηρικτικά  ο «ανάπηρος» Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας, ώστε να υπερασπιστεί τις αξίες, την ιστορία και τις άγιες ρίζες του Έθνους και να απαντήσει κατάλληλα στους πολεμίους, ενημερώνοντας από τη μια και εκπέμποντας εκείνη την παλιά πνευματικότητα από την άλλη.

 

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ  ΕΚΔΟΣΗ

 

Noiazomai.agrino.org

 

Noiazomai.tripod.com

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Noiazomai@msn.com

 

ΣΥΝΤΑΞΗ ΥΛΗΣ

Noiazomai-news@lycos.com

ΤΑ ΜΜΕ που σάπισαν την κοινωνία, αιτούνται …κάθαρση!!!

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ!

 Στώμεν καλώς! Στώμεν μετά φόβου Θεού, με πίστη και αγάπη στο Θεό μας και στην Εκκλησία του!

  Ας σταθούμε καλά, πιστοί στη θέση μας, στην Εκκλησία του Χριστού μας, μπροστά στο Άγιο Δισκοπότηρο του Σώματος και Αίματός Του, μπροστά στην Άγια Εικόνα Του, στην αγνή και γλυκύτατη μορφή Του!

  Ας σταθούμε στέρεα, ασάλευτοι στους αληθινούς και ψεύτικους ανέμους, που εξαπολύει ο Εχθρός μας, που έρχεται σαν Αντί-χριστός, αντί του Χριστού ερχόμενος, ως λύκος πονηρός, ως άγγελος «φωτός», ως «τέλειος» «σωτήρας» της «κάθαρσης», αφού προηγουμένως έχει δημιουργήσει εσωτερικώς τα σκάνδαλα, ώστε να τα εξαπολύσει ύστερα εναντίον του οχυρού της Εκκλησίας!!!

 

  «Είναι αδύνατον να μην έρθουν τα σκάνδαλα, αλλοίμονον όμως εις εκείνον, δια του οποίου έρχονται…» (Κατά Λουκάν 17), είπε για να μας προετοιμάσει ο Κύριός μας, ώστε να μην κλονιστούμε, αλλά να ταχύνουμε τον αγώνα, το βήμα και την προσευχή μας και να προσέξουμε τα παιδιά και την παιδεία μας, διότι μέσα από τα παιδιά αυτά θα βγουν και οι άγιοι και οι δίκαιοι και οι καλοί Ιερείς και οι καλοί Δικαστές και οι καλοί Ιατροί και οι καλοί Πολιτικοί  και οι  καλοί Αξιωματικοί και οι καλοί Δάσκαλοι και οι καλές Μητέρες και οι αγωνιστές Δημοσιογράφοι και οι καλοί Εκδότες και οι   καλοί και ωφέλιμοι Συγγραφείς!!!

«Είναι αδύνατον να μη έλθουν τα σκάνδαλα…»

Κατά Λουκάν 17

«ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ»

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΝΘΙΜΟΥ

Ευθεία συμπαράσταση προς τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο εξέφρασε Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, μιλώντας στον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Φωτίου στη Θεσσαλονίκη.

  «Φοβούμαι ότι στο στόχαστρο όλων αυτών είναι ο Αρχιεπίσκοπος» είπε κατασυγκινώντας τον κατάμεστο Ιερό Ναό ο Παναγιώτατος,

  

εκδηλώνοντας με αυτό τον ευθύ, άμεσο και ανδρείο τρόπο, την ολόπλευρη και ολόψυχη στήριξή του στον Μακαριώτατο κ.κ. Χριστόδουλο!

Ο Παναγιώτατος Θεσσαλονίκης έβαλε το ζήτημα σε νέο πλαίσιο, πνευματικό και μίλησε για τη διόρθωση και θεραπεία των αμαρτανόντων και όχι για την εξουθένωση και τη διαπόμπευσή τους, λέγοντας πως «δεν διορθώνονται αυτά με τη δημοσιοποίηση που γίνεται κατά τέτοιο τρόπο. Διορθώνονται με τη την ανθρώπινη Δικαιοσύνη και με Πνευματικά μέτρα»!

ΘΕΣΕΙΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ για διαχωρισμό της Εκκλησίας από το Κράτος, δηλαδή για νομική εξόντωση της Ορθοδοξίας και της έννοιας του Έθνους;

  Αλλά δυστυχώς η Παιδεία μας έχει προκαθοριστεί από τα πρότυπα ζωής που εισήγαγαν οι εταιρείες και τα Μέσα των μεγαλεμπόρων των εθνών, οι οποίοι άλλοι από άγνοια, άλλοι από συμφέρον και άλλοι από καθαρό μένος, πολεμούν την Ορθοδοξία, την Πατρίδα, την Ηθική, τις Αξίες, υποσκάπτοντας σε βαθμό κακουργήματος τα θεμέλια και τις κολώνες της Κοινωνίας!

 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ και ΙΟΥΔΕΣ

   Σκανδαλίζονται όσοι είναι μακριά από το πνεύμα της Ορθοδοξίας, όσοι ξεχνούν ότι δίπλα στο Χριστό υπάρχει και ο Ιούδας, ότι η Ορθοδοξία είναι ένας ασταμάτητος πόλεμος λογισμών, που άλλοι πέφτουν, μετανοούν και σηκώνονται πάλι, όπως οι τραυματίες εν καιρώ   πολέμου και άλλοι υποκύπτουν οριστικά, διότι νεκρώνεται η συνείδησή τους και δεν λαμβάνουν πια προειδοποιήσεις συναγερμού από τον εσωτερικό τους κόσμο, χάνουν την επαφή με την πηγή κάθε αγαθότητος και γίνονται υποχείρια των παθών τους.

   Ωστόσο ακόμη και μερικοί από αυτούς ή καλύτερα από εμάς συνέρχονται, όπως η 

πόρνη και ο ληστής, που εάν είχαν διαπομπευθεί τηλεοπτικά στην εποχή μας, δεν γνωρίζουμε εάν θα είχαν το κουράγιο να πάρουν τον ευλογημένο δρόμο της μεταστροφής και επιστροφής. Τον δρόμο της συγχώρησης, διότι όλοι είμαστε αμαρτωλοί…

 

Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

  Όλοι οι καλοπροαίρετοι Χριστιανοί, βλέπουν τι πόλεμος γίνεται και πόσο έντεχνα μετατοπίζεται αυτός ο πόλεμος εναντίον του Αρχιεπισκόπου, προσπαθώντας να αμαυρώσουν κάθε του κίνηση, ακόμα και αυτή την πνευματική του πατρότητα και το φιλάνθρωπο ενδιάφερον!

   Όμως ταυτόχρονα τώρα, όλος ο λαός στηρίζει ακόμα πιο δυνατά τον Αρχιεπίσκοπό του, που ελεύθερα και δημοκρατικά και ανεξάρτητα από άλλες εξουσίες ή παρεξουσίες, εκλέχθηκε στην κορυφή της Εκκλησίας της Ελλάδος!

 

ΤΑ ΜΜΕ

   Και το αστείο της υπόθεσης; Ότι αυτά τα ίδια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που σάπισαν τελείως την κοινωνία, έχουν τέτοιο θράσος που ζητούν τώρα …κάθαρση!   

   Αλλά σε ποιους ανήκουν τα ΜΜΕ;

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

- Ε, ρε μανούλα μου τι μας περίμενε!

Πού να το ξέρουμε οι έρμοι…

 

Πού να το ξέρουμε ότι Ρωμιοί, θα τυραννάν χειρότερα κι από τους Τούρκους την Εκκλησιά μας!

 

Πού να το ξέρουμε μανούλα μου! Ότι θα έφευγε απ΄ το Σεράι ο Μεμέτης και θα ΄ρχόταν τα ΜεΜέτια; Τα Μέσα λέει Μαζικής Εξολόθρευσης; Σαν τα Τάγματα των Γενίτσαρων… Φύλαγε μας Παναΐτσα μ΄…

ΕΞΕΠΛΗΞΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ

 ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ

 

ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ  ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

   Αφότου δημοσιοποιήθηκε το προηγούμενο φύλλο του Νοιάζομαι, οι Τούρκοι έκαναν τα πάντα, λες και ήθελαν να το επαληθεύσουν οπωσδήποτε!!!

 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ

  Εξαπέλυσαν λοιπόν το πρώτο τουρκικό τσουνάμι τους στο Αιγαίο – όπως ακριβώς γράψαμε -  αφού στις:

13 Ιανουαρίου 2005 δύο τουρκικές κανονιοφόροι και ένα αντιτορπιλικό του Πολεμικού τους Ναυτικού (!), προσέγγισαν και παρέμειναν παράνομα κοντά στην ελληνική βραχονησίδα Ζουράφα, ανατολικά της Σαμοθράκης, κλιμακώνοντας τις προκλήσεις σε όλο το Αιγαίο, στη γραμμή Θράκη – Δωδεκάνησα, δικαιώνοντας απόλυτα τις επισημάνσεις του Νοιάζομαι! Η τεράστια πρόσκληση αποκαλύφθηκε σχεδόν μια εβδομάδα μετά…

 

15 Ιανουαρίου 2005 τουρκική ακταιωρός μένει προκλητικά αγκυροβολημένη εντός των χωρικών μας υδάτων στα ΥΜΙΑ για σχεδόν τρεις ολόκληρες ώρες!!!

 

17 Ιανουαρίου 2005 δύο τουρκικά ελικόπτερα εμπλέκονται «πειρατικά» και επικίνδυνα σε εξέλιξη ελληνικής έρευνας και διάσωσης ναυαγών κοντά στα Ψαρά, ώστε να υφαρπάξουν την πρωτοβουλία στο Αιγαίο μας, στέλνοντας στο βυθό έναν άτυχο – ο Θεός να τον αναπαύσει – ναυαγό!!!

 

Η Τουρκία υποστήριξε επίσης ΕΠΙΣΗΜΑ ότι τα ελληνικά σκάφη του λιμενικού μας ήταν παρανόμως στα «τουρκικά ύδατα των ΥΜΙΩΝ» (!!!) και ότι η περιοχή έρευνας και διάσωσης των ΨΑΡΩΝ ανήκει «στη ζώνη αρμοδιότητας της Τουρκίας»!!!

 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ

   Όποιος νομίζει ότι η Τουρκία ξεθύμανε, κάνει τεράστιο λάθος. Θα ακολουθήσουν προφανώς απανωτά τσουνάμι στο Αιγαίο και όχι μόνο στην ακριτική γραμμή, αλλά οι προκλήσεις θα περιλάβουν πιθανώς και το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, όπου δεσπόζει η βραχονησίδα ΧΤΑΠΟΔΙΑ!!!

   Ακολουθεί επίσης μπαράζ εμπλοκών στον αέρα και έξοδος Τουρκικού Στόλου που θα εγκλωβίσει ελληνικά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες!!!

   ΣΤΟΧΟΣ η διαίρεση του Αιγαίου, η μετακίνηση των συνόρων και η εκμετάλλευση των τεραστίων υποθαλάσσιων κοιτασμάτων πετρελαίου, που θα αρκούσαν για να αναπνεύσει για πάντα ο φτωχός και τυραννισμένος λαός μας.

 

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ

ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

   Επειδή η κατάσταση στη γραμμή Θράκη – Αιγαίο – Κύπρος είναι στην πιο κρίσιμη φάση της από το 1974(!!!), λόγω της επικείμενης «τελικής αναμέτρησης» υπό την προθεσμία της 3ης Οκτωβρίου 2005, είναι αξιοπερίεργο το πώς τα ΜΜΕ «βγάζουν» τώρα ξαφνικά υπαρκτά ή όχι σκάνδαλα, τα οποία είχαν από καιρό ή και χρόνια στα χέρια τους!!!

   Ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα ΜΕΙΖΟΝΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, που είναι καθοριστικά για το αύριο και του Έθνους και του καθενός πολίτη, είναι …εφιαλτικός!!!

 

ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

   Θεωρούμε τόσο κρίσιμες τις εξελίξεις που έρχονται, ώστε κρίνεται αναγκαία η ενημέρωση των Ελλαδιτών και Κυπρίων μαθητών του Λυκείου (τουλάχιστον), διότι είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι αυριανοί πολίτες, που πλέουν σε πελάγη τελείας και επικίνδυνης αγνοίας, η οποία τους προξενεί αναγκαστική αδιαφορία και αποπροσανατολισμό…

   Είμαστε βέβαιοι ότι οι ευαίσθητοι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας κ. Σπηλιωτόπουλος και Εθνικής Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου Κουτσίκου & Καλός, θα βρουν έναν κατάλληλο, ουσιαστικό και άξιο της ιστορίας μας τρόπο για να βάλουν το μάθημα Διεθνούς Δικαίου και Εθνικών Θεμάτων, υπό τη μορφή έστω σεμιναρίων, στα οποία θα μπορούσαν να ειδικευτούν και εθελοντές Εκπαιδευτικοί.

   Διότι ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ, ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΗ!!!

 

       Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ!
      Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο απερχόμενος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής  Άμυνας  Στρατηγός Γεώργιος Αντωνακόπουλος, σε ερώτηση - τοποθέτηση για το ότι στην εποχή μας δεν υπάρχει το ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής Ελλάδος Τουρκίας, απαντά:

 « …Με δεδομένη τη διαρκή αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας από την τουρκική πλευρά, δεν μπορώ να ασπαστώ αυτή την άποψη. Για μένα, γνώμονα όλων των δράσεων και ενεργειών μας πρέπει να αποτελεί η γνωστή ρήση “όποιος επιθυμεί ειρήνη, προετοιμάζεται για πόλεμο”»!!!

 

***

ΤΟ DNA ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
«ΚΟΛΟΜΒΟΥ» ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;

 

   Ο Χριστοφόρος, ο μεγάλος θαλασσοπόρος με ισχυρούς δεσμούς στη Χίο, ήταν άραγε ο Γενουάτης υφαντής, όπως λέει το κακοφτιαγμένο «παραμύθι»;

  Και πώς ένας υφαντής, βρίσκεται ξαφνικά με τέτοιες ογκώδεις και εξειδικευμένες ναυτικές, αστρονομικές και γεωγραφικές γνώσεις, ώστε να τον εμπιστευτούν οι ισχυροί βασιλείς Φερδινάνδος και Ισαβέλλα;

  Γιατί ο ίδιος έγραφε πως «δεν είμαι ο πρώτος Ναύαρχος στην οικογένειά μου»…

  Γιατί το επώνυμό του δεν ήταν Colombo αλλά Colon;

  Τι σχέση είχε με τον τρομερό διώκτη των τουρκικών πλοίων μετά την Άλωση, Γεώργιο Δισύπατο Παλαιολόγο, που κατέφυγε  στο Γαλλικό Ναυτικό, ως Ναύαρχος, φέρων το επίθετο Colon; Διότι ο γιος του Χριστοφόρου, ο Φερδινάρδος, ομολογούσε ότι τη ναυτική τέχνη ο πατέρας του την είχε μάθει πλάι στον  Colon, με τον οποίο ήταν συγγενής!

  Και τέλος, γιατί υπέγραφε βυζαντινά ο Χριστοφόρος με το ΧΜΥ, που σημαίνει Χριστός Μεθ΄ Υμών; Γιατί υπέγραφε – εν καιρώ Ιεράς Εξετάσεως - με το ελληνικό κωδικό Χρο και όχι Christ και μάλιστα η υπογραφή του ήταν η ετυμολογία του ονόματος ΧριστόΦέρειν – ΧριστοΦόρος;

   Αυτά ίσως απαντηθούν οριστικά με την έρευνα του DNA του Χριστοφόρου, που λέγεται πως είναι θαμμένος στη Δομινικανή Δημοκρατία και ήδη ερευνητές έχουν πάρει άδεια εκταφής και ανάλυσης DNA!

   Κάτι τέτοια θα έπρεπε να τα παρακολουθούμε από πολύ κοντά και να συμμετέχουμε! Η κατάρρευση του Κράτους μας στα 1453, μας άφησε σε μαύρα σκοτάδια, που οφείλουμε να φωτίσουμε, για να φωτιστούμε!

Πηγή: «Οι Έλληνες της Ισπανίας»

Δημήτρη Αλεξάνδρου

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

77% ΥΠΕΡ του ΒΕΤΟ

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

   Η μεγάλη πλειοψηφία της διαδικτυακής γνώμης που πήρε μέρος στην καταγραφή του Νοιάζομαι, υποστηρίζει σε ποσοστό 77%, ότι Ελλάδα και Κύπρος έπρεπε να είχαν βάλει ΒΕΤΟ στο Συμβούλιο Κορυφής της 17ης Δεκεμβρίου, όπου αποφασίστηκε η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, χωρίς αναγνώριση της Κύπρου, χωρίς δέσμευση απομάκρυνσης των κατοχικών στρατευμάτων, χωρίς αναγνώριση των ελληνικών συνόρων στο Αιγαίο και της κυριότητας των ελληνικών βραχονησίδων!!!

***

17η Δεκεμβρίου

ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑΣ

του Παναγιώτη Ήφαιστου

Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών, Πάντειον Πανεπιστήμιο

 

  Αναπόδραστα η Ελλάδα θα πληρώσει το τίμημα της επιπολαιότητας πολλών στοχαστών, πολιτικών και πολιτών. Ουκ ολίγοι εξ αυτών στο όνομα ποικιλόχρωμων ιδεολογημάτων και θεωρημάτων υπονόμευσαν μεθοδικά την ελληνική αποτρεπτική στρατηγική και με απύθμενη ανευθυνότητα στήριξαν τους καθοδηγούμενους από το  Λονδίνο γραφειοκράτες του ΟΗΕ να προτείνουν την κατάργηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας στην Κύπρο. Τους τελευταίους μήνες κανείς επίσης δεν στοχάστηκε τα συμφέροντα της Ελλάδας στην Κύπρο και στην Ευρώπη για να οριοθετήσει μια κόκκινη γραμμή όρων και προϋποθέσεων πέραν των οποίων θα έπρεπε να θεωρείται αδιανόητη η έναρξη διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ.

        Όσο αφορά τους κύπριους, μελλοντικά θα πληρώσουν το μεγαλύτερο τίμημα αν τρεις δεκαετίες μετά την εισβολή δεν φροντίσουν να διακηρύξουν το αυτονόητο στις διακρατικές σχέσεις, ότι δηλαδή δεν επιτρέπουν σε κανένα να αποφασίζει εκ μέρους τους. Απαιτείται, ακριβώς, να οριοθετήσουν νέους προσανατολισμούς, να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους και να απορρίψουν τελεσίδικα και οριστικά την αυθάδη αξίωση κάποιων να ορίζουν το εσωτερικό καθεστώς της κυρίαρχης Πολιτείας τους.. Πρωτοβουλίες από τον ΟΗΕ ή την ΕΕ για παράδειγμα, δεν μπορεί να υπάρξουν ξανά αν δεν εντάσσονται σε μια σχέση εντολέα – εντολοδόχου όπου η Κυπριακή Δημοκρατία θα οριοθετεί αποδεκτές και μη αποδεκτές διαμεσολαβήσεις. Αυτό επιτάσσει το διεθνές δίκαιο, οι πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, το πολιτικό κεκτημένο της ΕΕ, η λογική αλλά και η καθημερινή διακρατική πρακτική.

   

 

***

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο «ΑΪΝΣΤΑΪΝ» ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ

   Κύριε Πρόεδρε, εκλεχθήκατε με 279 ψήφους των δύο μεγάλων κομμάτων και συγκεντρώνεται την εκτίμηση φίλων και αντιπάλων.

   Ωστόσο μη λησμονήσετε ποτέ ότι η Δημοκρατία του Λαού μας είναι ο «θρόνος» σας και το καθήκον σας!  

   Ποτέ μη θεωρήσετε τον εαυτό σας υπόχρεο σε πρόσωπα, κόμματα ή ιδεολογίες! Αλλά να θεωρείται τον εαυτό σας υπόχρεο στην Ιστορία, την Πίστη, τις Αξίες, τη Γλώσσα και τον μεγάλο Ελληνικό Πολιτισμό!

    Κύριε Πρόεδρε, ως τέλειος γνώστης του Διεθνούς Δικαίου, ως επιτυχημένος χειριστής σκληρών κρίσεων, προφυλάξτε την άγνοια του λαού μας, από κάθε είδους παγίδα εσωτερικής ή εξωτερικής εξύφανσης, από κάθε εγκλωβισμό σε ψευδοδιλλήματα, από κάθε υποχώρηση, συνέπεια της οποίας θα είναι η οριστική υποταγή των ατόμων, η τελική υποδούλωση των συνειδήσεων και ιδίως της εθνικής συνειδήσεως…

   Σταθείτε ψηλά, έχοντας ως πρότυπο όχι τον απερχόμενο Ελλαδίτη Πρόεδρο, αλλά τον Πρόεδρο της μαρτυρικής Κύπρου!

   Ετοιμάστε κύριε Πρόεδρε τα ΟΧΙ σας από τώρα, επειδή γρήγορα θα σας κυκλώσουν τα ΝΑΙ. Ίσως μάλιστα να άρχισαν κιόλας, από τα πρώτα λόγια της Προέδρου της Βουλής που σας μίλησε για …περιορισμό των εθνικών συνόρων…

   ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

***

ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

ΓΕΡΜΑΝΟΣ   ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ

ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

ΕΛΛΑΔΑ, Γερμανική κατοχή. Ένα σαμποτάζ της Αντίστασης κοντά στα Φιλιατρά, γίνεται αφορμή να διαταχθούν τρομερά αντίποινα, με δολοφονία των προκρίτων, αιχμαλωσία 1.500 κατοίκων, εγκλεισμός σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία και πυρπόληση και αφανισμό των Φιλιατρών στην Πελοπόννησο!!!

   Η Γερμανική Διαταγή μαθαίνεται από τον τότε Αρχιμανδρίτη Θεόδωρο Κωτσάκη που καλεί αμέσως όλους τους πιστούς σε θερμή προσευχή προς τον Άγιο Χαράλαμπο.

   Το ίδιο βράδυ, ο Άγιος παρουσιάζεται τέσσερεις συνεχόμενες φορές στον ύπνο του σκληρού Γερμανού Διοικητή  των Φιλιατρών, του Κούνστερ, που το πρωί θα εκτελούσε τη Διαταγή θανάτου, λέγοντάς του:

   «Άκουσε παιδί μου, τη διαταγή, που έλαβες, να μην την εκτελέσεις. Την πόλη αυτή την προστατεύω εγώ»!!!

   Τρομαγμένος ο Κούνστερ, από τις απανωτές εμφανίσεις του Αγίου, ζήτησε να μιλήσει με τη Γερμανική Διοίκηση Τρίπολης, όπου ο ίδιος ο Στρατηγός τον διαβεβαίωνε ότι είχε δει και εκείνος παρομοίως τον Άγιο και έτσι αποφάσισαν να ματαιώσουν την απάνθρωπη Διαταγή!

   Ο Κούνστερ αμέσως μετά, καλώντας δύο Ιερείς, άρχισε να ψάχνει στις Εκκλησίες των Φιλιατρών, προσπαθώντας να λύσει το ακατανόητο μυστήριο, ώσπου είδε μπροστά του και αναγνώρισε συγκλονισμένος την εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους!!!

   Από τότε, με το τέλος το Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, έρχεται συνεχώς, σχεδόν κάθε χρόνο, ταπεινός προσκυνητής, ομολογητής της Ορθοδοξίας, στον Άγιο Χαράλαμπο Φιλιατρών, ευγνώμων, που ο Άγιος τον απέτρεψε από ένα στυγνό, ομαδικό έγκλημα και τον εφύλαξε να γυρίσει και εκείνος σώος στην πατρίδα του

Πηγή: «Το Συναξάρι του Αγίου Χαραλάμπους»

Θεοτέκνης Μοναχής

 

 

ΨΗΦΙΣΤΕ

 

 

ΨΗΦΙΣΤΕ

 

ΨΗΦΙΣΤΕ